Soreno
Big Brother
- Член од
- 14 јануари 2009
- Мислења
- 530
- Поени од реакции
- 19
Чист македонски от Лом :helou:
Ех този македонски Лом
Za site koi ne znaat kade se namira Lom deneska imat zadaca da go namerat na kartata

Чист македонски от Лом :helou:
Ех този македонски Лом
Брате, Косово ке е проблем на БГ кога во БГ ке живеат доволно голем брои косовци. Друго е прашането ако проблемите на МК ги сметаме и како свои.Бисер, Косово е веќе проблем и на Македонија а за време не подолго од 10 до 15 години ќе биде проблем и на Бугарија, ем на западната граница ќе го имате големо Косово ем во Тракија и источна Бугарија ви се ствара и на вас Косово.
Оваквите проблеми си бараат сесловенски одговор.
Sto bi rekle kalakurnica. Makedonija si imala problem samo zaradi toa sto ne se javila nacionalna svest, dosta solidna teritorija, dobra tradicija ( Aleksandar) ama nesto falelo. Denes Makedonija dokolku ostanala niz vekovite vo svoite granici bi bila najjaka Balkanska drzava.Ах да знаете колку Македонци има што се по Бугарија кои неможат да се кажат кои се, или им го испрале мозокот па навиваат за Бугарија. Доволно е три семејства да наведам кои се по потекло родум од Македонија и се отидени во Бугарија, а дел од нив се останати во Македонија. Контрадикторност невидена.
Si nemate problem bre vie, konacno Bugarija posle vekovi vekovi zastana na prav pat. Duri za cudenje mi e kako Bugarija uspea da vleze vo Eu.Брате, Косово ке е проблем на БГ кога во БГ ке живеат доволно голем брои косовци. Друго е прашането ако проблемите на МК ги сметаме и како свои.
Со турците по разни причини немаме проблеми. До државата Турциа и со турците дека живеат во БГ. 20 години од демокрацијата и ова дека им го направи Живков. И они намалуват и не се плодат како заици како косоварите.
Аз отдамна говорам дека наместо постоенно се терат проблеми с БГ, а не се гледа големиот проблем на МК, а за мен е пиптарите и Косово. ас поне така мислам, може и да грешам. Ама овде има луге, дека ке ме убедат во това.
nacionalna svest imalo, kaj golem del.Sto bi rekle kalakurnica. Makedonija si imala problem samo zaradi toa sto ne se javila nacionalna svest, dosta solidna teritorija, dobra tradicija ( Aleksandar) ama nesto falelo. Denes Makedonija dokolku ostanal niz vekovite vo svoite granici bi bila najjaka Balkanska drzava.
Pa ne bi se slozil deka Makedoncite zaostanuvale vo obrazovanieto pozadi bugarite. Nesto drugo falelo. Mislam deka trebalo da ima pogolema ratobornost, pogolem otpor.nacionalna svest imalo, kaj golem del.
nesto falelo, tocno, ama postrasno e to sho bilo premnogu, a ne to sho falelo
falelo obrazovanie.
a sme imale odpokje "osloboditeli" :smir:
Ах да знаете колку Македонци има што се по Бугарија кои неможат да се кажат кои се, или им го испрале мозокот па навиваат за Бугарија. Доволно е три семејства да наведам кои се по потекло родум од Македонија и се отидени во Бугарија, а дел од нив се останати во Македонија. Контрадикторност невидена.
Глупости. Им го испрале мозокот бе) Има еден куп семејства кои се родум од Македонија ама се Бугари. Дел од моите пребегувале накај Софија, ама тоа за нив не било бегање во друга држава, или одење на гости кај друг народ, едноставно биле Бугари (грешка, се чувствувале како такви, поради испраниот мозок
)... Ги сакам ваквите исфрлања на рандом мудрости од ракав. Ајде, наведи ми ги семејствата, те молам. Мерак ми е да се занимавам со контрадикторности!
![]()
Негде каде што е невозможно да живеат Македонци???Za site koi ne znaat kade se namira Lom deneska imat zadaca da go namerat na kartata![]()
Pa nema nevozmojni neshtaНегде каде што е невозможно да живеат Македонци???
mislam dek ne se svatifte.Zboruvas gluposti...informiraj se pa posle donesuvaj zaklucoci...
Inaku ako tvoeto semejstvo poradi blagodetite koi gi uzivale Makedoncite koi se izjanuvale kako Bugari se prodale , toa neznaci deka site go pravele toa...a mozebi i ti si ja prodolzila nivnata tradicija...Vo sprotivno ne ti ja razbiram logikata TI si Makedonka kako sto velis a tvoite rodnini Bugari...??????????????
sto imat da me zanimat mene za mesto koe i pripa]a na romanija ))))))))))))))).. c c c cZa site koi ne znaat kade se namira Lom deneska imat zadaca da go namerat na kartata![]()