Врската помеѓу Груевски и Сведмилк

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Кој и да е вмешан 100 магариња да му се измочаат и на него и на парите.
А без разлика кој прв почна, инспекциски служби нема да влезат, проверат, казнат, запленат? Како што се прави во други фирми?
Трафика да е па мастиките ако не ги пријавиш за данок очи ќе ти извадат, не па ова. Европо, здај.

е ајде де... А надолго и нашироко се зборуваше за борба со криминалот и корупцијата. Се е гола вода. Само партиски војни гледаме, ниедна реално издржана тужба истерана до крај со правосилна обвинителна пресуда.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
Гледаме, како не. Еве Фершпед. Кој му е крив што е на другата страна од...од... законот де :) 10 иљади евра, еееј. Према оние (колку беа) миљони од Свидмилк и сличните. Ееејј.

А за озбилно, секако дека се гледа од авион дека нешто не е како што треба. Ако една фирма забранат за работа заради некои ситни пари, што да кажеме за посочената Свидмилк, преку која се загрозени бизнисите на голем број лица-земјоделци? И што да кажеме за други многубројни фирми кои мака мачат да си повратат данок? Наместо поврат, добиваат по глава?

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Гледаме, како не. Еве Фершпед. Кој му е крив што е на другата страна од...од... законот де :) 10 иљади евра, еееј. Према оние (колку беа) миљони од Свидмилк и сличните. Ееејј.

А за озбилно, секако дека се гледа од авион дека нешто не е како што треба. Ако една фирма забранат за работа заради некои ситни пари, што да кажеме за посочената Свидмилк, преку која се загрозени бизнисите на голем број лица-земјоделци? И што да кажеме за други многубројни фирми кои мака мачат да си повратат данок? Наместо поврат, добиваат по глава?

Па тоа реков де, партиски борби, наместо вистинска борба со криминалот. :toe:

Член од
4 јануари 2006
Мислења
129
Поени од реакции
0
...
Многу лошо гледајќи ги Меркел и другите премиери како срчано се борат за фабриките. Јасно ми е дека колапс на еден ОПЕЛ би значел и драматично загрозување на балансот во Германија но кај нас пропорционално „секој Сведмилк“ сериозно ја „удира“ привредата.
Мене на работа без пардон ми ги спомнуваат решенијата во Германија (без дополнение: далеку сме ние...). Поминаа времето на тезите: не се споредува. Се се споредува! Разликата е во обемот...
Od kade ti e informacijata deka Opel se nacionalizira?

Germanija ne napravi nisto porazlicno od ona koe se napravi vo Makedonija. Se angaziraa okolu nov investitor, a NE nacionaliziraa!
Ostanuva da se vidi kako ke raboti toj nov investitor i kolku vraboteni ke otpusti.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Od kade ti e informacijata deka Opel se nacionalizira?

Germanija ne napravi nisto porazlicno od ona koe se napravi vo Makedonija. Se angaziraa okolu nov investitor, a NE nacionaliziraa!
Ostanuva da se vidi kako ke raboti toj nov investitor i kolku vraboteni ke otpusti.
Не си ме разбрал, не кажав дека се национализира... Дека се сите ангажирани за „спас“ на ОПЕЛ.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Врската помегу гвујо и сведмилк продолжува со нови 2 милиони ЕВРА кон млекопроизводителите, значи ја зацврстуваме врската да биде појако молзењето .
тешко и горко на кравите:hump:

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
C C C ovie od SDSG ucestvuvaat na forumov samo da go plukaat Nikola Gruevski,a na temite kako za napadot vrz vinozito vo Atina nikade gi nema toa ne mi e jasno,ne ja duvajte atmosferata uste tolku zatoa sto ne vi se pisuva arno.Poleka poleka stanuvate neprijateli na drzavata.

-Znaci tolku im e vlasta poslatka od drzavata toa e nekoe cudo nevideno,toa moze da se sluci sasmo kaj nas,ama koga togas ke se puka pa ke vidime.

A da vi ebam mater zosto ne gi napisete vrskite na Branko Setacot so site privatizirani firmi od 92 do 98 i od 2002 do 2006 koga od Makedonija se isprivatiziraa 80 % od kapacitetite,sramota e da zboruvate za swedmilk.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Врската помегу гвујо и сведмилк продолжува со нови 2 милиони ЕВРА кон млекопроизводителите, значи ја зацврстуваме врската да биде појако молзењето .
тешко и горко на кравите:hump:
за кравите...??? лесно им е нив ..ќе си отидат во месен нарезок....што праиме со новопечените инвеститори во производство на млеко.....тие кај ќе одат????....и нивните фамилии..
....не ми е јасно зошто овие стокиве кои периодично се менуваат на власт...не направат мукает и тоа ГОЛЕМИТЕ ПАРИ кои ги заработуваат не ги ОПРАВДААТ????...ем ќе им бидат алал , ем сите ќе имаат некаков ќар.....
...мора да се многу злобни,глупави и дрчни..(како такви селектирани и ракоположени..на функцијата) или стварно некој ги држи за муда и им допушта да заработат, но само ако систематски го заебаваат и сотруваат Македонскиот народ и држава...??? :)..а тие како и секој нормален човек...прво се сакаат себеси , а после , ако има место и другите...:)

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
zosto ne gi napisete vrskite na Branko Setacot so site privatizirani firmi od 92 do 98 i od 2002 do 2006 koga od Makedonija se isprivatiziraa 80 % od kapacitetite,sramota e da zboruvate za swedmilk.

zosto ne gi napisete vrskite na Branko Setacot so site privatizirani firmi od 92 do 98 i od 2002 do 2006 koga od Makedonija se isprivatiziraa 80 % od kapacitetite,sramota e da zboruvate za swedmilk.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32

Абе отвори тема за тоа, ќе дебатираме за тоа. Овде е друга темата.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
за кравите...??? лесно им е нив ..ќе си отидат во месен нарезок....што праиме со новопечените инвеститори во производство на млеко.....тие кај ќе одат????....и нивните фамилии..
....не ми е јасно зошто овие стокиве кои периодично се менуваат на власт...не направат мукает и тоа ГОЛЕМИТЕ ПАРИ кои ги заработуваат не ги ОПРАВДААТ????...ем ќе им бидат алал , ем сите ќе имаат некаков ќар.....
...мора да се многу злобни,глупави и дрчни..(како такви селектирани и ракоположени..на функцијата) или стварно некој ги држи за муда и им допушта да заработат, но само ако систематски го заебаваат и сотруваат Македонскиот народ и држава...??? :)..а тие како и секој нормален човек...прво се сакаат себеси , а после , ако има место и другите...:)
Политичарите и тие што ја водат економијата -што располагат со државни пари се во едно исто друштво седат на една маса и разговараат, како и без многу труд да дојдат до големи пари а дали се злобни, глупави не сакам да коментирам можеби тие што гласале за нив се глупи или злобни, но да го оставиме тоа сега има поголем проблем ПАРИТЕ
Па парите се предвреме оправдани и поделани се тоа е испланирано па спроведено тие не остават на случајот да тече природно сам од себе, а згора на тоа имаат добри учители, сепак ке кажам тешко на тој што со сопствени раце и пот одгледува фамилија .......

swedmilk.
sramota e da zboruvate za swedmilk.

Заѓто мислиш дека е срамота да се дебатира за сведмилк, и што е толку срамота, да не те засека криминалот во сведмилк и тебе ?????????????

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Така е другарче,треба да се молчи за Шведмилк,шо има да се зборува за некакви бедни 40 милиони евра.Уставари треба да се молчи и за ОКТА и за ТЕЦ-Неготино и за се друго што ќе засере оваа власт.Да се молчи и за 3 милјарди евра големиот буџет,за огромната невработеност,за некадарноста на Грујовиот тим,да се молчи за рекламите од кој нема никакво фајде.Ќе си прајме муабет за Бранко,Тито или Кемал Ататурк,ама на историја,не мора на политика.:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420

1998-2002 и 2006- беше супер

Ако прајме списоци што се е од 1992 (па и пред тоа) па до сега "сторено" за Македонија, најверојатно ќе треба неколку 10-ици страни икопање по тефтери, блогови, сеќавања и архиви.

Но секогаш постои можност за нова тема, од таков вид како што имаш предложено.

Сепак Свидмилк е тема, жална за тој што работи (работел) таму :toe:

Член од
18 февруари 2009
Мислења
86
Поени од реакции
0
kolku i da zborime sega ,se zataska rabotata,,,Swedmilk otide vo stecaj ...UJP ja konfiskuva i ispegla dokumentacijata,,,stocarite ostanaa so prst vo usta ,,,,neka mu e na cest na Gruevski,,,

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Мене едно не ми е јасно. Како може млекото млекарите да им го плаќаат по 30 денари за литар, а притоа млекото на велија преработено и спакувано да се продава за 28 денари. Зарем никој од млекариве не се запраша зашто е тоа така или кога им даваат пари ништо не ги интересираше.

Приватна фирма пропаѓа и прогласува банкрот, доаѓа друг ја купува од првиот сопственик и он не може да ја опорави фирмата. Кога веќе не може да се спаси тогаш фирмата оди под стечај.

Јас не знам каде ја видовте државата или Груевски во оваа приватна фирма.

Kajgana Shop

На врв Bottom