Леле, леле дете Фигаро, стварно си дете, не ми се верува што порочитав, дај те луѓе соземете се малце. Прво како можете да верувате во овие срања.(До душа ако си тинејџер е ок , нормално е да размислувате на овој начин и да ве интересираат овие глупости, барате и сите сме барале одговори на некои мистериозни нешта божем се мистериозни.
Луѓе Исус како и секој евреин си го почитувал празникот Пасха (еврејски празник) и тој со своите апостоли се собрале да вечераат бесквасен леб и вино.Е сега на оваа вечера всушност паѓа заветот помеѓу Исус и апостолите тоа е Новиот Завет и истата вечер се случува неговото предавство и др. си знаете.На вечерата морале да пијат од чаши тогаш биле дрвени и Исус си пиел од таква чаша. Како може да и се придава моќ на чашата, според тоа се што тој допрел ние треба да го обожуваме и да му придаваме моќ.
Е сега за дека гралот бил полн со крвта на Исус и имало исцелителска моќ па незнам која крв до сега ќе се згрудчеше или оваа седи незгрудчена.
А за ова третово несакам ни да дискутирам -Тешка глупост.
Добро бе старецу , јас пишав што сум прочитал низ книги и документарни емисии ,и јас се ова што сум го напишал не значи дека верувам , ова се претпоставки , ако сакаш верувај ако сакаш не , за оваа мистерија има тони книги напишано и емисии , ако не се вистина верзиите , слободно провери на нет . Ај чао :helou: