БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

N

n/a

Гостин
Темата е за генералите на бугарската армија од кој огромен дел се македонци (или според бугарите- бугари од Македонија).
Протоѓеров,(Охрид)
Златарев, (Охрид)
Бојаџиев,(Охрид)
Кјуркчиев (Ќурчиев), (Прилеп)
Дрнгов,(Скопје)
Балкански,(Крива Паланка)
Иван Стојков,(Гајтаниново)
Кирил Јанкулчев (Варош,Прилеп)

се се тоа македонци на високи постови у бугарската армија.
:toe:

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Од мојата фамилија никој не се продавал за една червена,од патриотска фамилија сум јас...
Не можеш да ме испровоцираш...
Ништо бе, мора да има исклучоци. Исто е без или со тебе. Вие поединците не сте толку важни. Немаш сили да ги сопреш процесите.

Плукаш на форуми само за џабе. Ти не се божем "продаваш", ама цели градови во Источна Македониjа - да. Сфаќаш?

Велат некои ништо не значи да поседуваш блгарски пашапорт. Добро. Тогаш нема потреба да се дискутира. Секоj слободно да аплицира и без гаjле :helou:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
The Macedonian Legion
For the Macedonian population, the First Balkan War was fought to obtain autonomy for Macedonia, even though both Serbia and Bulgaria sought to advance their own national agendas in Macedonia at the expense of the Macedonian population. The Macedonian people too understood that before they could resolve the issue of autonomy, the Ottoman Turkish forces would have to be defeated militarily. Pursuant to this goal, the Macedonians volunteered to fight on the side of the Balkan League states against Turkey. Macedonians formed two divisions in the Macedonia-Thracian Volunteer Corps, known as the Macedonian Legion.
The IMRO had requested money and supplies, and also offered volunteers to the Bulgarian government. Colonels Protoguerov and Durvingov, Bulgarian officers born in Macedonia, were
given funds and arms to organize small groups. New bands were formed, joining the 35 bands already operating in Macedonia, hindering Turkish troop concentrations and mobilization and spying for the Bulgarian forces: “In fact, a whole volunteer corps, a veritable legion, was formed.” There were 30,000 Macedonians incorporated directly into the Bulgarian army. The Macedonian Legion, or also known as the Macedonian-Thracian Volunteer Corps, was formed, made up of 14,670 men divided in 12 battalions. It operated in the Rhodope Mountains and the western Thrace region, and was to maintain contact with the Serbian forces in Macedonia. The Macedonian Legion was to operate with the 7th Rila Infantry Division and the Second Thracian Infantry Division.

eve ova e samo mal del da procitate za makedoncite koj se borele zaedno so bugarite
vo prvata balkanska vojska i sega tatarive takvi informacii gi koristat za manipulacii.

link za poopsirno:http://www.balkanalysis.com/2004/04/17/macedonia-and-the-first-balkan-war-part-3/

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ништо бе, мора да има исклучоци. Исто е без или со тебе. Вие поединците не сте толку важни. Немаш сили да ги сопреш процесите.

Плукаш на форуми само за џабе. Ти не се божем "продаваш", ама цели градови во Источна Македониjа - да. Сфаќаш?

Велат некои ништо не значи да поседуваш блгарски пашапорт. Добро. Тогаш нема потреба да се дискутира. Секоj слободно да аплицира и без гаjле :helou:
Интересна работа,ако нема тема за Татарите нема ни еден Татар да се појави а се отвори тема веднаш некој од дежурните кодоши го имформира штабот и сите се конектирате и какате по форумот ко да е ваш.
Кој сака нека си аплицира за БГ пасош,барем ке се иселат сељаците од Македониа...:baeh:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Интересна работа,ако нема тема за Татарите нема ни еден Татар да се појави а се отвори тема веднаш некој од дежурните кодоши го имформира штабот и сите се конектирате и какате по форумот ко да е ваш.
Кој сака нека си аплицира за БГ пасош,барем ке се иселат сељаците од Македониа...:baeh:
???? Има правила во форума?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
???? Има правила во форума?
:pos2::pos2:Еве го првиот кој се јави на знакот за узбуна...:vozbud:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
The Macedonian Legion
For the Macedonian population, the First Balkan War was fought to obtain autonomy for Macedonia, even though both Serbia and Bulgaria sought to advance their own national agendas in Macedonia at the expense of the Macedonian population. The Macedonian people too understood that before they could resolve the issue of autonomy, the Ottoman Turkish forces would have to be defeated militarily. Pursuant to this goal, the Macedonians volunteered to fight on the side of the Balkan League states against Turkey. Macedonians formed two divisions in the Macedonia-Thracian Volunteer Corps, known as the Macedonian Legion.
The IMRO had requested money and supplies, and also offered volunteers to the Bulgarian government. Colonels Protoguerov and Durvingov, Bulgarian officers born in Macedonia, were
given funds and arms to organize small groups. New bands were formed, joining the 35 bands already operating in Macedonia, hindering Turkish troop concentrations and mobilization and spying for the Bulgarian forces: “In fact, a whole volunteer corps, a veritable legion, was formed.” There were 30,000 Macedonians incorporated directly into the Bulgarian army. The Macedonian Legion, or also known as the Macedonian-Thracian Volunteer Corps, was formed, made up of 14,670 men divided in 12 battalions. It operated in the Rhodope Mountains and the western Thrace region, and was to maintain contact with the Serbian forces in Macedonia. The Macedonian Legion was to operate with the 7th Rila Infantry Division and the Second Thracian Infantry Division.

eve ova e samo mal del da procitate za makedoncite koj se borele zaedno so bugarite
vo prvata balkanska vojska i sega tatarive takvi informacii gi koristat za manipulacii.

link za poopsirno:http://www.balkanalysis.com/2004/04/17/macedonia-and-the-first-balkan-war-part-3/
procitajte go ova vo celost i ke vidite deka vo eden moment Makedoncive im otkazale poslusnost na tatarskata komanda, dosta interesna statija.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Приметувам ти авансирал македонскиот преку ноќ :tv:

Наместо да се прајш Бугар за 100 евра по македонскиве форуми и да џиткаш пропаганда, најди си достоинствена работа.

Ете затоа најголемата лага е кога “Бугарот“ ќе рече:

Аз с'м б'лгарин!”

Потврдено и патентирано.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Приметувам ти авансирал македонскиот преку ноќ :tv:

Наместо да се прајш Бугар за 100 евра по македонскиве форуми и да џиткаш пропаганда, најди си достоинствена работа.

Ете затоа најголемата лага е кога “Бугарот“ ќе рече:

“Аз с'м б'лгарин!”

Потврдено и патентирано.
Ке продолжуваме со навредите ?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ке продолжуваме со навредите ?
Што те вреѓа?

+ и тебе ли ти авансирал македонскиот јазик.

бре бре... човек малце да ве растревожи и литературен македонски пишувате.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
nikogo ne navrediv, barem jas ne mislam deka e navreda ako nekoj e tatar.
Јас лично не чувствувам дека ме навредуваат кога ме нарекуваат татар.

Зошто?
Зошто оној кој се обидува да ме навреди на тој начин покажува колку е елементарен, дури поима нема кои се Татарите и кога се појавиле во Европа.
Таков човек е дури смешен во својата беспомошност.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Зошто?
Зошто оној кој се обидува да ме навреди на тој начин покажува колку е елементарен, дури поима нема кои се Татарите и кога се појавиле во Европа.

Ти си Македонец, одроден и ништо повеќе.

Ама ќе бидеш третиран според “заслугите“ затоа.

Ајде уште колку стипендисти имаме на форумов?

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47

Зошто?
Pa jas i ne mislev na tebe, ama eve sam se javi i da ti kazam nemislev nekogo da navredam i ne ni znaev deka nekoj se custvuva navreden i bas mi e milo za tebe sto ne se osekas navreden, barem nema da imam problem so tebe, ke si bideme drugarcina.

Kajgana Shop

На врв Bottom