Кој го финансира ДПМНЕ?

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Меѓутоа доколку не релативизираме, масакрите врз македонски сили се случија откако дојде Бучковски.
Политичкиот легитимитет исто така им беше даден од СДСМ.
Конструкции и теории на заговор ала Бачев...или сериозно ?

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
eden lapsus mi se protna, ubavo sho se zafativte za nego :)

znaci, da se ispravam...

namesto

preku 100 zaginati vo 2001va se direktna posledica na predavstvoto vo 2001va
trebit
preku 100 zaginati vo 2001va se direktna posledica na predavstvoto vo 1991va
got ya

na laznata nevesta ice woman aka suicide mesiah:

predavstvoto vo 1991va, "kuklo", go napraja tutorite i gazdite na vasiot mil brane.

i preku 70te zaginati na YU frontovite, i tie vo 2001va se posledica na toa.
da ne ja odnesese JNA cela oprema i oruzje, nemase da se slucit pukanjeto vo 2001va.

inace, bas sum srekjna sho gledam deka imas "maz" koj bi te pustil da se kurvas za 5000 denari :pipi:

@ piters: si se fatil za na maz mi... aku, drz se, bar imat za sho da se drzis :pipi:

@ bratot: ne im zamervam za navredi, sho mozet drugo da praet :helou:

inace, okolu finansiranjeto na dpmne...

sigurno deka ne se cisti, jbg, koga ostavet sekakvi bivsi komunjari da im se infiltriret :toe:

R

RAYTHEON23

Гостин
Конструкции и теории на заговор ала Бачев...или сериозно ?
нема заговор....љубчо сакаше да ја дели македонија да ја припои со бугарија а западот кон албанија........масакрите немаат врска ниту со бучко ниту со кој било...тоа го прават нелуге

znaci, da se ispravam...

namesto

trebit

got ya

predavstvoto vo 1991va, "kuklo", go napraja tutorite i gazdite na vasiot mil brane.

da ne ja odnesese JNA cela oprema i oruzje, nemase da se slucit pukanjeto vo 2001va.

inace, bas sum srekjna sho gledam deka imas "maz" koj bi te pustil da se kurvas za 5000 denari :pipi:

@ piters: si se fatil za na maz mi... aku, drz se, bar imat za sho da se drzis :pipi:

sigurno deka ne se cisti, jbg
, koga ostavet sekakvi bivsi komunjari da im se infiltriret :toe:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Покрај сите други работи овде ќе дознаеме ли конечно кој се финансиерите?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
нема заговор....љубчо сакаше да ја дели македонија да ја припои со бугарија а западот кон албанија........масакрите немаат врска ниту со бучко ниту со кој било...тоа го прават нелуге
И ова излезе дека е лага, која ја призна и самиот Бучковски.

Владо Бучковски во интервјуто за Утрински:

„Мора да признаеме дека кога успеавме да се вратиме по поразот во 1998 година, за кој многумина сметаа дека е крах и за Црвенковски и за СДСМ, искористивме слична приказна за да го подигнеме опозиционото расположение. Тоа беше наводниот дил меѓу Георгиевски и Џафери за поделба на Македонија.”

Со оваа “финта“ СДСМ во голем дел освои од гласовите 2002.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27

znaci, da se ispravam...

namesto

trebit

got ya

sigurno deka ne se cisti, jbg, koga ostavet sekakvi bivsi komunjari da im se infiltriret :toe:
A po sto sum ja lazna a ti vistinita?Po navredite tvoj,sto ne biras zborovi,mislis ova ti e nekoj selski panagur.
Za temata da ti repliciram
ti izgleda od ovde ne si ,sedi si tamu i vij si go znameto.
patriotizam ovde.
Prvo Klusev bese premier a ne Brane 1991godina.
Da ne bea vasite lazni patrioti 2001 godina nemase da se sluci vojna vo Makedonija.Na celo na vladata vi bese vasiot vi omilen Vojvoda Ljupco Georgievski 2001Godina. Fakti a drugoto e toa vo tvaojata glava.

R

RAYTHEON23

Гостин
дали имало дил знае љубчо....јас прв пат читам ваква изјава...сеедно мене самиот начин на глумење војна и саботажата на мировниците ми асоцираше на сценарио:toe:

а инаку СДСМ е партија па мораат да барат начин да ја вратат довербата кај електоратот....инаку дали оно ке бидат наредни на власт зависи исклучиво од постапките на владата.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
дали имало дил знае љубчо....јас прв пат читам ваква изјава...сеедно мене самиот начин на глумење војна и саботажата на мировниците ми асоцираше на сценарио:toe:

а инаку СДСМ е партија па мораат да барат начин да ја вратат довербата кај електоратот....инаку дали оно ке бидат наредни на власт зависи исклучиво од постапките на владата.
дали според тебе ако владава падне сдсм се тие кои се 2ри на листата за превземање на власт?!!?
зар сметаш дека покрај се досега од нив видено го заслужуваат тоа?

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
дали според тебе ако владава падне сдсм се тие кои се 2ри на листата за превземање на власт?!!?
Temata e za vemero,izdrzete edna tema de. EEE da ne se mozelo bez Sdsm , ama ne sekiraj ke dojdeme,da ne go krsime mrakot.

R

RAYTHEON23

Гостин
НЕ ЗАСЛУЖУВААТ:nenene::nenene::nenene:.Ц бучко заев...ма неее кажав јас додека се тије таму не гласам за нив квадрирано...ако е бране 3 години ондак 3 по 3=9 години..... така треба и другите а не како месија да го пречекуваат

и не мислев на пагање на владата туку на регуларни избори....а за пад...не знам ама името ако го сменат не ке е на арно па и они ке бидат исти ко СДС:toe:

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
ti izgleda od ovde ne si ,sedi si tamu i vij si go znameto.
patriotizam ovde.
Prvo Klusev bese premier a ne Brane 1991godina.
Da ne bea vasite lazni patrioti 2001 godina nemase da se sluci vojna vo Makedonija.Na celo na vladata vi bese vasiot vi omilen Vojvoda Ljupco Georgievski 2001Godina. Fakti a drugoto e toa vo tvaojata glava.
(nikoj ne te navredi dur ne ripna bez nikakov povod da me vregjas, "bejbi". takvi ste, taka ve ucat, udba skola, odrodeni i nedonoseni.)

najgolemata zelba na skm pdp trolovite, da ja amputiraat Makedonskata Emigracija, koja vo golem del emigrirase bas poradi terorot na roditelite na razni crvenkovci :pipi:

ke se iznacekate... inace bas nie, Makedonskata Emigracija, sme finansirale i ednata i drugata partija (skm pdp i vmro dpmne)

ponatamu... are you devil´s advocate? pardon, brankov advokat? :)

da citas, namesto da konstruiras i opstruiras, ke procitase deka pisav

ne pisav brane, tuku negovite tutori i gazdi, ok "bejbi"? jasno mi e mnogu ubavo kakvi raboti se slucuvaa vo 91va, od familija znam. ti? tatko ti oficir? informator na jna? (e kodosh de, po novno informator velat) ili patriot(i) ste site doma?

jas znam deka tatko mi finansiral skm, a maz mi vmro. i dvajcata bez nikakvi interesi, od patriotski pobudi. (tatko mi dur ne vide kakvi gomna se skm, a maz mi dur ne visol kakvi gomna se vmro)

ti, "kuklo", ste dale nekogas eden denar za dobroto na Makedonija?

lazni patrioti mozit ste vie, a nie imavme zrtvi vo 2001va, ne smejs usta da otvoris pogana, jasno?

ljuBco cij igrac e znajme, vidovme, se gleda i den denes, NAS ne bil nikogas.

i na kraj na kraevite, kakva vrska imaat vasite nebulozi, so temata - finansiranje na dpmne? :toe:

@ raytheon: se posra od smeenje de... sho tolku smesno, kazi da se nasmejme i nie. jas ne gledam nisto smesno so Makedonci ginele na YU fronts, i sho ginea lugje, bez razlika na etnicka pripadnost vo 2001va.

mene to ama IC ne mi e smesno

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Дефинитивно. Ти гледаш некој друг ?
И ова излезе дека е лага, која ја призна и самиот Бучковски....

Со оваа “финта“ СДСМ во голем дел освои од гласовите 2002.
Можеби лага се и тогашните предлози на Љубчо за размена на територии и население помеѓу Македонија и Албанија ?

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
(nikoj ne te navredi dur ne ripna bez nikakov povod da me vregjas, "bejbi". takvi ste, taka ve ucat, udba skola, odrodeni i nedonoseni.)

najgolemata zelba na skm pdp trolovite, da ja amputiraat Makedonskata Emigracija, koja vo golem del emigrirase bas poradi terorot na roditelite na razni crvenkovci :pipi:

ke se iznacekate... inace bas nie, Makedonskata Emigracija, sme finansirale i ednata i drugata partija (skm pdp i vmro dpmne)

ponatamu... are you devil´s advocate? pardon, brankov advokat? :)

da citas, namesto da konstruiras i opstruiras, ke procitase deka pisav

ne pisav brane, tuku negovite tutori i gazdi, ok "bejbi"? jasno mi e mnogu ubavo kakvi raboti se slucuvaa vo 91va, od familija znam. ti? tatko ti oficir? informator na jna? (e kodosh de, po novno informator velat) ili patriot(i) ste site doma?

jas znam deka tatko mi finansiral skm, a maz mi vmro. i dvajcata bez nikakvi interesi, od patriotski pobudi. (tatko mi dur ne vide kakvi gomna se skm, a maz mi dur ne visol kakvi gomna se vmro)

ti, "kuklo", ste dale nekogas eden denar za dobroto na Makedonija?

lazni patrioti mozit ste vie, a nie imavme zrtvi vo 2001va, ne smejs usta da otvoris pogana, jasno?

ljuBco cij igrac e znajme, vidovme, se gleda i den denes, NAS ne bil nikogas.

i na kraj na kraevite, kakva vrska imaat vasite nebulozi, so temata - finansiranje na dpmne? :toe:

@ raytheon: se posra od smeenje de... sho tolku smesno, kazi da se nasmejme i nie. jas ne gledam nisto smesno so Makedonci ginele na YU fronts, i sho ginea lugje, bez razlika na etnicka pripadnost vo 2001va.

mene to ama IC ne mi e smesno
Nastrana se,bez da lazes,samo ednas citiraj kaj si navredena.
Kolku sto se sekavam,samo ednas napisav: ne mi dozvoluva kulturata da go napisam toa sto go mislam.
p.s. edno so edno nema vrska sto pisuvas,fakti daj.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Можеби лага се и тогашните предлози на Љубчо за размена на територии и население помеѓу Македонија и Албанија ?
Шта се мене тиче, Бучковски после тоа интервју беше разрешен од СДСМ.

Kajgana Shop

На врв Bottom