![]()
Se potpisuvam vo pogolem del od postot posebno za potekloto na parite sepak vo sekoj slucaj kolku i da e ekscentricen Samako e dobar manager za razlika od mnogumina vakvi koj ja iskoristija privatizacijata vo Makedonija.
Za ostanato ne sum kompetenten kolkav rejting ima Mikrosam vo svetski ramki ama koga ne kotira na nekoja od nadvoresnite berzi ne e vo nekoj slucaj gigant sepak za toa kakvo drzavice sme sekoja zdelka nad 100000 $ e uspeh.
Veruvame vo pravna drzava bre ABC ,prikaznata so kuburo i begot ne e od vcera ama sepak postoime.Заборавив да напоменам дека рамнодушноста со која располагаме ние Прилепчаните или скоро сите Македонци кон оние што се збогатиле на наш грб се граничи со фантазијата.Тоа се гледа и од оваа вест објавена по медиумите,а неоспорен е фактот дека последната “предсмртна“ фаза за едно човечко битие пред да замине од овој свет е токму “рамнодушноста“ кон се она што се случува окулу него.![]()
Абе кога сакаш,само немој за Скара-фест оти тогаш има најчурук пиво.:smir:he,he ke moram da go najdam ovoj ABC za da ispieme pivo.......
inaku vo Makedonija imalo i raboti mnooogu pobliski do satelitite aziski , ama bidejki Makedonija trebalo da ja snema...gi snema i niv...
....vo sekoj slucaj Samakot ima barem stil....
Veruvame vo pravna drzava bre ABC ,prikaznata so kuburo i begot ne e od vcera ama sepak postoime.
Ajde udri edna kletva do sedmo koleno i ke ti pomine
Сега гледаш зошто го баравме твоето мислење?Абе не е за клетви ебаго,немало што друго да се каже и ајде ќе го фалиме Самако со Микросам по медиуми затоа што склопил машина за плетење на карбон-влакна која меѓудругото најмногу се применува за производство на прачки за лов на риба,со надеж дека во Македонија никој нема ни да знае што се тоа импрегнирани карбонски-влакна,затоа што такви и не постојат,туку постои само импрегнирано карбонско платно кое се прави со технологија на импрегнација на карбонските влакна.Значи дури ни извештајов на новинаров во основа не е како што треба иако е со цел да се излезе во јавност без некој поголем ефект.Не знам само зошто новинаров го запоставил делот од кариерата на Благоја Самак кога продаваше Нинтендо видео игри и изнајмуваше касети во неговата видеотека,каде впрочем го стекна своето “долгогодишно искуство“ во светот на космичката технологија гледајќи ги и по 100пати сериите на Стартрејк со Дарт Вејдер или со Лук Скајвокер како “инструктори“.![]()
Тоа е Star Wars, ќе навредиш некој Star Trekker.Абе не е за клетви ебаго,немало што друго да се каже и ајде ќе го фалиме Самако со Микросам по медиуми затоа што склопил машина за плетење на карбон-влакна која меѓудругото најмногу се применува за производство на прачки за лов на риба,со надеж дека во Македонија никој нема ни да знае што се тоа импрегнирани карбонски-влакна,затоа што такви и не постојат,туку постои само импрегнирано карбонско платно кое се прави со технологија на импрегнација на карбонските влакна.Значи дури ни извештајов на новинаров во основа не е како што треба иако е со цел да се излезе во јавност без некој поголем ефект.Не знам само зошто новинаров го запоставил делот од кариерата на Благоја Самак кога продаваше Нинтендо видео игри и изнајмуваше касети во неговата видеотека,каде впрочем го стекна своето “долгогодишно искуство“ во светот на космичката технологија гледајќи ги и по 100пати сериите на Стартрејк со Дарт Вејдер или со Лук Скајвокер како “инструктори“.![]()
Со Благоја сум се видел лично у неколку наврати и мислам дека добро го познавам.Абе не е за клетви ебаго,немало што друго да се каже и ајде ќе го фалиме Самако со Микросам по медиуми затоа што склопил машина за плетење на карбон-влакна која меѓудругото најмногу се применува за производство на прачки за лов на риба,со надеж дека во Македонија никој нема ни да знае што се тоа импрегнирани карбонски-влакна,затоа што такви и не постојат,туку постои само импрегнирано карбонско платно кое се прави со технологија на импрегнација на карбонските влакна.Значи дури ни извештајов на новинаров во основа не е како што треба иако е со цел да се излезе во јавност без некој поголем ефект.Не знам само зошто новинаров го запоставил делот од кариерата на Благоја Самак кога продаваше Нинтендо видео игри и изнајмуваше касети во неговата видеотека,каде впрочем го стекна своето “долгогодишно искуство“ во светот на космичката технологија гледајќи ги и по 100пати сериите на Стартрејк со Дарт Вејдер или со Лук Скајвокер како “инструктори“.![]()
Па така е бе,вселенска технологија,тинтири-минтири,наместо да се позанимаваат со мојот предлог за урбанизација на бесплатни индустријски зони во секоја општина низ Македонија,тие зеле да се фалат со некакви работилници во кој се склопуваат постоља за веќе готови машини купени на делови од скоро насекаде по светот.Еве всушност за какво платно се работи,а верувам секому ќе стане јасно колку е тоа вселенска технологија.:Сега гледаш зошто го баравме твоето мислење?
Суштински ги толкуваш работите:smir: (од соседството)
Јас со Самако се гледам скоро секојдневно,па никому ништо.Ме нервира оти од мравка правиме слон.Инаку оти е извозна фирма,навистина е,само што 99% е увозна за да стане извозна.Честитки.
Не би навлегувал у тоа колку правичен е текстот на новинарот,ниту пак би ја коментирал вселенската технологија на Микросам.
У овој контекст,би им честитал,би им посакал да одат напред и се повеќе и повеќе да напредуваат и би ги пофалил,затоа што вака или онака се од ретките извозни македонски фирми.
Со Благоја сум се видел лично у неколку наврати и мислам дека добро го познавам.
Ама и он добро ја познава Македонија.
Па затоа,на толку ѓаури,он решил дека е паша.
![]()
Абе една “нано“ што да ти кажувам,дај 20 милиони евра без да морам да ти ги вратам па ќе видиш што е вистинска нано технологија итоа без Русите во позадина.Микросам произведува машини за НАНОТЕХНОЛОГИЈА.
Имаа опструкции од Американците, пазете , не сме смееле да произведуваме висока технологија?!?!?!
Одма после тоа, Микросам се врза со Русите.
Сега си работат слободно![]()
Малку ти се за НУКЛЕУС 3Х3Абе една “нано“ што да ти кажувам,дај 20 милиони евра без да морам да ти ги вратам па ќе видиш што е вистинска нано технологија итоа без Русите во позадина.![]()
Не сакам да ти го расипувам Гневот што го имаш лично за Самакот.. тоа е ваша лична работа..Па така е бе,вселенска технологија,тинтири-минтири,наместо да се позанимаваат со мојот предлог за урбанизација на бесплатни индустријски зони во секоја општина низ Македонија,тие зеле да се фалат со некакви работилници во кој се склопуваат постоља за веќе готови машини купени на делови од скоро насекаде по светот.Еве всушност за какво платно се работи,а верувам секому ќе стане јасно колку е тоа вселенска технологија.:
Јас со Самако се гледам скоро секојдневно,па никому ништо.Ме нервира оти од мравка правиме слон.Инаку оти е извозна фирма,навистина е,само што 99% е увозна за да стане извозна.
-Буквално до штрафче купуваат од Турција,за да не одат до Тајван или Кина па да прават непотребни трошоци.
Абе една “нано“ што да ти кажувам,дај 20 милиони евра без да морам да ти ги вратам па ќе видиш што е вистинска нано технологија итоа без Русите во позадина.![]()