jas po ona so go citam, mislam deka nekoi pocnaa malku da se potet i da gi stegat nesto.Аман бе за едни плакати толкава галама се крена, дури 9 страни наполнила темава
да се повторам за мрчаторите пак ...некој праша не ми требаат плакати за да бидам горд што сум Македонец...
покрај сета пропаганда, антимакедонска, од страна на медиуми и јавни личности, од страна на соседите и притисоците кои ги имаме на државно ниво ... народот почнува да си вели и помирува со смена на име и потпаѓа под пропаганда ... ќе дое ден кога ќе си речат па никој у државава не се буни на ништо ....
е затоа овакви плакати добро делуваат .. кога знаеш дека постојат ГОРДИ МАКЕДОНЦИ .. кои не потпаѓаат под пропаганда .. и потребно е некој покрај горенаведените притисоци да укажува дека има Чувари кои ја Чуваат Македонската Кауза ... и да го потсетуваат Македонскиот народ да не подпаѓа под антимакедонска домашна и соседна пропаганда .. едноставно те потсетуваат дека не си сам ....
Фантомските нво-и кои се секогаш тука кога е потребна поддршка за политичките каузи...поворно на свена
Во стилот на кој работеше седесето...сеа настапува и вемерото...
троши пари...
А можда се и државни ...наши..од данокот...
Па стварно ли не сметаат за толку необразовани па да не знеме кој бил и како бил македонец!
А за сите кои веруваат дека ова е филантропски потег на некој “душегрижник“ кој се обидува да не просветли , па фрла пари за плакати...им праќам поздрав со едно :baeh::baeh::uvo:
Повторувај колку сакаш.Да се повторам...
Илјадници денари никој не дава за плакати од џеб, поради филонтропски побуди!
Ова е платено со државни пари!
ако е така, тоа го прави дејствието уште попозитивно!Да се повторам...
Повторувај колку сакаш.
И запамети, не се сите луѓе онакви какви си ги замислил во главата.
lani jas i maz mi bez nikakvo eksponirajne nitu bilo kakva zarabotka se ponudivme da platime reklamen material za protestite protiv promena - ZA zacuvuvanje na imeto.Да се повторам...
Јас да би ги платил, не би кажал.Тој што ги залепил плакатите зошто се срами да каже кој е?
од кого и да е платено секоја чест ...не бе златен не се....такви се како што ти си ги замислил!
ај...ко ќе се испраксаш во политичките води, ќе се сетиш на мене!
Така е то ..ти си мислиш...некому му текнало да закачит 5000 евра..и шо..ај плакати ке лепиме...
Ами требит деца да најме..ами ај и нив ке ги платиме...
НЕМОЈ НЕ МЕ РАДУЈ !
lani jas i maz mi bez nikakvo mislenje i nikakvo eksponirajne nitu bilo kakva zarabotka se ponudivme da platime reklamen material za protestite protiv promena - ZA zacuvuvanje na imeto.
to sho ti ne vervis deka ima poedinci na oki poarite ne im se Bozestvo ili nesto sveto, kazvit samo za tvoite covecki karakteristiki i kvaliteti :smir:
Јас да би ги платил, не би кажал.
1. Новинарите ќе се качат на глава, со позитивни или негативни намери.
2. За Македонија не би сакал да прибирам „политички поени“.
Делото е важно.
Толку.
Не. Ако е од влада треба да биде јасно дека е од влада. Владата не е некој диверзант па тајно да прави вакви работи. Го има легитимитетот за ова и може да си се потпише.од кого и да е платено секоја чест ...
па и од влада да е ...ако е од нив само докажува дека не им паѓа напамет мењање име
Не. Ако е од влада треба да биде јасно дека е од влада. Владата не е некој диверзант па тајно да прави вакви работи. Го има легитимитетот за ова и може да си се потпише.