16,5 милиони евра, тендер, црква на плоштад

Дали сте за 16,5 милиони евра црква на плоштад во време на криза?

• Да

Гласови: 22 22,4%
  • Не

Гласови: 63 64,3%
  • Не ме интересира искрено.

Гласови: 13 13,3%

• Вкупно гласачи
    98

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
ма од 16 милиони дали 4 ке отидат за црквата....а некои велеа МПЦ ке градела хахахахах па и таа теза се руши.....владата ке направи трансакција исти К друго паковање......а зошто на прамир не УПОТРЕБАТ БАРЕМ 10 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА МЛЕКАРИТЕ ДА ГО СПАСАТ СТОЧАРСТВОТО МАЛЦЕ........ДА ПОМОГНАТ

а не само поделби мегу народот.....ццццццццц

немало волку раздор во историјата на македонија:vozbud:
Раздор ?
Раздор има помеѓу анационалното и националното.
Тоа е квалитетен раздор, потребен за едно опшество.

А1 може да напише и 1,6 милијарди евра и сите во несвест ќе паднеме.

Ама така беше и за дојранско и за плаошник и за наковалната населба и за домот на мајка Тереза кој бил срање па денеска секој ден имаме странски туристи таму и за знамињата и за суд, театар, концертна сала, филхармонија, ах да и салата Борис Трајковски е катастрофа што пари се дадоа.

Абе која пара се фрли а што убаво можеше да легне на странска сметка.

Де компаративна анализа ова не чини, што чинело пред тоа ?

R

RAYTHEON23

Гостин
Како поминуваат годиниве се си мислам дека владата си се помири со фактот што 40% се без работа а од вработените 50% се со плата под 10 000. Мислам дека тие луѓе се отпишани. Како е можно при толку кампањи и реклами во изминативе 3 години ниту еднаш не направија кампања за намалување на невработеноста. Мислам дека оваа гарнитура е разоткриена и цело време работи на својот рејтинг. Црквата треба да си ги насочи средствата кон постоечките манастири и цркви и нема потреба од нова црква бидејќи од спротива си ја имаме Св Димитрија а ене го каде е Соборниот Храм. Мислам дека попаметно би било со тие пари на тоа место да направат народна кујна и на тој начин највише ќе се доближат до Бога.
тоа се должи што премиерот е економист и ги знае маркетинг тактиките:toe:

Раздор ?
Раздор има помеѓу анационалното и националното.
Тоа е квалитетен раздор, потребен за едно опшество.

А1 може да напише и 1,6 милијарди евра и сите во несвест ќе паднеме.

Ама така беше и за дојранско и за плаошник и за наковалната населба и за домот на мајка Тереза кој бил срање па денеска секој ден имаме странски туристи таму и за знамињата и за суд, театар, концертна сала, филхармонија, ах да и салата Борис Трајковски е катастрофа што пари се дадоа.

Абе која пара се фрли а што убаво можеше да легне на странска сметка.

Де компаративна анализа ова не чини, што чинело пред тоа ?

па сите отидоа на странска.....италија фиренца они ни правија споменици.

анационалното и националното го створи ДПМНЕ немајки визија за иднината па така да сега секој кој не се сложува со нив е анационален предавник...објективизмот е сведен на нерасудување...ова е комунизам светски еминентни статистичари тврдат не е можно толкав успех на локални избори....и самите рекоа освен ако во македонија живеат телетабиси....еооо еооооо буц у дупчето

...па прочита погоре за конфликтот......

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Гледаш не размислив за телепатските способности на Г.Г. Стефан и на нашиот експерт по економија Г-дин Глуевски со нашиот напатен македонски народ. Тоа е необјаснив фномен. исто како Буш на еден брифинг го прашуваат новинарите кои се причините за нападот на Ирак и он ни две ни три тоа било негова божја мисија тој лично зборувал со Господ и добил боженска задача да го спаси угнетениот ирачки народ . ПЕРВЕРЗИИ.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Кој и да плаќа , барем гранит ќе има работа , а сигурен сум дека ќе бидат вклучени уште неколку фирми, секоја во свој домен... без разлика. Значи доста семејства ќе имаат осигурана плата за време на криза. И подобро цркви и споменици одколку ветер и магла!

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
тоа се должи што премиерот е економист и ги знае маркетинг тактиките:toe:

па сите отидоа на странска.....италија фиренца они ни правија споменици.

анационалното и националното го створи ДПМНЕ немајки визија за иднината па така да сега секој кој не се сложува со нив е анационален предавник...објективизмот е сведен на нерасудување...ова е комунизам светски еминентни статистичари тврдат не е можно толкав успех на локални избори....и самите рекоа освен ако во македонија живеат телетабиси....еооо еооооо буц у дупчето

...па прочита погоре за конфликтот......
ДПМНЕ створи опозит на анационалното.
Секој кој е против националните интереси на РМ е предавник, неможе друго да биде, ајде ќе го правиме херој со двојца сведоци.
За која предходна демократија ми зборите кога ти се менува име со дигање на 2 прста, а во една нормална демократска земја за прашања од локален интерес организираат референдум.
Неможам да ви ја разберам ниту демократијата ниту единството.
Зарем БЈРМ треба да раѓа единство ?
Зарем Северна Македонија ќе роди единство ?
Со махинации и со превара ни направија да немаме име, да фигурираме како виртуелна територија, да ни дигнат процент на попис на малцинство кое го сруши националниот карактер на државата а каде без таков белег на Балканот неможеш да опстанеш.
итн итн...

Еве моето лично искуство со предавството беше кога млади регрути Македонци гледав пред моите очи искасапени, ментално пореметени, за кого, за интересите на Милошевич.
И кој го това направи ?
НЕ ми преба ДПМНЕ да ми даде одговор.
Бранко Црвенковски и Киро Глигоров, број на партиска книшка во СДСМ, 0001 и 0002.
За мене доволно.
И што сега да градам единство ?

Член од
9 мај 2006
Мислења
150
Поени од реакции
7
А зарем во градежните фирми и придружната индустрија не работат работници?
Зарем нема дел од тие пари да им бидат исплатени на нив и на нивните семејства?
Зарем така нема да им се помогне на овие луѓе да ја поминат кризата?
И сега заради нечија пропагандна машинерија треба и овие работници да останат без работа и да бидат отпуштени, за да може машинеријата утре погласно да се дере дека е криза и се отпуштаат работници?
Абе ајде.
Дајте да се гради, да имаат луѓето работа, да заработат парче леб.

R

RAYTHEON23

Гостин
Славјански;2587518[FONT=Arial Black напиша:
]ДПМНЕ створи опозит на анационалното.
Секој кој е против националните интереси на РМ е предавник[/FONT], неможе друго да биде, ајде ќе го правиме херој со двојца сведоци.
За која предходна демократија ми зборите кога ти се менува име со дигање на 2 прста, а во една нормална демократска земја за прашања од локален интерес организираат референдум.
Неможам да ви ја разберам ниту демократијата ниту единството.
Зарем БЈРМ треба да раѓа единство ?
Зарем Северна Македонија ќе роди единство ?
Со махинации и со превара ни направија да немаме име, да фигурираме како виртуелна територија, да ни дигнат процент на попис на малцинство кое го сруши националниот карактер на државата а каде без таков белег на Балканот неможеш да опстанеш.
итн итн...

Еве моето лично искуство со предавството беше кога млади регрути Македонци гледав пред моите очи искасапени, ментално пореметени, за кого, за интересите на Милошевич.
И кој го това направи ?
НЕ ми преба ДПМНЕ да ми даде одговор.
Бранко Црвенковски и Киро Глигоров, број на партиска книшка во СДСМ, 0001 и 0002.
За мене доволно.
И што сега да градам единство ?

ДПМНЕ Е АНАЦИОНАЛНО ИМАЈКИ МНОЗИНСТВО КОАЛИЦИРА СО ТИЕ КОИ МАСАКРИРАА И ПУКААС ПО 5 ШАРЖЕРА ВО ГЛАВА ВО МРТВИИ ТЕЛА!!!!

па ти нели ја гледаш разединетоста????????????

ЗА БЈРМ види ги состојбите тогаш какви беа
војна во југославија губење на пазарот ембарго АКО АМЕРИТЕ(кои ги некеш) НЕ НИ ДАВАА ХРАНА И ОРИЗ КЕ ГЛАДУВАВМЕ......како реагираше СДСМ за тетовскиот универзитет памтиш?????

Националниот карактер на ДРЖАВАТА го уништи ДПМНЕ со рамковниот договор УНИШТЕН Е ВЕКЕ 8 ГОДИНИ ТОА Е АНАЦИОНАЛНО а тука се кука СДСМ БЈРМ а не се зборува ДПМНЕСРАМКОВЕН...ОКТА милионииииииииииии а сега од двојна формула на разумен компромис...еве иванов како го објасни тој компромис

РАЗУМЕН КОМПРОМИС Е РАЗУМЕН КОМПРОМИС:tapp::tapp::tapp::tapp:

ај да преведам ти ме удри или сам паднав

А зарем во градежните фирми и придружната индустрија не работат работници?
Зарем нема дел од тие пари да им бидат исплатени на нив и на нивните семејства?
Зарем така нема да им се помогне на овие луѓе да ја поминат кризата?
И сега заради нечија пропагандна машинерија треба и овие работници да останат без работа и да бидат отпуштени, за да може машинеријата утре погласно да се дере дека е криза и се отпуштаат работници?
Абе ајде.
Дајте да се гради, да имаат луѓето работа, да заработат парче леб.

да бе по една дневница фрли лопата и толку по некој стадион и ТОА...па тие стадиони ке ВЛЕЧАТ фиксни трошоци за одржување(НЕПЛАНИРАНИ).

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
No panic!!!!
1.000.000.000 denari bara AD Granit, no toa ne znaci i deka ke gi dobie.
Filozofijata na tenderite e tokmu taa, sekoj koj e zainteresiran da dade suma za kolku ke napravi nesto, a onoj koj plaka treba da resi dali toa mu odgovara ili ne. Ako ne mu odgovara ke go ponisit tenderot t.e ke otvori nov. Ako misli deka moze da simne na razumni granici ke pregovara so ponuduvacot za da dobie pomala cena.
Mnogu bitna rabota vo celiov cirkuz e kolku od tie 1.000.000.000 denari se profit za firmata? 0.1, 1, 2, 7, 30%?
Jas kolku sto sum informiran (a informiran sum) se raboti na modifikacija na proektot so cel da se namali i cenata na gradba, a istovemeno da se zabrza vremeto na gradba se so cel da istata bide zavrsena pred doaganjeto na BC na vlast za da ne moze da ja razmontira. Se krati na mermerot, se ufrlaat novi gradezni finti (toa Serpico da si go prasate od e dzidar ;) ).
Ideata na NG bese nekade sledniot mesec da gi opne temelite ama so vakva suma na tender tesko. Mislam deka ke ima nov tender na koj ke se prijavat "prijatelski" kompanii da ja gradat crkvata. Zdravje u esen po uspesno reseniot spor so imeto i vlezot vo NATO, makedonskiot narod vo znak na blagodarnost ke go pocasti NG so edna crkva na Plostad. Togas 10tina milioni ke ni se gledaat mnogu eftino vo sporedba so segasnive 17 komada.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
ДПМНЕ Е АНАЦИОНАЛНО ИМАЈКИ МНОЗИНСТВО КОАЛИЦИРА СО ТИЕ КОИ МАСАКРИРАА И ПУКААС ПО 5 ШАРЖЕРА ВО ГЛАВА ВО МРТВИИ ТЕЛА!!!!

па ти нели ја гледаш разединетоста????????????

ЗА БЈРМ види ги состојбите тогаш какви беа
војна во југославија губење на пазарот ембарго АКО АМЕРИТЕ(кои ги некеш) НЕ НИ ДАВАА ХРАНА И ОРИЗ КЕ ГЛАДУВАВМЕ......како реагираше СДСМ за тетовскиот универзитет памтиш?????

Националниот карактер на ДРЖАВАТА го уништи ДПМНЕ со рамковниот договор УНИШТЕН Е ВЕКЕ 8 ГОДИНИ ТОА Е АНАЦИОНАЛНО а тука се кука СДСМ БЈРМ а не се зборува ДПМНЕСРАМКОВЕН...ОКТА милионииииииииииии а сега од двојна формула на разумен компромис...еве иванов како го објасни тој компромис

РАЗУМЕН КОМПРОМИС Е РАЗУМЕН КОМПРОМИС:tapp::tapp::tapp::tapp:

А она го прескокна за масакрираните македонски регрути во војната во бивша Ју на страна на Милошевич ?
Не ти одговара нели ?
Тоа бате ќе ти даде одговор зошто Македонија каснеше со приемот во ООН, иако имаше одлична препорака од Бадентер.
Тоа ќе ти даде одговор зошто го кршеше ембаргото кон Србија ?
Тоа ќе ти даде одговоро зошто беше запалена амбасадата на САД во Скопје.
Многу одговори ќе ти даде за тоа што работеше СДСМ во изминатите години, работеше за туѓи и лични интереси.

Рамковниот договор немаше да се случеше ако имаше бар малку национално во таа СДСМ.
Зошто не се прогласи воена состојба како што бараше ДПМНЕ ?
Неможам јас да успеам ако брат ми позади мене ми го копа гробот.
Па ние не така далеку од 2001 добивме договор за асоцијација со ЕУ и пофалба за стореното на полето на меѓуетничките односи.

И што е уште едната разлика кај ДПМНЕ.
Членовите на ДПМНЕ го урнаа Љубчо Георгиевски за сите времиња, тој е политички мртв.
Во СДСМ постојат само клонови на Бранко и Бранко и ништо повеќе.

Какви градби какви бакрачи, 30 години ништо не е изградено, се градат само приватни сметки во странски банки.

Нека се гради нека остане за народот за идните поколениа, можда во таа црква ќе се спаси некоја залутана душа која била заведена од модерната религија на хомосексуализмот и пороците.

Член од
9 мај 2006
Мислења
150
Поени од реакции
7
да бе по една дневница фрли лопата и толку по некој стадион и ТОА...па тие стадиони ке ВЛЕЧАТ фиксни трошоци за одржување(НЕПЛАНИРАНИ).
Зборувам за работниците во градежната индустрија.
Едно време Македонија живееше во голем дел благодарејќи на парите на градежната и придружните индустрии.
Лошо е што од целата градежна активност во земјава ги гледаш само стадионите.
:helou:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Да не бидам погрешно сфатен и јас сум против изградба на црква.Но кога ќе размислам подобро да биде црква отколку масички и столици,шанкови итн а еден ден и тоа ќе се случи.Друга работа е што кога се градат џамии јас не сум слушнал дека тоа оди на тендер или некој барал па друг дал дозвола.А трета работа е што местото на рок групите што во нивните настапи се спомнуваат пички курој и сл. глупости не му е место на плоштади.

R

RAYTHEON23

Гостин
Зборувам за работниците во градежната индустрија.
Едно време Македонија живееше во голем дел благодарејќи на парите на градежната и придружните индустрии.
Лошо е што од целата градежна активност во земјава го гледаш само стадионите.
:helou:

тука за оправдување се социјалните станови....барем решаваат клучно егзистенцијално прашање А НЕ СТАДИОНИ:helou:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
De be pa i vie rok grupi. Pa na 5 metra od crkvata ke ima prodavnica za dolna obleka (zenska) u City Gallery cel izlog e pun so kukli so cipkani gaki, pa za edna rok grupa so kazala k-zbor golema rabota.

N

n/a

Гостин
Кремчињава скопски не го приметуваат објектот пред ГТЦ оти таму има убави патичиња, па трењерчиња шизички, па капчиња.
Тоа не гуши, тоа е кул, во градов се е на место, ама црквата никако.

Абе народот гласаше и сака да има црква и точка.
Не гласаше.
:toe:
Преку 75% од луѓето се против.

Член од
9 мај 2006
Мислења
150
Поени од реакции
7
тука за оправдување се социјалните станови....барем решаваат клучно егзистенцијално прашање А НЕ СТАДИОНИ:helou:
Егзистенцијалните прашања ги решава заработувачката, а не производ кој не се купува.

Не гласаше.
:toe:
Преку 75% од луѓето се против.
Гласаше.
Преку 80% од луѓето се „ЗА“.
Или според Амди, имаме вкупно 155%
:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom