Мојата прва љубов... (вашиот прв автомобил)

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
6hu6ma.jpg

Голф 1 1.6 ТД 1985
5 брзини
ГТ амортизери
15" ал. фелни. (205 - 50 - 15)
Ентериер од двојка
Пионир 2х800W и JBL 12ка во гепек.
Централно заклучување на вратите.
Обртомер фабрички.
Кожена облога на вратите - фабричка.

Го продадов во 2005...и сеуште се каам.

Ставајте ги вашите...

DSCN01212.jpg

Моите први сеќавања се токму од џипот, возењето во него по цел ден и цела ноќ, препознатливиот звук и изглед и се останато... Тој е дел од мојот живот, а слободно би рекол и член на семејството.

Mahindra CJ-4 базирана на и под лиценца на Willys CJ-3B и произведена во 1970 година во погоните на Махиндра во Бомбај, Индија.
Моделот е произведен во само 3.304 примероци и сите биле за извоз во Југославија или Индонезија.

Оригиналниот 2.2 бензински "Hurricane" мотор е заменет со 2.3 дизелски од Форд Сиера. Причина - на ураганот му беа потребни минимум 20 литри бензин за слободно да дише.

Менувачот е тробрзински познат како Т18, Dana или Spicer.

Редукторот е познат како Т90, исто Dana или Spicer.

Oсовините - напред Dana 25, позади Dana 44.
(интересно е што D44 се вградува се` уште во Чироки (претежно ХЈ модел) и сите модели на Вранглер со минимални унапредувања - вградувања на диск кочници)

Поминати точно 52.879 километри, од кои 90% на лош пат.

Еве фотографија од пред околу 12 години, набрзо откако е купен џипот и најверојатно со бензинецот.
DSCN0203.jpg

Ако ве интересира нешто друго прашајте на профил или ПП, темава нека остане само за претставување.

Видеа со теренот на кој е возен, тука.

6hu6ma.jpg

Голф 1 1.6 ТД 1985
5 брзини
ГТ амортизери
15" ал. фелни. (205 - 50 - 15)
Ентериер од двојка
Пионир 2х800W и JBL 12ка во гепек.
Централно заклучување на вратите.
Обртомер фабрички.
Кожена облога на вратите - фабричка.

Го продадов во 2005...и сеуште се каам.

Ставајте ги вашите...
Си се зафркнал многу јако шо си го продал.Многу добра машина си имал баш би сакал да имам едно такво ама со мотор од голф 2 G60.Иначе и мојата прва љубов беше голф 1 на кој 1 пат седнав зад волан и уште го имам ама со 1.6 бензин и сум горд на него. :vozbud: :vozbud:

Fiat Punto 1.1, 1999 година
Алуминиумски фелни Alutec, гуми 195/50, Xenon HID светла, CD JVC Chameleon, засилувач 4x100, subwoofer Magnat, спортски филтер за воздух, Remus издув и тн... И да, и јас се каам што ја шитнав..
Picture_007.jpg

Picture_009.jpg

Picture_012.jpg

... Али сега имам втора љубов, бајаги помлада :)

јас сум од постарата генерација па затоа и мојот автомобил е од постарата генерација и сеуште се тркала по некој модел по улиците,возило на кое сите млади шофери од мојата генерација учеа да возат,а амбициозните и да се тркаат.Тоа е легендарното фиќо или застава 750.Тука сум во Св.наум и менувам гума на како што го викав-мојот мал бел болид дамнешната 1985.

Fiat Punto 1.1, 1999 година
Алуминиумски фелни Alutec, гуми 195/50, Xenon HID светла, CD JVC Chameleon, засилувач 4x100, subwoofer Magnat, спортски филтер за воздух, Remus издув и тн... И да, и јас се каам што ја шитнав..
Picture_007.jpg

Picture_009.jpg

Picture_012.jpg

... Али сега имам втора љубов, бајаги помлада :)
Ацид за колку ја даде убавицава???Иначе топ си ја спремил!!!:smir:

prva mi bese 126p
a ovaa e posalaamnata prva
Rover 216 GTI 16v 160hp(na baza na Honda)
9820646622.jpg

Mercedes W123 E280
2.800 см кубни, бензин, директно вбризгување на гориво со пумпа, 6 цилиндричен, многу кс, исто така голем резервоар (потрошувач). Карактеристичен беше по светлата (кои за разлика од дизел верзиите се коцкести внатре додека кај дизелите во четвртастиот фар има два округли и дупли лајсни на задните штопови)
w123_280_red.jpg

Него го возевме поретко претежно за по отворен пат, а за низ град татко ми имаше вакво

Citroen Dyane 6
600 цм кубни, бензин, 2 цилиндри, 30 кс - опрема кабрио верзија, мизерно парно греење (моторот е воздшно ладен, па греењето е од издувите). екстра опрема палење на курбла :baeh:
dyane.jpg

eve ja i mojata prva ljubov...a mozebi i posledna...:DD:D::D

Lada Sputnik(Samara za ruski pazar)1.500 cm3.Proizvedena 1988 godina prva serija.Prva registracija mu e 1993 godina.Kolata e top vo sekoja smisla na zborot.Eve sega si ja sreduvam krpenje farbanje itn za da si ja vozam uste.

Attachments

• samara.jpg
    samara.jpg
    154,9 KB · Прегледи: 17
Прва љубов...ФИАТ 1300...прва кола што ми беше и поим за кола...првпат во животот од болница до дома на мои 7 дена сум извозен и донесен дома.
Во фаза на реставрација.
Прва и пол љубов Алфа 75...кој еднаш имал Алфа, засекогаш ја сака.
Имаше уште нешто во меѓувреме...и сега Ксара...

Прва љубов...ФИАТ 1300...прва кола што ми беше и поим за кола...првпат во животот од болница до дома на мои 7 дена сум извозен и донесен дома.
Во фаза на реставрација.
Прва и пол љубов Алфа 75...кој еднаш имал Алфа, засекогаш ја сака.
Имаше уште нешто во меѓувреме...и сега Ксара...
Tocno jas imav Alfa 145 1.6 boxer...Kolata e ludilo samo mnogu trosi benzin.

Лада 2101,година 1975,сеуште ја возам,никогаш не зафркнала работа,да ги прават уште пак би зел,еднаш две години не отворив хауба,а ја возев секој ден!

20070608124611%21Lada_2101.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom