Дали Груевски и Иванов се против Македонија?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
секој кој ќе се осуди да чепка по името МАКЕДОНИЈА ќе сноси последици ... било кој да е тоа ... сдсм веќе ги сноси последиците и народот 2%не ги ебе ... ако се деси истото со вмро нека се огледаат на сдсм ..:toe: макар шо ќе треба да се запре тој процес од народот ... да не се дозволи да дое до мењање иако се дрзнат ...
да се надоврзам ...
СДСМ веќе е јавно согласна за промена на Име ... дали тие веќе се предавници ? и против Македонија ... на другата тема ми мрчевте нешто ....
а како шо реков ако испадне нешто такво од било кого у пакет со сдсм ќе бидат ...:toe:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Пред некое време Реален 07 ме праша за истото прашање алудирајќи дека јас сум поддржувач на позицијата и плукам по политиката на СДСМ за менување на името, што би направил до колку и Груевски или Иванов го направат истото. Јас реков: не дај Боже, да го направат и сакам да верувам дека нема и не смеат да го направат, но има едно но, ако го направат ќе им се случи истото како и на СДСМ ако не и полошо. Затоа велам дека тие тоа го имаат во предвит па мислам дека нема да си дозволат таков луксуз .

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
а темава вришти ние паѓаме на провокации и така во круг.
и што е ова нон стоп муабети ШББКББ, некој да не ни го мери пулсот?
Убаво викаш,треба да седиме и да гледаме како некој се обидува да ни подметне нешто,да ни смени име и да бидеме ОФЦИ:tapp::tapp::tapp:
Епа така не ќе може.Затоа што,ако не дај боже се смени име,нема да бидеме овци,туку северно-македонски овци.Ќе бидеме народ без ИМЕ,ИДЕНТИТЕТ,ЈАЗИК.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Многу е јасно, и да се пронајде некакво “решение“, оди на референдум :toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Пред некое време Реален 07 ме праша за истото прашање алудирајќи дека јас сум поддржувач на позицијата и плукам по политиката на СДСМ за менување на името, што би направил до колку и Груевски или Иванов го направат истото. Јас реков: не дај Боже, да го направат и сакам да верувам дека нема и не смеат да го направат, но има едно но, ако го направат ќе им се случи истото како и на СДСМ ако не и полошо. Затоа велам дека тие тоа го имаат во предвит па мислам дека нема да си дозволат таков луксуз .
А што им се случи на СДСМ?

Впрочем, нивниот пример им е добра препорака.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Со изјавата на нашиот Председател Ѓорѓе Иванов и нашиот Премиер Никола Груевски, дека Македонија треба да најде компромис за името, дали сметате дека всушност се против нашата татковина Македонија?

Што би се случило, според Вас, доколку во догледно време, истите овие личности би се согласиле на промена на уставното име на Република Македонија, со некоја нова форма, од стилот (пример) Северна Република Македонија?
SRM ili eng. NRM e najdobra varijanta...mozi duri i vo ustav da odi kolku e dobra...ama sega e kasno za to...a ko ce doj promena ne treba nisto da se sluci so vlasta...ili ti izbori se dobivaat ili gubat zaradi ekonomija...

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
А што им се случи на СДСМ?

Впрочем, нивниот пример им е добра препорака.
Талкаат во лавиринтот во Бихаќка и се тетереват како пијани кокошки чекајќи го петелот повторно да ги е*е, а тие да гледаат јасна месечина. :)

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Со изјавата на нашиот Председател Ѓорѓе Иванов и нашиот Премиер Никола Груевски, дека Македонија треба да најде компромис за името, дали сметате дека всушност се против нашата татковина Македонија?

Што би се случило, според Вас, доколку во догледно време, истите овие личности би се согласиле на промена на уставното име на Република Македонија, со некоја нова форма, од стилот (пример) Северна Република Македонија?
Ова опција воопшто не била во игра туку Република Северна Македонија а разликата е голема.
Ако евентуално се дојде до компромисот кој ти го споменуваш Северна пред Република би ги пофалил Иванов и Груевски.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Jas mislam ke odat so Demokratska Republika Makedonija, sto e mislam edinstveno nesto sto moze da se razmisli za prifakanje.

R

RAYTHEON23

Гостин
името на темата е катастрофа....како може груевски да биде против македонија?????(хорхе и он не знае кај е)ама гвујо не би рекол дека е против македонија........туку е за македонската еволуирана олигархија:kesa:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Ако некој се реши да го промени името , без разлика, како на тоа ќе реагира Македонскиот народ, нема да им беиде рамен, ни сдсм , ни љубчо ѓ. ни ниту една
досега пропадната или исплукана организација односно личност во Македонија.
Ние навистина делуваме како некоја аморфна маса која дозволува секој да ја шиба, ама мислам дека никој не не познава доволно, па дури и ние самите.
Има нешто психотично кај нас Македонците, кое гледате другите земји и народи незнаат како да си го објаснат.
Доколку промена на името е наредба на Еу или УСА , ОН и што ти јас знам, тогаш тие ќе ја сносат одговорноста ,заедно со власта која би ја прифатила таа политика, за сите случувања во Македонија и сиот Македонски народ во цел свет, а мислам дека „таквите случувања“ нема ни најмалку да не приближат до ниту една европска т.е. демократска организација , и ќе не вратат назад најмалку 100 год.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Протести, се знае.

Прво ке отидеме на Бихаќка да го запалиме штабот на СДС, и сексуално да ги злоставиме карактерите што работат против Македонија ,затоа што добро им слугуваат на грците,па потоа Собранието ке го ставиме под опсада, ке го пробиеме полицискиот обрач, и на сите 120 пратеници ќе им се наредиме 50.000 души.
тебе ЕБАЧ да не те викаат ??? лол... си ме насмеал слатко.....:vozbud:
кај најде баш на пратеници да им се редиш..

оди најди си некоја женка, ми изгедаш многу НАпнато..:nesum:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035

Јас мислам дека ниту едниот ниту другиот имаат било каква идеја што ќе прават.

Насоките доаѓаат од надвор а они не се доволно „радикални“ да кажат нешто повпечатливо...

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Јас мислам дека само ќе играат сега на омекнување на членовите на ВМРО кон идејата за промена на името. Го гледам тоа околу себе, довчерашни заколнети “непроменувачи на име“ денес размислуваат во стилот: “Епа ако мора, мора... не е толку страшно“. Баш пред некој ден ова го слушнав од мој пријател кој е фамилијарно ВМРО-вец

Kajgana Shop

На врв Bottom