Фантом организација го преплави Скопје со плакати

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Добро, еве бидејќи алудираш дека Владата ги има направено плакатите, кажи што ти пречи тебе, искористување на нашиот заенднички буџет во патриотски цели? И тоа во вакви круцијални моменти по нашата земја?
А нормално дека е ова само претпоставка, која не можеш да ја докажеш, што значи дека можностите се големи да Владата нема воопшто вмешано прсти.
Работата е дојдена то таму што се се политизира и се се препишува на некого. Не секогаш ни е важно кој го направил и зошто и со кои пари и „кој му го држел“ (извенете ама преку такво) ако е за ДОБРО на нацијата и државата и најелементарната свест и САМОСВЕСТ.

И не ни е гајле (ова множина пошто си дозволувам да верувам дека имам истомисленици) на крајот на краиштата што мислат комплетно-инструирано политички мисленици...

Целта е постигната, еден куп луѓе кажаа „БРАВО-СУПЕР ИЗГЛЕДААТ; БИ САКАЛ ДА СИ ГО ЗАЛЕПАМ ВО СОБА“. Тоа е важно! Ние сме Македонци! (а некој тоа гласно го кажал)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Transparentnost e majka na site ekonomii.Makedonija ne se naoga vo nikakva custvitelna situacija .A ako bile patrioti so ime i prezime onaka maski kako sto miluvame da kazeme.
Eve da najdat neprijavena stoka vo nekoj dukan ,drzavata sto pravi.
Go kaznuva dukandzijata i krivicno i materijalno.
Zarem kako novinarka ne se boris protiv crnata ekonomija i perenje pari .
Toj sto gi lepi pravi plakatite treba da bide ramnopraven so site nas.
Ako na nekoj mu se oprostuva vo ime na patriotizmot zasto na drugite ne.
A veruvam deka od vcera site se custvuvame pogolemi Makedonci od toa sto bevme.Posle 18 godini nekoj ke ni kazuva deka denes e vremeto da se osoznaeme i da ni ja diga svesta.Jas ziveam 18 godina vo suverena nezavisna R.Makedonija i nemam nikakva pricina da mislam deka sum nesto drugo osven Makedonec.
Јас дефинитивно сум против црната економија, но исто така не можам неосновано и многу нереално, под претпоставка, да ја окривам Владата за нешто за кое немам докази. Од каде знаеш дека јас не ги направив плакатите и од страв дека утре некое Грче ќе ми ја скине главата, не се потпишав? За некои работи и не мора да се поднесува сметка, особено кога се во наша полза.

Работата е дојдена то таму што се се политизира и се се препишува на некого. Не секогаш ни е важно кој го направил и зошто и со кои пари и „кој му го држел“ (извенете ама преку такво) ако е за ДОБРО на нацијата и државата и најелементарната свест и САМОСВЕСТ.

И не ни е гајле (ова множина пошто си дозволувам да верувам дека имам истомисленици) на крајот на краиштата што мислат комплетно-инструирано политички мисленици...

Целта е постигната, еден куп луѓе кажаа „БРАВО-СУПЕР ИЗГЛЕДААТ; БИ САКАЛ ДА СИ ГО ЗАЛЕПАМ ВО СОБА“. Тоа е важно! Ние сме Македонци! (а некој тоа гласно го кажал)
Апсолутно истото го кажав и јас(со мои зборови):back:.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.848
Поени од реакции
12.375
Добро sin ekspres, а што ако на твојот став/шпекулирање излезат неколкумина со исто шпекулирање дека плакатите се ставени од некоја поголема опозициска партија? Може да навлеземе во шпекулации штетни до коска. Едно време се шпекулираше низ медиуми, форуми дека конфликтот е предизвикан од... и што се постигна? раздор? која е причината да се докаже дека се владини институции и државни пари? И како преку форумов ќе докажеш кој е навистина?

Или во случај да сакаш да се зачлениш во таа група (ако е група), можеби е поефикасно ако дадеш овде или во огласник некој повик ...до тие и тие... : не ми е јасна целта на таа потрага по лицето/лицата кои ова го поставиле.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Јас дефинитивно сум против црната економија, но исто така не можам неосновано и многу нереално, под претпоставка, да ја окривам Владата за нешто за кое немам докази. Од каде знаеш дека јас не ги направив плакатите и од страв дека утре некое Грче ќе ми ја скине главата, не се потпишав? За некои работи и не мора да се поднесува сметка, особено кога се во наша полза.

Апсолутно истото го кажав и јас(со мои зборови):back:.
Vo svoja drzava da se plasis da iskazez stav i da se plasis od nekoe grce ,toa e mnogu.Za site raboti se podnesuva smetka osven ako ne si vo tuga zemja kade ti gi gazat pravata.Na pr.Toa da go napravija vo Grcija Srbija Albanija Bugarija e za opravduvanje .Ama vo normalna nasa drzava da se kries e togas mora da sakas da go skries finansiranjeto i parite od kade se.
Patriotizmot vo kapitalizmot se gleda kolku e drzavata napredna.So floskuli vo socijalizmot.Ako sme jaki ekonomski nikoj ne ke ni moze nisto.

Добро sin ekspres, а што ако на твојот став/шпекулирање излезат неколкумина со исто шпекулирање дека плакатите се ставени од некоја поголема опозициска партија? Може да навлеземе во шпекулации штетни до коска. Едно време се шпекулираше низ медиуми, форуми дека конфликтот е предизвикан од... и што се постигна? раздор? која е причината да се докаже дека се владини институции и државни пари? И како преку форумов ќе докажеш кој е навистина?
Pred zakonot se site isti.Ako nekoj si igra so parite neka si odgovara .
Ako ne se potpisal drzavata e taa sto treba da go brka.Koga moze na sekoj cekor da kaznuva moze da gi pronajde i ovie luge.Dali se opozicija ili pozicija ne me interesira.Parite morat da bidat legalni .
Ne sme pod okupacija pa so ilegalni dejstva da se borime.
Svoi na svoeto .

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
А бре човече, не се плаши никој да искаже став заради внатрешни реперкусии и догми, а уште помалце заради грчињава... Зошто меѓународната заедница да ја обвини позицијата или опозицијата дека ги блокира преговорите или дека прави опструкции?

Па види и како нашиве новинари едвај чекаат изолирани мислења на некои ултра-десничарски партии за да ги полнат весниците.

Немој со глава во ѕид...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Нема потреба да му објаснувате ништо, тој си го врти филмот за кој е пратен и ќе се повторува како папагал.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.848
Поени од реакции
12.375
Pred zakonot se site isti.Ako nekoj si igra so parite neka si odgovara .
Ako ne se potpisal drzavata e taa sto treba da go brka.Koga moze na sekoj cekor da kaznuva moze da gi pronajde i ovie luge.Dali se opozicija ili pozicija ne me interesira.Parite morat da bidat legalni .
Ne sme pod okupacija pa so ilegalni dejstva da se borime.
Svoi na svoeto .
Во ред е дека се сите исти, но што ако ни позиција ни опозиција поставила плакат. Што ако некој од свои искрени побуди решил да даде 200-300 евра и да ги налепи? Од свој џеб.

Човекот/луѓето не напрајле никаков прекршок за да ги откриваат и гонат.

jeeeee8

Like dreams
Член од
28 ноември 2008
Мислења
647
Поени од реакции
16
Vo svoja drzava da se plasis da iskazez stav i da se plasis od nekoe grce ,toa e mnogu.Za site raboti se podnesuva smetka osven ako ne si vo tuga zemja kade ti gi gazat pravata.Na pr.Toa da go napravija vo Grcija Srbija Albanija Bugarija e za opravduvanje .Ama vo normalna nasa drzava da se kries e togas mora da sakas da go skries finansiranjeto i parite od kade se.
Patriotizmot vo kapitalizmot se gleda kolku e drzavata napredna.So floskuli vo socijalizmot.Ako sme jaki ekonomski nikoj ne ke ni moze nisto.
Незнам како можеш да дискутираш на оваа тема политички настроен ?
Алоооо ова е за Македонскиот народ во целина безралика која партија си , јас колку што знам нема никаде ниту еден знак дека тоа го направила позиција или опозиција.
Кои пари, колку пари се , јас лично можам да ги направам тие плакати со една моја плата, не станува збор за којзнае колкава сума што сте се згнале вие, ама знам друга ви е целта, се чудам како може да ве има секаде, предавници.
Наместо да се радувате вие распаравате за тоа кој ги направил и зошто, а што е тоа толку битно незнам :uvo:
Еден со друг ќе се изедеме, Македонец со Македонец.

Со мало извинување може не си Македонец

Член од
28 март 2006
Мислења
17.848
Поени од реакции
12.375
Прашав и претходно -зошто Син Експрес не се заложи за откривање на креаторот на вц-шољата изгравирана со името на еден наш револуционер и бомбаш-Шатев?
Или ако е ова со плакатите прекршок и треба да трча полиција по нив, дали и по оние кои цртаат улични графити треба исто да се однесува? Да ги гони и нив?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Алоооо ова е за Македонскиот народ во целина безралика која партија си , јас колку што знам нема никаде ниту еден знак дека тоа го направила позиција или опозиција.
Кои пари, колку пари се , јас лично можам да ги направам тие плакати со една моја плата, не станува збор за којзнае колкава сума што сте се згнале вие, ама знам друга ви е целта, се чудам како може да ве има секаде, предавници.
Наместо да се радувате вие распаравате за тоа кој ги направил и зошто, а што е тоа толку битно незнам :uvo:

Треба да му проникнеш во извитоперениот ум, зашто ова му сметало и зашто инсистира да се издадат оние кои стојат позади овие плакати.
Напишав претходно,прочитај.

Намерно инсиунира со поврзаноста на Владата за ние да негираме и можеби некој со цел да му докаже, несакајќи да ги издаде луѓето кои се организирале зад овие плакати.

Не наседнувајте на ефтини провокации и не се замарајте да му докажувате.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Во ред е дека се сите исти, но што ако ни позиција ни опозиција поставила плакат. Што ако некој од свои искрени побуди решил да даде 200-300 евра и да ги налепи? Од свој џеб.

Pa jas ne rekov deka napravile prekrsok.Ako se luge so iskreni patriotski custva ,tie istite ke izlezat i ke si go kazat stavot.Koj ima protiv stavovi.Sekoj sto se krie e somnitelen ,toa sakam da go kazam.

Треба да му проникнеш во извитоперениот ум, зашто ова му сметало и зашто инсистира да се издадат оние кои стојат позади овие плакати.
Напишав претходно,прочитај.

Намерно инсиунира со поврзаноста на Владата за ние да негираме и можеби некој со цел да му докаже, несакајќи да ги издаде луѓето кои се организирале зад овие плакати.

Не наседнувајте на ефтини провокации и не се замарајте да му докажувате.
Jas ne ziveam vo Otomanskata imperija tuku vo MAKEDONIJA.
Sekoj sto se krie toj za mene ne e patriota.Ako vo svoja zemja ne mozes da bides patriota togas kade.
Ako sakas da skries deka nekoj drug te plaka togas ke bides vo teska ilegala .Neli rekovme deka tokot na parite mora da se znae.Znaci Transparentnost i nisto poveke.

Od kogo da se izdademe vo svoja drzava.
Zarem nekoj treba da ti kaze tebe kolku ja sakas Makedonija.
Aj so sreka denes si pogolem Makedonec od vcera.
Uste vakvi plakati toa mu doaga kako apce za Makedonija.
Sega mirno da spieme site sme Makedonci.
Ne znam samo sto bevme poslednive 18 godini.
Belkim ne Italjanci Francuzi Egipcani

Sto ako nekoj ukrade miljarda evra.Se vo krug se vrtime.
Ima zakon i red vo normalna drzava za kakva se zborime.

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Ако сумирам што се’ досега се кажа на форумов во врска со плакатите и со соросоидната реакција на А1, мислам дека генерално плакатите се афирмативно прифатени.

Соросоиди, ај цугнете ни малку од ... :pusk:

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Perenjeto na pari na nekoi luge e dosta afirmativno za Makedonija i Makedonskata drzava.
Sepak zakonot na diviot zapad e vo Makedonija.
Koj sto saka pravi i na nikoj ne mu odgovara.
Bravo za onie koj se osoznaa zavcera od plakative deka se Makedonci.

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Perenjeto na pari na nekoi luge e dosta afirmativno za Makedonija i Makedonskata drzava.
Sepak zakonot na diviot zapad e vo Makedonija.
Koj sto saka pravi i na nikoj ne mu odgovara.
Bravo za onie koj se osoznaa zavcera od plakative deka se Makedonci.
Хе хе, кога ќе се свати дека сопстваните ставови и аргументи не наидуваат на општа прифатеност, тоа што останува е да се употреби иронија.

Ако, ако ...

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Па да ги обележете потоа дека овие се вмро-овци. Истото се случи кога го пуштивме Македониум, одма ни опнаа етикета дека сме вмро-овци и дека владата не плаќа :)
Pa jas ne rekov deka napravile prekrsok.Ako se luge so iskreni patriotski custva ,tie istite ke izlezat i ke si go kazat stavot.Koj ima protiv stavovi.Sekoj sto se krie e somnitelen ,toa sakam da go kazam.

Kajgana Shop

На врв Bottom