БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Aтом, ас не се плачам. Пари и работа имам доволно. Ако отбираш нешто от програмски езици може да те зема на работа во мојата фирма. Не е лоша платата.

Aтом, ас не се плачам. Пари и работа имам доволно. Ако отбираш нешто от програмски езици може да те зема на работа во мојата фирма. Не е лоша платата.
:oftopic:

Ќе треба и виза да ми извадиш за да излезам од гетото ама можам јас и со мојата да работам,Европејска е исто!
Благодарам на поканата ама работам веќе...

:oftopic:

Ќе треба и виза да ми извадиш за да излезам од гетото ама можам јас и со мојата да работам,Европејска е исто!
Благодарам на поканата ама работам веќе...

Не се факаи за думите. Кога се плукаме може се. За гетото си зимам сборовите на зад.
И маани си постот оти ас не мога да сложа реципрочен. Знаеш зошто.
А ако сакаш плукане и пцуене заповедаи на ПП. Немам равен. Нели сум од петричко. :)Таман другите нема да не слушат.:)
Аи биди срекен.

Абе наште доста невести са по*ебале во српско втора светска војна. За една кора леп са е****. Да не си ми брачед.:)

Neznam koj kogo poebal, toj vo avatar ti e SRBIN

ja sam pit bull terier

jer ja sam mala pit bull terier

A jel se secas na kajmakcalan, razbili smo vas ko makedonac papriku :tv::tv::tv::tv:

“Бугар“ - на балканот никогаш не бил термин кој означувал етничка припадност.
Сега тоа е политички термин кој означува нација - од името на државата. Порано претставувал конфесионална припадност.

А пред тоа... племенска припадност... кон... татарските орди.

Меѓутоа Болгар под Урал накај Кавказ означувал етничка припадност.

Имам еден прилично дебел и подолг клин за вас, па повелете, набивајте се:

Македонската емиграција!

40.gif
Според твоjaта дефинициja и теза нема американска нациja.Иди сега и го кажи това на Буш,Клинтан или Обама.Според тебе не би требало да има днес хора,които да се пишат Jгословени,ама ИМА.Нациите са создадени во един момент и днес исто се создават.Нациите не идат от водата или небето.
След 9 век има бугарска нациja и народ, а не турко-монголско племе бугари.
Клин клин избиваш драги братот.Това дека днес една ГР ти оспорва идентитета,то сега ти треба да си избиеш комплекса.Е не си наjдол црква кадето да се прекрстиш.

Јас ќе ти кажам која е лагата, бугарите се турко-монголи значи жута раса на народ, азијати, а 70 % од денешните жители на бугарија се белокожи луѓе и не можат да бидат значи азијати ил ибугари. Ете тоа е најголермата лага кога некој ќе рече дека е бугар.
ММ чудесно,верваш во чиста 100% раса?
За тебе не може един етнос да доjде и да претопи друг??? :helou:
Уште поинтересно дека 49% гените ни са от траки.На вас ви пречи збора бугар,а не народа,не нешто друго.Поне еднаж имаjте добрест да го признаете.Но както вие не сакате да си смените името,ние исто не сакаме да си го смениме,заштото го носиме со гордост :helou:
Нема никакав проблем един народ да е создаден от неколко етноса, а уште помалко име проблем да носи името само на единиja етнос.
Проблема е во збора, не во нешто друго за вас.Уви во нас нема криза на идентитета за разлика от други балкански држави на запад от нас.:smir:

И молам малце повеке администраторите на форума да контролират такви теми,заштото навредите ком едни или ком други са недопустими!Като мерим да мерим со един аршин!

Mi e interesno togava i oni li sa bili kato Eva..
I teh li gi e volnuvalo 4ervenite :-)?
I sled kato e nemalo cherveni-sto togaz ?:pipi:
Од мојата фамилија никој не се продавал за една червена,од патриотска фамилија сум јас...
Не можеш да ме испровоцираш...

Бугарите го измислиле сексот за џабе*,потоа дошле Македонците и им рекле дека секс може да си има и за 2 червени!
*Ева била Бугарка,само тие даваат за едно јаболко!

Tova e tvoe tvurdenie ,ne moe!!
Zashto tokaz da ima izklu4enie??

Според твоjaта дефинициja и теза нема американска нациja.Иди сега и го кажи това на Буш,Клинтан или Обама.Според тебе не би требало да има днес хора,които да се пишат Jгословени,ама ИМА.Нациите са создадени во един момент и днес исто се создават.Нациите не идат от водата или небето.
След 9 век има бугарска нациja и народ, а не турко-монголско племе бугари.
Клин клин избиваш драги братот.Това дека днес една ГР ти оспорва идентитета,то сега ти треба да си избиеш комплекса.Е не си наjдол црква кадето да се прекрстиш.

ММ чудесно,верваш во чиста 100% раса?
За тебе не може един етнос да доjде и да претопи друг??? :helou:
Уште поинтересно дека 49% гените ни са от траки.На вас ви пречи збора бугар,а не народа,не нешто друго.Поне еднаж имаjте добрест да го признаете.Но както вие не сакате да си смените името,ние исто не сакаме да си го смениме,заштото го носиме со гордост :helou:
Нема никакав проблем един народ да е создаден от неколко етноса, а уште помалко име проблем да носи името само на единиja етнос.
Проблема е во збора, не во нешто друго за вас.Уви во нас нема криза на идентитета за разлика от други балкански држави на запад от нас.:smir:

И молам малце повеке администраторите на форума да контролират такви теми,заштото навредите ком едни или ком други са недопустими!Като мерим да мерим со един аршин!

ФМИ....ДА НЕ БЛАДАШ СЛУЧАЈНО.....:drk:

...А администраторите.....добри си се.... во споредба со оние вашите, тек тие какви работи допуштаат на вашите форуми...или не ти се слуша за тоа.....јебига..домашен терен....

Според твоjaта дефинициja и теза нема американска нациja.

Мојата дефиниција се однесува само на Бугарите, не е универзална и не е применлива во други простори и времиња.

Бугарите се асимилирани Македонци, Турци, Татари, Цигани и што уште не што се нашло по патот.

ФМИ....ДА НЕ БЛАДАШ СЛУЧАЈНО.....:drk:

...А администраторите.....добри си се.... во споредба со оние вашите, тек тие какви работи допуштаат на вашите форуми...или не ти се слуша за тоа.....јебига..домашен терен....
Ком тебе е това?Ти си администратор?
Може некоj да види наjотгоре темата и да видим как започна целата?
Как почнаха провокациите?Убаво е да се знае,заштото ако не се лажам ти спомена моето име :helou:
Та темата беше?

Мојата дефиниција се однесува само на Бугарите, не е универзална и не е применлива во други простори и времиња.

Бугарите се асимилирани Македонци, Турци, Татари, Цигани и што уште не што се нашло по патот.
И 49% ТРАКИ :vozbud:
Дефинициите когато ги вадиш треба да работат не само за едни,заштото тогаш това си е чиста преднамерена клевета.
Тури рака на срце и признаj дека ти пречи збора бугари, а не нешто друго.И аjде да видиме темата,оти е совсем друга.:helou:

Од мојата фамилија никој не се продавал за една червена,од патриотска фамилија сум јас...
Не можеш да ме испровоцираш...

Не е можно Македонец патриот да се жени на татарка, ај не лажи повеќе!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom