БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Ajde bre luge zatvoreteja temava veke ednas i banirajte sve tatarsko da ne gi gledam 24/7.Zapnale edno isto a ti go plukas a toj ti veli deka vrnit dozd.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Ние не живееме во партизански филм, а товарот од фашизмот вие си го носите тоа е вашето црно минато - дел о големата бугарска историја црна флека. Па некој ако убива и коле по верска и национална основа и се чуствува супериорен на над другите - таква е пораката која ми е испратена тогаш тоа ништо друго не е туку чист нацизам = фашизам. Јас само констатирав какво е мислењето на вашиот сонародник, а не дека живеам во партизански филм со комунистички убедувања. А тоа како ти "другар" го сваќаш тоа тоа е друг и твој проблем. Јас бев прецизна во моето мислење, а не двосмислена.
Словенците и Хрватите - пред неколку дена имало резултати од истражување кога им бил по убав животот па во поголем процент се изјасниле за ЕксЈугославија. Тоа се резултати од анкетата, јас не ги измислив.:toe:.
Европа има друг дневен ред.Чепнете им го националното на Германецот и Англичанецот или Французот па ќе видите што ќе стане или Шпанецот со Баските.Тогаш незнам каков ќе биде дневниот ред. Економијата и покрај политичките несогласувања си врви, парите непрашуваат за национално чуство.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
A шо плукаш? Не може ли нешто позитивно да кажеш?
A sto pozitivno da ti kazam, ima iladnici fakti deka makedoncite se osekale makedonci, i mozebi nekoj sto se custvuval nesto drugo kako i denes sto ima vo Makedonija srbi, bugari, vlasi, albanci, turci i ne znam sto ne, istoto e i vo bugarija samo razlikata e sto vie ne gi priznavate, ama koga nekoj ke vi dokaze nesto vie mizite i povtorno si ja terate istata rabota, pa preku kur ste mi dojdeni, jas ti vikam odi ebise da ne te gledam ti mene pak" ama jas te lubam''. a be koj te ebe dali ti me lubis koga jas ne sakam da te ebam tebe. Zar ne gledas seka ste dosadni so istata pesna, daj kazete nesto drugo.Ako nekoj bil bugarin vo red neka bil i so sreka ama nemoj toa po cel den da go trubite ili mozda mora da si ja odrabotite platata pa rabotite po 24 sati tuka pred kompjuter. I za na kraj ne deka gi mrazam bugarite generalno ama site granici gi preteravte, a isto za razlika od vas koj zemate plata za jadenje lajna site bugari ne mislat isto. Imam eden dobar prijatel od Bugarija i mnogu za ovie raboti ne zboruvame ama ednas se cepnaa i ovie raboti i mi vika:" A be sve e politika, mene najgolemiot broj na drugari mi se makedonci"

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Ние не живееме во партизански филм, а товарот од фашизмот вие си го носите тоа е вашето црно минато - дел о големата бугарска историја црна флека. Па некој ако убива и коле по верска и национална основа и се чуствува супериорен на над другите - таква е пораката која ми е испратена тогаш тоа ништо друго не е туку чист нацизам = фашизам. Јас само констатирав какво е мислењето на вашиот сонародник, а не дека живеам во партизански филм со комунистички убедувања. А тоа како ти "другар" го сваќаш тоа тоа е друг
Каков товар бе "другарке"? Знаеш ли дека во Бугариjа са убиени повеке комунисти отколкото во "партизанска" Македониjа? Да те прашам - налагането на тезата за "супериорността" на македонците не е фашизам? То не бе сите значими личности от античната историjа та до Маjка Тереза да са се македонци. Та и господ проговори на молитвите на Македонците - создателите на "македоноидната раса". Ово не е ли да се "чуствувате супериорни над другите - тогаш тоа ништо друго не е туку чист нацизам = фашизам". Апропо, има разлика мегу фашизам и националсоциализам, ама ово е друга тема. Отделно за фашизам во Бугариа може да се говори само по едно отношение, но нема да го ти кажа за што. Участието во Оста само по себе си не значи дека државата е фашистка - Унгариjа например фашистка држава ли бе? Или Романиjа?

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
A sto pozitivno da ti kazam, ima iladnici fakti deka makedoncite se osekale makedonci, i mozebi nekoj sto se custvuval nesto drugo kako i denes sto ima vo Makedonija srbi, bugari, vlasi, albanci, turci i ne znam sto ne, istoto e i vo bugarija samo razlikata e sto vie ne gi priznavate, ama koga nekoj ke vi dokaze nesto vie mizite i povtorno si ja terate istata rabota, pa preku kur ste mi dojdeni, jas ti vikam odi ebise da ne te gledam ti mene pak" ama jas te lubam''. a be koj te ebe dali ti me lubis koga jas ne sakam da te ebam tebe. Zar ne gledas seka ste dosadni so istata pesna, daj kazete nesto drugo.Ako nekoj bil bugarin vo red neka bil i so sreka ama nemoj toa po cel den da go trubite ili mozda mora da si ja odrabotite platata pa rabotite po 24 sati tuka pred kompjuter. I za na kraj ne deka gi mrazam bugarite generalno ama site granici gi preteravte, a isto za razlika od vas koj zemate plata za jadenje lajna site bugari ne mislat isto. Imam eden dobar prijatel od Bugarija i mnogu za ovie raboti ne zboruvame ama ednas se cepnaa i ovie raboti i mi vika:" A be sve e politika, mene najgolemiot broj na drugari mi se makedonci"
Друже, пари никои не ми дава. И на никои не му кажувам каков е.
За мене човек е или добар или лош. Не дали е македонец или бугарин.
И сакам теа од македонците дека са луге, добри. За другите ми е през стапо. Да се оправат како могат. Да ми пушат старио.
Мразам тие дека плукат по нас и дека ми кажуват каков сам ас овде во пиринско.

Пишах ного бавно за да сфанеш.:)

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
И сакам теа од македонците дека са луге, добри. За другите ми е през стапо. Да се оправат како могат. Да ми пушат старио.

A be koj tebe te cepka koj si i sto si, i vo pirinsko ima makedonci i isto bugari sto nikoj ne go spori. Fakt e deka deka makedoncite i bugarite imale mnogu pobliska sorabotka pred poveke od stotina godini poveke nego denes, a tie bliski relacii nekoj denes gi koristi za seenje na magla i nosi rezultat na omraza i karanici.ova e zalno ama vistinito.

I sega nemam mnogu vreme za muabet moram da begam za drugi obvrski zasto jas ne sum platem da seram na forum 24/7. ke se citame pokasno.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180

А шо си ти?

Македонец, Бугарин, македонски Бугарин, бугарски Македонец, Еским, вонземјанин ?

Шо сакаш одбери, мене најискрено куро ме боли шо ќе бидиш ти. Ми пречиш од моментот кога почнуваш да клаваш придавки на се друго чисто исконско како Македонското.

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Да не бевте пички ќе образложевте овде како шо треба, зошто нема ни 1 Бугарин во Македонија, а во Бугарија има голем број Македонци без разлика на претставката која му е наметната. Ова е првиот и јасен знак како одела асимилацијата.
А тие деца кои се раждат во пиринско и них ли ги асимилираме или те се раждат блгарчета? Толко ли е трудно да разберете дека поимот македонци се употребува во коренно различен смисал? Во градот Скопjе Скопjанци ли се раждат или Македонци?

А по прашането с немането на ни един блгарин в Македониjа и това дека не са били тепани, имаше во Историjа една тема со именjа на лугето блгари от само един град, кои са били утепани. По таа тема се написа 2-3 мнениja и беше изтрита. После човекот кои jа создаде jа направи пак и писа дека темава може и да jа избришат, ама истината стои и пак jа избришаха темата. Jaс прашам - ако е немало такво нешто, кому е нужно да се брише темава ?

А инако во Молдова спремо цензусот има 65 илjади блгари, во Украjна има 140 илjади, во Србиja има 20 илjади, а во Македониjа нема. Малце е странно дека од државата во коjа нема нито един блгарин има 25 илjади луге кои имат блгарски пасош, а од дражави во кои се знае дека има стара блгарска диаспора са много по-малце.

Втора работа е шо никаде во светот нема Егејци кои се декларираат како „бугарски“ Македонци, сите се само Македонци. Уште еден јасен знак, кој во што се одродил.
http://www.youtube.com/brodski24

А пак во најголема дупка ќе падните ко ќе пробате да го објасните елиминирањето на „бугарската“ свест кај Македонецот преку ноќ.

Во Бугарија по окупацијата на Пирин со тек на времето полека Македонците се претопуваа во т.н. „бугарски“ македонци. Тито сигурно не успеа на сред Бугарија да создаде Македонци и истите да можат да се декларираат како Македонци. За жал кратко траеше тој период после Бугарија го зеде во уста курот на Русија и друга песна запеа.
Еве че знаеш кои ги е создал македонците каи нас, старите луге помнат как са им казали - пиши се македонец, даже некаде jа имаше и заповедта коjа e издадена да се пишат лугето македонци. Реално отговорот на прашането, зашто толко лесно е станала целата работа е че тие луге са си били македонци ( по етнографска принадлежност ) и за них не е било нешто странно да бидат наречени македонци. Па и ако требе да сме честни не е било никак лошо това кое са им го предлагали - предложили са им да си имат дражава, кое некои од лугето и преди това са го сакали, с малце помошт и е станала работата.

П.С. И не ми пишете пропаганда по ПП, а и закани од нови јузери. Ич не ме плашите, ама ви го гледам очајот, да знаефте да гукните немаше да се нервирате ко сега.
Тие работи ги кажи на администраторите, ако те заплашват или псуват, мислим дека е нормално да ги банират.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Не се празни муабети тоа е вистината. А за тркалото - сепак се врти ќе дојде и на нас редот.
А за бугарската администрација вие бевте окупатори , никој не ве сакаше ни тогаш ни денес. Да не чуствувавте како ист народ немаше црквата Богородица во Скопје да ја опљачкате и да ја запалите. Свој народ не се тепа.:)

Ти погледни само на форумов како се однесувате агресивно кон нас па како да ве сакаме.Тоа просто е невозможно. Вие секогаш ќе бидете туѓинци за нас. Поготово зарди историската штета што ни ја имате направено. Соочи се со вистината, биди конструктивен.

И немам намера да ти влегувам во положение ако имаш нешто конструктивно да кажеш во ред, а ако тресеш зелени сам прашај се сам одговориси. Топорчо името се ти кажува немој само без врска да се топориш или тупиш :)
Па дај некои податоци сите да се образоваме како сме запалили таа црква оти досега само празни моабети от тебе.Сигурно си ги слушала от дедо ти кој после 1946 и излажал че е партизанин да получава облаги:)
Инак несакам никаде да ми влегуваш.Не сум те молил ама изглежда си ти е во характера ::smir:

Член од
7 јули 2008
Мислења
100
Поени од реакции
1
А шо си ти?

Македонец, Бугарин, македонски Бугарин, бугарски Македонец, Еским, вонземјанин ?

Шо сакаш одбери, мене најискрено куро ме боли шо ќе бидиш ти. Ми пречиш од моментот кога почнуваш да клаваш придавки на се друго чисто исконско како Македонското.

Човече, штом Бисер Балкански се осекја како бугарин, значи е бугарин. Ти си македонец - какво не разбираш толкова? :toe:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
А тие деца кои се раждат во пиринско и них ли ги асимилираме или те се раждат блгарчета? Толко ли е трудно да разберете дека поимот македонци се употребува во коренно различен смисал? Во градот Скопjе Скопjанци ли се раждат или Македонци?
Па то е процес на претопување на едно малцинство, сегде во светот го има и е многу нормално и природно да го има, а на ова ко ќе додајш и негаторската и асимилаторска политика на Бугарија нема шо да се прај муабет.

И во Франција има црнци и во Германија. Е сега според вашата бугарска логика, објаснете ми сите други црнци од Африка се Французи или Германци?

А по прашането с немането на ни един блгарин в Македониjа и това дека не са били тепани, имаше во Историjа една тема со именjа на лугето блгари от само един град, кои са били утепани. По таа тема се написа 2-3 мнениja и беше изтрита. После човекот кои jа создаде jа направи пак и писа дека темава може и да jа избришат, ама истината стои и пак jа избришаха темата. Jaс прашам - ако е немало такво нешто, кому е нужно да се брише темава ?
Незнам за шо ми збораш, можно е да имало Бугари и да биле убивани. И беа убивани нормално кога биле окупатори.

А инако во Молдова спремо цензусот има 65 илjади блгари, во Украjна има 140 илjади, во Србиja има 20 илjади, а во Македониjа нема. Малце е странно дека од државата во коjа нема нито един блгарин има 25 илjади луге кои имат блгарски пасош, а од дражави во кои се знае дека има стара блгарска диаспора са много по-малце.
Не ти зборам јас за Бугари, како Бугари има такви во Македонија но во незначителен број. Ти зборам за вашата измислена етничка група бугарски Македонци, таквите каде се не само во Македонија ами насекаде во светот. Како тоа Бугари со потекло од Македонија има само во Бугарија и никаде на друго место во светот?

И нормално е да нема етнички Бугари во Македонија, кога етничката граница на Бугарија е далеку од денешната политичка граница на Македонија. Затоа нема ни Грци, а има и Срби и Албанци, а во окупираните денес Пиринска и Егејска сигурен сум дека имало во тоа време етнички Бугари и Грци покрај Македонците.

Еве че знаеш кои ги е создал македонците каи нас, старите луге помнат как са им казали - пиши се македонец, даже некаде jа имаше и заповедта коjа e издадена да се пишат лугето македонци. Реално отговорот на прашането, зашто толко лесно е станала целата работа е че тие луге са си били македонци ( по етнографска принадлежност ) и за них не е било нешто странно да бидат наречени македонци. Па и ако требе да сме честни не е било никак лошо това кое са им го предлагали - предложили са им да си имат дражава, кое некои од лугето и преди това са го сакали, с малце помошт и е станала работата.
Сакаш да кажиш дека етнички Бугари ги терале да се пишат Македонци? Дај не биди смешен.

Македонци се пишеле тие со македонски корен, кои според денешните измислици на бугарската провидна пропаганда се Македонци со едно „бугарски“ пред нив.

Човече, штом Бисер Балкански се осекја како бугарин, значи е бугарин. Ти си македонец - какво не разбираш толкова? :toe:
Јас го прашав шо е. Не му кажав, имаше прашалник на крајот од реченицата.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Като немало бугари в Македонија оти рипаш като ужилен бе дете:helou:Седи си мирен и спокоен.Никој нема да ти одземе скапаниа идентитет :helou:
И колко за информациа нема такво животно като бугарски македонец.Тоа сам во паниката си го измислил.Има македонски бугари както има и тракијски и родопски и добруджански.Сега колко ги има е вече отделен вопрос :smir:

R

RAYTHEON23

Гостин
Неможе со басни сериозен моабет да се прави:) Като нема што да речете хоп некое лично впечетление кое се разбира само вие може да потвдрдите за верно.Ето ти една родопска народна песен која лети в космоса с совалка voyager :helou:

Излел е Дельо хајдутин е б'лгарска народна песен от златоградскија регион, известна с това, че изпјата от Валја Балканска през 1977 г. и е изстрелјана с американските космически станции “Војадж'р 2” и “Војадж'р 1” като музикално послание от Земјата к'м далечнија космос.

Кажи ми само кој нормален човек би сакал да се гордее со народ кој продаде знаме, устав, име а и газо за бугарски пасоши.:toe:Кој бе баце те е вкарал во такви филми тебе.Па остави компјутера прошетај се из македониа и виж што за стока сте.Па и ние сме били там знаем што е.АКо ние се срамихме толкова от своето немаше последните 200 г речи сите известни македонци да се пишуват бугари почти без изклјучение.:toe:|От друга страна барем аз не знам нито един бугар да се е пишал македонец.Па види сам колко си контрадикторен

абе тоа е полоитика на вашата забегана вчлада бе.....јасно ли ти е...бе...ако македонија дава пасоши цел пирин ке ви ојде бе....

НАВРЕДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

бугарите не се пишат македонци оти мислат дека се....немате историја немате ништо туку само мозоци на претседатели во тегла формалин:vozbud:

Каков товар бе "другарке"? Знаеш ли дека во Бугариjа са убиени повеке комунисти отколкото во "партизанска" Македониjа? Да те прашам - налагането на тезата за "супериорността" на македонците не е фашизам? То не бе сите значими личности от античната историjа та до Маjка Тереза да са се македонци. Та и господ проговори на молитвите на Македонците - создателите на "македоноидната раса". Ово не е ли да се "чуствувате супериорни над другите - тогаш тоа ништо друго не е туку чист нацизам = фашизам". Апропо, има разлика мегу фашизам и националсоциализам, ама ово е друга тема. Отделно за фашизам во Бугариа може да се говори само по едно отношение, но нема да го ти кажа за што. Участието во Оста само по себе си не значи дека државата е фашистка - Унгариjа например фашистка држава ли бе? Или Романиjа?

кој беше со германија сојузник....кој пракаше работници да прават оружје во германија кој продаде гз на германија???????

Kajgana Shop

На врв Bottom