Дали Груевски и Иванов се против Македонија?

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Јас мислам дека само ќе играат сега на омекнување на членовите на ВМРО кон идејата за промена на името. Го гледам тоа околу себе, довчерашни заколнети “непроменувачи на име“ денес размислуваат во стилот: “Епа ако мора, мора... не е толку страшно“. Баш пред некој ден ова го слушнав од мој пријател кој е фамилијарно ВМРО-вец
Razlikata e samo vo vremeto .Prvo ke se cukat vo patriotizmot a posle ke kazuvaat deka taka moralo da bide.Pred 1 godina bea nepopustlivi sega onaka kako naivci pocnaa so zborot kompromis.

serious

If you need me, whistle
Член од
6 февруари 2009
Мислења
147
Поени од реакции
10
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Јас мислам дека само ќе играат сега на омекнување на членовите на ВМРО кон идејата за промена на името. Го гледам тоа околу себе, довчерашни заколнети “непроменувачи на име“ денес размислуваат во стилот: “Епа ако мора, мора... не е толку страшно“. Баш пред некој ден ова го слушнав од мој пријател кој е фамилијарно ВМРО-вец
убедливото мнозинство од нас како што милувате да кажете вие црвени буржуи- сељачаната од вмро има умот да ви го добере и на вас безкицменјаците и на раководството на партијата вмро дпмне ако треба, ако се гибне во името.

serious

If you need me, whistle
Член од
6 февруари 2009
Мислења
147
Поени од реакции
10
:tv::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
последниве 2 поста многу содржајни, нели сериозен?

Mislam deka ve opisavme vo kratki crti kakvi ste
Sudii bas i ne morate da izigravate.

Od
Simon Vizental lovec na fasisti

убедливото мнозинство од нас како што милувате да кажете вие црвени буржуи- сељачаната од вмро има умот да ви го добере и на вас безкицменјаците и на раководството на партијата вмро дпмне ако треба, ако се гибне во името.
Samo ke se obratis vo stabceto da prasas dali liderot i praznata strana vo momentov ne pregovarat za kompromis

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
што ќејфои ќе праите со бесењето на црвената буржуазија ...незнам, иако одамна не можам како таква да ја забележам...некако се ПОВАМВМРО-ОВЧИЛА...значи ќе наебе некој ни крив ни должен...како и секогаш...., ама на ова ВМР-ОВЦИВЕ кои ќе ве продадат-шитнат-одјебат-отфрлат.., не ќе можете ни да ги почешате на некои скокотливи места, а не пак нешто поозбилно да им направите...:)
.....и камо среќа да испаднам велемрчатор...море....мегаломрчатор, а тоа ти и тоа твојата сељанчаааана да бидете у право...:)

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
уффф.. што ми е ова познато... ми навраќа спомени :nesum:

• познавав еден лидер на една партија чие членство се фалеше со убедливо мнозинство.. Паднаа на наредните избори (приказната за жабата и шлеперот) Сега покушава да го возобнови членството - се надевам лекцијата е научена сега..
  • познавав еден лидер на една партија чие членство се фалеше со убедливо мнозинство, но и неприкосновена Власт. Падна на следните избори. Кутриот да си спаси кожа, мораше да си извади пасош од соседна држава, - НЕ ЗАРАДИ ДРУГО.. му требаше за да купи поевтино АУТО.. (патриотизмот не е доведено во прашање овде)
  • препознавам еден актуелен лидер..неговото членство се фали со убедливо мнозинство, но и неприкосновена власт. Следува да видиме што ќе се случи понатаму.. пасош?? избори ?? реизбор ?? ново Ауто ??
Категоријата Убедливо мнозинство е многу гадна работа, ако не ја препознаеш на време ќе те удри по тил одзади, најмалце кога очекуваш.

Да ли гледаме ДЕЖАВУ.. или како историјата се повторува... или некој овде ке биде доволно Доблесен да ја научи лекцијата пред да му се случи „чуденка“ - останува да видиме...

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Mislam deka ve opisavme vo kratki crti kakvi ste
Sudii bas i ne morate da izigravate.

Od
Simon Vizental lovec na fasisti

Samo ke se obratis vo stabceto da prasas dali liderot i praznata strana vo momentov ne pregovarat za kompromis
jas mu pisam na serious ti odgovaras za nego, ist lik ste?

jas be bate ti kazveam tebe, vie sdsm si ja imate prodadeno dusata na gjavolot, nie cekame ako vo nase ime nekoj proba da ja prodade si znae sto go ceka.

nekoi raboti ti ednostavno nema da gi razberes...vcera napisav so ke mi e vmro dpmne bez makedonija...moze li istovo vo tvoj kontekst ti da go osoznaes? za pocetok da ja osudis anacionalnata politika na tvojata bez`rbetna partija.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Што ценам кај Груевски.

Секој предлог кој владата ќе го оцени како пристоен ние ќе го дадеме на оценување пред граѓаните.

Што не ценам кај Црвенковски.
Јас државникот ви ветувам дека за 3 месеци ќе биде само БЈРМ.
Јас државникот ви ветувам дека за 3 месеци ќе влеземе во ЕУ и НАТО.
Јас државникот велам дека некои прашања не заслужуваат одговор.

И сега прашањето.

Сигурно Груевски ќе го даде предлогот на референдум, дали Македонскиот народ си ја сака државата ?

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
уффф.. што ми е ова познато... ми навраќа спомени :nesum:

• познавав еден лидер на една партија чие членство се фалеше со убедливо мнозинство.. Паднаа на наредните избори (приказната за жабата и шлеперот) Сега покушава да го возобнови членството - се надевам лекцијата е научена сега..
  • познавав еден лидер на една партија чие членство се фалеше со убедливо мнозинство, но и неприкосновена Власт. Падна на следните избори. Кутриот да си спаси кожа, мораше да си извади пасош од соседна држава, - НЕ ЗАРАДИ ДРУГО.. му требаше за да купи поевтино АУТО.. (патриотизмот не е доведено во прашање овде)
  • препознавам еден актуелен лидер..неговото членство се фали со убедливо мнозинство, но и неприкосновена власт. Следува да видиме што ќе се случи понатаму.. пасош?? избори ?? реизбор ?? ново Ауто ??
Категоријата Убедливо мнозинство е многу гадна работа, ако не ја препознаеш на време ќе те удри по тил одзади, најмалце кога очекуваш.

Да ли гледаме ДЕЖАВУ.. или како историјата се повторува... или некој овде ке биде доволно Доблесен да ја научи лекцијата пред да му се случи „чуденка“ - останува да видиме...
jas ne mozam vo tugjo ime da zboram , ama ubeden sum deka makedonskiot narod a vo niv i golem del od clenovite na vmro dpmne nema da dozvolat menuvanje ime, i veke kazav poveke pati...ne grujo tuku i goce delcev da e ziv i da gibne takvo nesto se znae sto treba da go ceka.

i sosem za kraj....posle tolku nauceni lekcii od bliskovo minato ne li mislis deka apatijava koja ja plasiras od nivo na iskusen patalec ne e isto tolku pogubna kako i site tie pogorni slucai koi gi nabrojuvas

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Што ценам кај Груевски.

Секој предлог кој владата ќе го оцени како пристоен ние ќе го дадеме на оценување пред граѓаните.
А што е со гласнините во последно време пласирани од страна на "интелектуалците" околу Гвујо, кои велат дека референдумот сепак, не би бил обврзувачки ?

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
jas mu pisam na serious ti odgovaras za nego, ist lik ste?

jas be bate ti kazveam tebe, vie sdsm si ja imate prodadeno dusata na gjavolot, nie cekame ako vo nase ime nekoj proba da ja prodade si znae sto go ceka.

nekoi raboti ti ednostavno nema da gi razberes...vcera napisav so ke mi e vmro dpmne bez makedonija...moze li istovo vo tvoj kontekst ti da go osoznaes? za pocetok da ja osudis anacionalnata politika na tvojata bez`rbetna partija.
Cisto mene me interesira,sto ke im napravite,veke vi bese postaveno prasanjeto. Ke gi zemete plasticnite pistoli od ona decana sto se slikaa po fejsbukovi li sto li bese, pa ke idete vo lov na predavnicite ili so motiki? Ke protestirate ko studentite na plostad pa ke cekate da ve istepaat ? na kraj uste i ke plakate po 1000 evra kazni . Cisto samo na toa odgovori ni, imate li ideja kako ke gi kaznite? Ili kako vo slucajot so LjuBco samo ke se presaltate vo nova partija?

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Што ценам кај Груевски.

Што не ценам кај Црвенковски.
Јас државникот ви ветувам дека за 3 месеци ќе биде само БЈРМ.
Јас државникот ви ветувам дека за 3 месеци ќе влеземе во ЕУ и НАТО.
Јас државникот велам дека некои прашања не заслужуваат одговор.

И сега прашањето.

Сигурно Груевски ќе го даде предлогот на референдум, дали Македонскиот народ си ја сака државата ?

Тоа со референдумот е за мали деца. КУКАВИЧЛУК, без разлика кој го спроведува или има намера да го спроведе.

Тоа само покажува колку е слаб и се крие позади народот. Нему му е даден мандат. И тој треба да го одбрани - како и што ветуваше на избори. Ако неможе - редно е да распиѓе уште едни избори..

На Народот Македонски не му треба ПРОВЕРКА да се проверува кој е и Што е..

ПО ПОНИЖУВАЧКИ ЧИН од проверување на Рееферендум НЕПОСТОИ..

------------------------------------------------------------------
Ако Грујо не е способен за се спротивстави на притисоците од запад, Јас велам: ЕУ и НАТО не се ЕДИНСТВЕНА АЛТЕРНАТИВА.. Само Луѓе без визија и Идеа го тврдат Обратното.. Поголем Срам од тоа нема..
---------------------------------------------------------------------

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Cisto mene me interesira,sto ke im napravite,veke vi bese postaveno prasanjeto. Ke gi zemete plasticnite pistoli od ona decana sto se slikaa po fejsbukovi li sto li bese, pa ke idete vo lov na predavnicite ili so motiki? Ke protestirate ko studentite na plostad pa ke cekate da ve istepaat ? na kraj uste i ke plakate po 1000 evra kazni . Cisto samo na toa odgovori ni, imate li ideja kako ke gi kaznite? Ili kako vo slucajot so LjuBco samo ke se presaltate vo nova partija?
pa kako sto kaza eden vcera..prvin na bihacka ke pomineme da se poniste sve, pa posle i vo parlament i pred vlada isto...se nadevam ako ne daj boze do toa dojde ke se pridruzis????

Kajgana Shop

На врв Bottom