БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.483
Поени од реакции
1.854
И се пак Мара Бунева е убила србин, за да предпази грагани на Македониjа. Каква причина има вие да не сакате да има неин споменик каj вас? А Тодор Александров не е ли бил начело на ВМРО? Зашто не сакате да имате негов споменик ? Еве ти го неговиот споменик во Кjустендил :

Не сакаме ништо од Каракачановци-негаторот на се што е македонско-свашташ? И види што пишува на спомениккот на Алаксандров :helou:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
И се пак Мара Бунева е убила србин, за да предпази грагани на Македониjа. Каква причина има вие да не сакате да има неин споменик каj вас? А Тодор Александров не е ли бил начело на ВМРО? Зашто не сакате да имате негов споменик ? Еве ти го неговиот споменик во
Добро хипотетички да речеме дека Бунева и Александров се изјаснувале како Бугари (шо не е точно, ама во секој случај неважно).

Шо докажува то? НИШТО!

Единствено го докажува бугарскиот очај да има нешто со што ќе има лице да се пофали и гордее. Единствената гордост на Бугарите е Македонија, го сфаќаш сега ти комплексот. Сфаќаш зошто вештачки се присвојува нешто туѓо, искористувајќи ги немногубројните одроденици, зошто се срамите од своето.

И наврати се на постот предмалку шо ти го напишав, нека те здоболи душицата.

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Приодот му е селски затоа што зборува со најголемиот селјак Слави кои мисли дека е нешто паметен кога коментира за Македонците.:tapp: Си доби лекција кељавиот идиот.
Поне Слави зборува по темата, не казвам дека аресвам начинот по които се изказва за вас, ама барем има смелост да каже што мисли. А Джамбаски што кажа ? Ти каков извод си направи от това кое каза ? Каза ли му на Слави еве ти тука не си прав, ке ти покажем вистината. Не. Истата е работата и во интернет, на това кое ви се показва, вие одговарате со простичко "Татари умрете". Това ли е сичко кое можете да кажете ?

Што бе по прашањето на Самоил? Државата на Самоил не го ни опфаќала поголемиот дел од денешна Бугарија а вие си го присвоивте.:tapp:.
Центарот на царството му е Охрид и Преспа односно Македонија така да луѓето што живееат во Македонија имаат право на неговото наследство. Единствено во Бугарија на неговото наследство имаат Македонските имигранти. Ако си ти еден од нив тогаш слободно идентификувај се со него.:smir:
Требе да почнете да правите разлика мегу географиjа и историjа, заштото постоjат цел куп докази дека тоа е бил блгарски цар и единствената врска со денешна Македониja е фактот дека Охрид припага во вашиве граници. Ама на луге кои сичко знаат и немат нужда од докази, заштото за них фактот че е било во Охрид им е достатачен доказ и нема нужда од никаква историja за таа работа.

И ти можеш да си верваш во се со што те хранат. Например гледам дека верваш дека повеке од 100 000 ``Бугари`` од Македонија биле пратени на Голи Оток.:tapp: Какви глупости тропате значи ви нема крај. Ама ви ја разбирам историографијата. Таа нема одговор на следново прашање:
-Ако луѓето во Македонија во Втора Светска војна се чувствувале како Бугари(како вие што викате) тогаш како е можно преку ноќ да станале Македонци?:toe:
И затоа измислувате глупости( 100 000 Бугари на Голи Оток:pos2:) и работи во кои ни вие самите не верувате за да можете некако да ја скрпите вашата приказна за ``Бугарите`` во Македонија.
Jaс слепо не верувам, имам чуено од блгари во Македониjа, кои го зборат ова нешто. А това дека вие не знаете не значи дека не е имало такво нешто. Или вие сичко знаете ? Аре па един пат допуштете че можете да грешите, така както jас предпоставувам дека може и да грешим во тоа случаj. Со таа нагласа дека сичко ви е jасно и сичко дека ви се каже по телевизиjата или ви го пише во учебниците е верно, нема далеко да стигнете.

Не сакаме ништо од Каракачановци-негаторот на се што е македонско-свашташ? И види што пишува на спомениккот на Алаксандров :helou:
Да виждам, точно затова ти го сложих. Значи може да се отвори уште една тема "Бугарите градат паметници во Бугариjа на кои пише "Сичко за Македониja""

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Поне Слави зборува по темата, не казвам дека аресвам начинот по които се изказва за вас, ама барем има смелост да каже што мисли. А Джамбаски што кажа ? Ти каков извод си направи от това кое каза ? Каза ли му на Слави еве ти тука не си прав, ке ти покажем вистината. Не. Истата е работата и во интернет, на това кое ви се показва, вие одговарате со простичко "Татари умрете". Това ли е сичко кое можете да кажете ?

Требе да почнете да правите разлика мегу географиjа и историjа, заштото постоjат цел куп докази дека тоа е бил блгарски цар и единствената врска со денешна Македониja е фактот дека Охрид припага во вашиве граници. Ама на луге кои сичко знаат и немат нужда од докази, заштото за них фактот че е било во Охрид им е достатачен доказ и нема нужда од никаква историja за таа работа.

Jaс слепо не верувам, имам чуено од блгари во Македониjа, кои го зборат ова нешто. А това дека вие не знаете не значи дека не е имало такво нешто. Или вие сичко знаете ? Аре па един пат допуштете че можете да грешите, така както jас предпоставувам дека може и да грешим во тоа случаj. Со таа нагласа дека сичко ви е jасно и сичко дека ви се каже по телевизиjата или ви го пише во учебниците е верно, нема далеко да стигнете.

Да виждам, точно затова ти го сложих. Значи може да се отвори уште една тема "Бугарите градат паметници во Бугариjа на кои пише "Сичко за Македониja""
Добро ете ти дека само во историски факти веруваш, објаснини на нас глупите како преку ноќ се станува од Бугарин Македонец?

Јас обратното го објаснав. Демантирај ме.

А овие изблувотини шо ги напиша сите многу убо ти ги објаснав, само шо ти си на далеку пониско ниво за да успејш да ги проголташ.

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Единствено го докажува бугарскиот очај да има нешто со што ќе има лице да се пофали и гордее. Единствената гордост на Бугарите е Македонија, го сфаќаш сега ти комплексот. Сфаќаш зошто вештачки се присвојува нешто туѓо, искористувајќи ги немногубројните одроденици, зошто се срамите од своето.

И наврати се на постот предмалку шо ти го напишав, нека те здоболи душицата.
Оно докато постои каj вас тоа мислене дека ние само сме сакали да ви земеме убавата земица и нешто со кое да можеме да се гордееме, нема да можете да разберете зашто сме се тепали ние за Македониja и зашто уште милееме за неjа. А ти как ке ми обjасниш, зашто Блгариja приема мегу 500 и 800 илjади бежанци од Егеjoт? Чужди луге од "чужд" народ ?

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.483
Поени од реакции
1.854
Оно докато постои каj вас тоа мислене дека ние само сме сакали да ви земеме убавата земица и нешто со кое да можеме да се гордееме, нема да можете да разберете зашто сме се тепали ние за Македониja и зашто уште милееме за неjа. А ти как ке ми обjасниш, зашто Блгариja приема мегу 500 и 800 илjади бежанци од Егеjoт? Чужди луге од "чужд" народ ?
Приема толку луѓе да ги асимилира и направи најголеми Блгари

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Добро ете ти дека само во историски факти веруваш, објаснини на нас глупите како преку ноќ се станува од Бугарин Македонец?

А овие изблувотини шо ги напиша сите многу убо ти ги објаснав, само шо ти си на далеку пониско ниво за да успејш да ги проголташ.
Не jас на ништо не верувам, туку сакам да разберем какво е било. Немам претенциjа дека сичко знам, со сигурност има много нешта кои ги пропуштам и кои сега ги разбирам. За разлика од вас обаче, дето сичко ви е jасно, сичко знаете и немате никаква намера да си отворите очите и да допуснете дека не сичко е така как изглежда.

Убаво сега, аjде вие сега приемете 800 илjади албанци со надеждата дека ке ги асимилирате. Кои ти приема толко много хора, без дом, без пара во джобо, дава му имот, ако не го смета за свои ?

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Тиа луге са се осекали бугари и са бегали кум Маика Бугариа. Тиа кои не се са осекали бегали кум Вардарско. Моите са од првите. Има оште живи стари луге во петричко, санданско. Оди им каVажи оти не са бугари ч гледаи да видиш шо ке стане. По лјути луге не сум видел.. А киога са трагнали да бегат са минали по патот Петрич-Горна Джумаја, Софиа, Пловдив та чак до црно море. Во Равда оште говорат на "Ке".

Абе сакам да си говориме позитивно, ама со тиа навреди кум БГ ме карате да станувам како вас. Пу.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.483
Поени од реакции
1.854
Пред балканските војни Пиринско не бил во состав на БГ:toe:

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75

Koj stanuva preku nokj od Bugarin Makedonec? Nema takvo neshto.

Vidi go Makedonecot na 20 vek K.P. Misirkov - cel zhivot se luta i se pretstavuva tu Bugarin od Makedonija, tu Makedonec.
chitaj mu ja statijata POVECHE MAKEDONCI pa mozhe i da sfatish neshto.
Zadolzhitelno prochitaj ZA MAKEDONCKITE RABOTI (knigata, ne komentari za knigata ili isechoci od knigata)

Ili eden Dimitar Vlahov isto mozhe da chitash - Borbite na makedonskiot narod (1925) i Memuarite. Kakva transformacija se gleda. Ta nema takvo neshto - preku nokj. Toa e eden prodolzhitelen proces.

Prashav eden golem makedonski forumdzhiski patriot koj e prviot etnichki Makedonec (poznat, ne dedo ti ili baba ti koi imaat 90 i kusur godini) koj nikogash ne se izjasnil kako Bugarin i toj mi reche ATANAS MAKEDONECOT.

Koga pobarav da vidam kakov e adzheba ovoj Atanas Makedonecot od 1845 godina se okazha deka toa e edna mistifikacija na grchkata propaganda od pochetokot na 20 vek.

Tebe ako te prasham istoto shto kje mi odgovarish?

F

FallenHypaspist

Гостин
Абре Бугари, а да земете да го прочитате Александар Донски??? Тогаш ќе ја сватите вашата IQ-0.21

F

FallenHypaspist

Гостин
Kasnakoski - вашите теории се морбидно пробиени...џабе кењате...оди,живеј си во БГ, заборави го Македонскиот јазик и неговата светост.....бегај и не се срами тука:kesa:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Daj dosta so ova bugarive uste se raspravate, ajde udrete im eden ban i neka se gubat vo Bugarija, po cel den samo govna jadat nisto ne rabotat, se gleda deka se na platen spisok da serat na forumov.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Kasnakoski - вашите теории се морбидно пробиени...џабе кењате...оди,живеј си во БГ, заборави го Македонскиот јазик и неговата светост.....бегај и не се срами тука:kesa:
Koj gi probil? Nema takvo neshto. Ete i tebe da te prasham - koj e prviot Makedonec, koj nikogash ne se izjasnil kako Bugarin?

Kajgana Shop

На врв Bottom