Не сум Бугарка, ниту Гркинка, јас сум Македонка

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Гоч: нема што да јадаш и пиеш со некој што не те признава.

Тоа е простачки фол на потатарениот бидејќи и нема што да каже по темата -- дека Македонците и Бугарите се два посебни народи со различни етногенези.

Од вистината не можат да побегнат па да се окозат бидејќи се знае кои се Бугарите и од каде дошле.

Повеќето ако не и сите Македонци, вклучувајќи ги и тие во Охрид, ќе го отераат во мајчината исто како и форумџиите тука ако им се просерува за Македонството.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Гоч: нема што да јадаш и пиеш со некој што не те признава.

Тоа е простачки фол на потатарениот бидејќи и нема што да каже по темата -- дека Македонците и Бугарите се два посебни народи со различни етногенези.

Од вистината не можат да побегнат па да се окозат бидејќи се знае кои се Бугарите и од каде дошле.

Повеќето ако не и сите Македонци, вклучувајќи ги и тие во Охрид, ќе го отераат во мајчината исто како и форумџиите тука ако им се просерува за Македонството.
Тоа ми е финтата. Ако сака некој нормално да направи муабет, ќе направам со него муабет и да е Еским, Банту или Лапонец. Ама некој да доаѓа тука на македонски форум и да ми се сере, не можам да трпам. А инаку, многу сум толерантен човек. :smir:

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Абе, братучед, и да дојдеш кај мене дома нема да имаш никаков проблем. Ќе си седнеме, малку салата, малку ракија (ако пиеш), малку муабет. Ама види го долу овој тапакот што ми зборува - 90 г. србианство и југословенство!!!
И како јас на него тука на форум да му зборувам убаво. Плус се трудам да не навредувам никого, што не е случај со повеќето Бугари на форум. За Македонците нормално е акција-реакција, знаеш уште од Њутн. Па почнува плукањето.
Оно е и vice-versa : тука не може да се напише два реда, без некои да се излети и да каже бугари-татари или да спомене за конските опашки или двете црвени. Тоа е положението и като гледам никаква надежда да се оправи - ке си останеме два вражески народа, ако че колко и да не сакате има некои работи кои би требало да ни обединуват, ама jавно тие што ни делат са по-важни.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Оно е и vice-versa : тука не може да се напише два реда, без некои да се излети и да каже бугари-татари или да спомене за конските опашки или двете црвени. Тоа е положението и като гледам никаква надежда да се оправи - ке си останеме два вражески народа, ако че колко и да не сакате има некои работи кои би требало да ни обединуват, ама jавно тие што ни делат са по-важни.
Зависи какви два реда ќе напишеш. :toe:
Како сакате да дојдете тука да зборите дека нема Македонци и да не бидете банирани или испцуени?

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Тоа ми е финтата. Ако сака некој нормално да направи муабет, ќе направам со него муабет и да е Еским, Банту или Лапонец. Ама некој да доаѓа тука на македонски форум и да ми се сере, не можам да трпам. А инаку, многу сум толерантен човек. :smir:
Ама много си толерантен бе ште ме разплачеш направо :) УШте малко жртва ке заиграеш.Едва ли не ти загрозуваме идентитето... и то на македонски форум... Бог да чува :)

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Ама много си толерантен бе ште ме разплачеш направо :) УШте малко жртва ке заиграеш.Едва ли не ти загрозуваме идентитето... и то на македонски форум... Бог да чува :)
И сега како да не те пцујам, бе! А, нешто многу ми спомнуваш идентитет, антично... Да не имаш ти случајно некаков проблем, па го лечиш на македонски форуми, а? :bip:

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
И сега како да не те пцујам, бе! А, нешто многу ми спомнуваш идентитет, антично... Да не имаш ти случајно некаков проблем, па го лечиш на македонски форуми, а? :bip:
пцуј на волја чедо александрово :)Ке ти олекне :)

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Чеда александрови хммм... звучи како една песна скоро што ни ја украдовте и преработивте во "чеда аспарухови".
Па дај да ја ислушаме таа песен.Аз ретро не слушам и не ја знам:)

Kajgana Shop

На врв Bottom