Врската помеѓу Груевски и Сведмилк

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Мене не ми е јасно зошто Владата не го прифати предлогот да се национализира Сведмилк? Во моменти кога се фаворизира јавно-приватно партнерство ова можеше да биде убав пример за работење.

Искрено, мене многу ми сметаше последната изјава на Груевски со која многу индиферентно кажува дека Сведмилк не е нивна грижа туку на судските органи.
Многу лошо гледајќи ги Меркел и другите премиери како срчано се борат за фабриките. Јасно ми е дека колапс на еден ОПЕЛ би значел и драматично загрозување на балансот во Германија но кај нас пропорционално „секој Сведмилк“ сериозно ја „удира“ привредата.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Kako moze nekoj sto ucestvuval vo igrata so Svedmilk da go brka kriminalot vo istiot.
Sega ke se pojavuvat braniteli na likot i deloto na toj sto piese mleko i pravese kampanji so Sveganecot.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Многу лошо гледајќи ги Меркел и другите премиери како срчано се борат за фабриките. Јасно ми е дека колапс на еден ОПЕЛ би значел и драматично загрозување на балансот во Германија но кај нас пропорционално „секој Сведмилк“ сериозно ја „удира“ привредата.
Види вака, голема е разликата помегу Германија и Македонија, а уште поголема па би кажал немерлива е разликата помегу Меркел и Гвујо за одговорноста на државно ниво и преземање на лична одговорност за стореното како премиер.........

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Мене не ми е јасно зошто Владата не го прифати предлогот да се национализира Сведмилк? Во моменти кога се фаворизира јавно-приватно партнерство ова можеше да биде убав пример за работење.

Искрено, мене многу ми сметаше последната изјава на Груевски со која многу индиферентно кажува дека Сведмилк не е нивна грижа туку на судските органи.
Во право си, меѓутоа и примеров со Опел не е баш соодветен. :)

Опел е германскиот заштитен симбол со традиција од 100 години, поврзана историски со германскиот народ.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Мене на работа без пардон ми ги спомнуваат решенијата во Германија (без дополнение: далеку сме ние...). Поминаа времето на тезите: не се споредува. Се се споредува! Разликата е во обемот...

Во право си, меѓутоа и примеров со Опел не е баш соодветен. :)

Опел е германскиот заштитен симбол со традиција од 100 години, поврзана историски со германскиот народ.
Тој најтазе го слушнав...:smir:

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Братот... момче, упрскана е овде работата и правно ако сакаш да ги отвориш очите. Не треба да се споредува со ОПЕЛ или ГМ.. станува збор за Политичка кампања на народот кој му го дал гласот, меќутоа станува збор и за кривична одговорност.. Но пред се во твој стил едно прашање:

Зашто го пуштија типот преку граница ???

Кога еден Премиер на држава ќе води кампања агитирајќи одредена компанија, тој има и ЛИЧНА одговорност за поведување и гаранција: Според видеото од првиот пост:

Имаат СИГУРЕН ПЛАСМАН затоа што склучивме 5 годишен договор, дека колку и да произведат во тој период ќе биде откупено
Ова се вели со други зборови: Вие инвестирајте во Добиточен Фонд.. Владата стои позади вас.. Гарантира..

Имаат голема подршка од владата, и ќе ја имаат согласно програма што е најавена
Ова е пример за директна гаранција од владата...

Еден круг на незадоволство се претвори во задоволство, и тоа е еден од примерите што значеше преродбата
хмм.. а да ги прашаваме фармерите за мислење ???

незнам како е ова етикетирано кај нас, ама во другиве земји ова може да се гони и за Кривична пријава на Премиерот за наведување и измама..

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Братот... момче, упрскана е овде работата и правно ако сакаш да ги отвориш очите. Не треба да се споредува со ОПЕЛ или ГМ.. станува збор за Политичка кампања на народот кој му го дал гласот, меќутоа станува збор и за кривична одговорност.. Но пред се во твој стил едно прашање:

Зашто го пуштија типот преку граница ???

Кога еден Премиер на држава ќе води кампања агитирајќи одредена компанија, тој има и ЛИЧНА одговорност за поведување и гаранција: Според видеото од првиот пост:

Ова се вели со други зборови: Вие инвестирајте во Добиточен Фонд.. Владата стои позади вас.. Гарантира..

Ова е пример за директна гаранција од владата...

хмм.. а да ги прашаваме фармерите за мислење ???

незнам како е ова етикетирано кај нас, ама во другиве земји ова може да се гони и за Кривична пријава на Премиерот за наведување и измама..
:)

Момче, ми се допаѓа. А и обидот да ме навлечеш да бидам “другата“ страна во случајов.

Не сум запознат што точно се случило околу Сведмилк, ниту го изземам Груевски од одговорност.

Дали има правна одговорност нека проценат правниците, според моето лаичко познавање - нема.

Има должност како Премиер да обезбеди добар прием на инвеститорите, а Сведмилк на сите нам ни создаде впечаток на солидна фирма и искрено според продуктите се наметнуваше сериозно на пазарот.

Како и зошто дошло до проневера и крах кога фирмата почна успешно и ја имаше поддршката на владата, треба некој да истражи и да претстави докази и покрене обвинение.

Груевски го искористи Сведмилк во предизборната кампања, а Бучковски се лутеше велејќи дека тоа е негова заслуга за доаѓањето на Сведмилк.

Не видов дека Владата на Груевски и ДПМНЕ се откажа од инвестициите како Џонсон Контролс, Сведмилк кои беа договорени токму кога Владо Бучковски беше премиер. Напротив, си ги присвои. -Радмила Шеќеринска.
http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=7841
Сега истата кампања на Груевски ја користат против него заради политички поени.

Основно правило е, да не веруваш во тоа што навидум се надѕира на површината, туку да се причека и погледа малце подлабоко во причините.

Доколку видеово треба да биде целиот “доказ“ за како што гласи темава бомбастично “врската на Груевски со Сведмилк“, мислам дека нема потреба да се залажуваме и пласираме лејм заклучоци, дури и смешно за коментирање е видеово... за “поврзаноста“.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
:)

Момче, ми се допаѓа. А и обидот да ме навлечеш да бидам “другата“ страна во случајов.

Не сум запознат што точно се случило околу Сведмилк, ниту го изземам Груевски од одговорност.

Дали има правна одговорност нека проценат правниците, според моето лаичко познавање - нема.

Има должност како Премиер да обезбеди добар прием на инвеститорите, а Сведмилк на сите нам ни создаде впечаток на солидна фирма и искрено според продуктите се наметнуваше сериозно на пазарот.

Како и зошто дошло до проневера и крах кога фирмата почна успешно и ја имаше поддршката на владата, треба некој да истражи и да претстави докази и покрене обвинение.

Груевски го искористи Сведмилк во предизборната кампања, а Бучковски се лутеше велејќи дека тоа е негова заслуга за доаѓањето на Сведмилк.

Сега истата кампања на Груевски ја користат против него заради политички поени.

Основно правило е, да не веруваш во тоа што навидум се надѕира на површината, туку да се причека и погледа малце подлабоко во причините.

Доколку видеово треба да биде целиот “доказ“ за како што гласи темава бомбастично “врската на Груевски со Сведмилк“, мислам дека нема потреба да се залажуваме и пласираме лејм заклучоци, дури и смешно за коментирање е видеово... за “поврзаноста“.
E de i taka se izjasnuvas za nelegalni raboti pa sega ke cekas za SVedmilk da bide legalno.Zarem legalno e vo normalna zemja da lazes i da krades i na toa ti da nemas odgovor.Ako se rabotese za sprotivnata strana do sega i lisici i kameri ke gledavme.A sega ke se cekalo .Prvo Sveganecot izbega so toa pola rabota e zavrsena.Zarem jas go terav Sveganecot da mu dava mleko na Gruevski.Zarem Gruevski ne go prodade Svedmilk za 1 dolar na Mose Baum.Toa batka e samo da se pokrie Sveganecot.I site viknaa Mose Baum a Sveganecot go zaboravate.Kriminal si e kriminal .

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Криминал е криминал, а ти не си истражен судија. Затоа олабајме малу ок.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Како и да ги гледаме работите неколку факти се чисти и јасни:

1. Сведмилк е употребен во политичка кампања
  2. Не станува збор за кој го смислил, станува збор за кој потпишал договор, и во чив мандат се случуваат криминаливе..
  3. Премиерот лично на телевизија дава Владини гаранции дека цело млеко во наредните 5 години ќе биде откупено - се што е произведено со 5 годишен договор потпишан од владата. (негови зборови - не е монтажа)
  4. Фармерите се задожија со кредити базирани на владината кампања
  5. Станува проневера, фармерите се оштетени, никој не одговора
  6. Гаранциите на владата се еднакви на НУЛА, таа пере раце од било каква одговорност
  7. Го пуштаат истиот тој човек да си оди надвор, Иако имаше информации дека му е одземан пасошот.
  8. СЕТО ОВА СЕ СЛУЧУВА за време на Владата на ДПМНЕ (значи нема ЉуБчо, Бранко, Киро, Перо...има актеери со име и презиме)
ОДГОВОРНОСТ ??? ОБЕШТЕТА ???

Брат, не те вовлекувам тебе во спорот, само ја дадов паралелата со ОПЕЛ што ја имаше погоре.. овде се работи за нешто друго...

мене ми се допаѓа твојата „неутралност“.. биди ми поздравен, пријател..

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Sega ke olabavuvame za Svedmilk a za dr.temi ke se pravime sudii .
Па што се бе 40 милиони евра во споредба со милјарди во Буџетот?Не вреди ни да се споменат ебаго.Фармерите изгубија по некоја крава а млекото повторно поскапува,дури и ако е од увоз,најскапо е во Македонија без разлика на Шведмилк или без него.Требало ли толку да се “тресеме“ за 100тина фармери кој демонстрираа за своите пари?

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Па што се бе 40 милиони евра во споредба со милјарди во Буџетот?Не вреди ни да се споменат ебаго.Фармерите изгубија по некоја крава а млекото повторно поскапува,дури и ако е од увоз,најскапо е во Македонија без разлика на Шведмилк или без него.Требало ли толку да се “тресеме“ за 100тина фармери кој демонстрираа за своите пари?
Imas pravo ic ne treba da se potresuvame ,pa kako i da e oni se daleku od nas.Samo sto pravime koga ke dojde do nas?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Imas pravo ic ne treba da se potresuvame ,pa kako i da e oni se daleku od nas.Samo sto pravime koga ke dojde do nas?
Ги бркаме бе,еве јас ги бркам,секојдневно ми ѕвонат на врата “вооружени“ со пластични шишиња непастеризирано млеко по “набавна“,која е и поскапа од цената на пастеризираното.:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
Кој и да е вмешан 100 магариња да му се измочаат и на него и на парите.
А без разлика кој прв почна, инспекциски служби нема да влезат, проверат, казнат, запленат? Како што се прави во други фирми?
Трафика да е па мастиките ако не ги пријавиш за данок очи ќе ти извадат, не па ова. Европо, здај.

Kajgana Shop

На врв Bottom