Партиите ги радикализираат Албанците

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
За да погледнам напред, мора да ми помогнеш со одговорот на моите две прашања, можда јас погрешно резонирам, погрешни сваќања имам, еве помогни да го најдеме патот.

Значи одговорот е...
Одговорот е следен:
Доколку Груевски смета дека Црвенковски погрешно постапил коа ги почнал преговорите, бујрум нека повели и веднаш нека ги прекине.
Ја има сета моја подршка.
Туку знаеш во што е проблемот ?
Еден аналитичар пред некој месец на Алфа изјави:
Попела се маца на дрво, па не може да сиџе.

Мислам дека во идните неколку месеци приоритетот на Груевски ќе биде амортизација на незадоволството кое самиот против себе си го создаде.
Првата фаза ќе биде барање виновници во сите релевантни и нерелевантни фактори за постапките кои од негова страна ќе следат, а втората ќе биде убедување на јавноста дека разумниот компромис ќе ни отвори нови перспективи.

Драги,албанците ке посакат това,което напрактика веке е факт,но уште го нема на папири.
Нема каде да одат,ке им го дадат со договор.

Одговорот е следен:
Доколку Груевски смета дека Црвенковски погрешно постапил коа ги почнал преговорите, бујрум нека повели и веднаш нека ги прекине.
Ја има сета моја подршка.
Туку знаеш во што е проблемот ?
Еден аналитичар пред некој месец на Алфа изјави:
Попела се маца на дрво, па не може да сиџе.

Мислам дека во идните неколку месеци приоритетот на Груевски ќе биде амортизација на незадоволството кое самиот против себе си го создаде.
Првата фаза ќе биде барање виновници во сите релевантни и нерелевантни фактори за постапките кои од негова страна ќе следат, а втората ќе биде убедување на јавноста дека разумниот компромис ќе ни отвори нови перспективи.

Те молам преведи.
Двете прашања се многу конкретни и требаше да бидат почеток и крај на проблемот но не се.
Кој вети БЈРМ за 3 месеци и кој не остапуваше од двојната формула ?

Груевски е единствениот политичар во Република Македонија кој отворено кажа и тоа го напиша, нема промена на Устав ради промена на име и секој комрпомис оди на референдум.
Ако ова не е коректно спрема народот кој го гласа и државата која ја води, тогаш повели дади ми друг пример.

Груевски е единствениот политичар во Република Македонија кој отворено кажа и тоа го напиша, нема промена на Устав ради промена на име и секој комрпомис оди на референдум.
Ако ова не е коректно спрема народот кој го гласа и државата која ја води, тогаш повели дади ми друг пример.

Седесе вети бјрм за 3 месеци ,а за двојната формула беа сите ,барем додека се крчкаа некакви избори, а се мислам дека и Гвујо беше за двојна формула или ништо ?

Славјански и Реален, ајде да престанеме да дискутираме од аспект на Црвенковски-Груевски.

Двојната формула беше консензусот на македонскиот државен врв се додека Претседателот Бранко Црвенковски не отстапи од истата и не ја сруши позицијата на Македонија во процесот на преговори.
Како што го рушеа приемот на Македонија во ООН ради интересите на Белград иако имавме одлична препорака од Бадентер.
Некој нас постојано не подебава и постојано ни е во врвот на државата ?

Нам двојната формула ни е единствениот компромис што може да го направиме или име со негеографска одредница, како што беше Демократска Република Македонија, мада и самта одредница Република е додавка на името.

Те молам преведи.
Двете прашања се многу конкретни и требаше да бидат почеток и крај на проблемот но не се.
Прашањето околу почетокот на преговорите по автоматизам повлекува еден поширок спектар на дискусија.
Како што напоменав околу ова толку многу имам дискутирано, но ете за твој ќејф би се повторил.

Дали Македонија после осамостојувањето можеше да опстои и напредува како суверена држава без прием во ООН ?
Еве ти пример.
Како Груевски на референдумот ќе го брани разумниот компромис ?
Кој ќе биде неговиот став во врска со референдумот ?
1. Да.
2. Не.
3. Кој ве ебава, топката не е во моите нозе а со тоа јас сум ослободен од одговорноста.

Прашањето околу почетокот на преговорите по автоматизам повлекува еден поширок спектар на дискусија.
Како што напоменав околу ова толку многу имам дискутирано, но ете за твој ќејф би се повторил.

Дали Македонија после осамостојувањето можеше да опстои и напредува како суверена држава без прием во ООН ?
Еве ти пример.
Како Груевски на референдумот ќе го брани разумниот компромис ?
Кој ќе биде неговиот став во врска со референдумот ?
1. Да.
2. Не.
3. Кој ве ебава, топката не е во моите нозе а со тоа јас сум ослободен од одговорноста.

Груевски како Премиер на РМ има одговорност спрема сите обрврски што ги превземала РМ.

РЕФЕРЕНДУМ е симбол на демократијата, тоа е единствениот начин да се одбрани името, за разлика од каубојскиот начин со БЈРМ во Собранието, менаџирана од државотворната СДСМ.
Ако на тој референдум Македонецот каже НЕ, на компромисот што го направила Владата, тогаш Владата ќе биде приморана да изнајде начин да ја реализира вољата на граѓаните, односно да бара прием на РМ под нејзино уставно име, зошто граѓаните на РМ тоа го бараат.
Тоа и со меѓународен закон ти е гарантирано а не може да го оствариш зошто си потпишал дека ќе преговараш.

Ставот на Груевски можам да го насетам а неможам да го знам, но тој не е побитен од државата Македонија.
НИе со нашите гласови ја уловивме секоја негова дилема до каде може да оди со преговорите и тој има договор со нас.
Нема промена на Устав ради промена на име.

Ова со уставот значи дека е нешто ново така ,или пак јас не сум запознат? Што бидна со цврстиот став за двојната формула?

Ова со уставот значи дека е нешто ново така ,или пак јас не сум запознат? Што бидна со цврстиот став за двојната формула?

Двојната формула не задира во менување на Уставот.
Има уште неколку решениа што не задираат во промена на Уставот, но секако мора да се дадат на референдум а и не верувам дека Грција ќе прифати решение кое нема да чепне во идентитетот за да ги довие преостанатите Македонци од Беломорска Македонија на тацна, за да видат они како е да се напушти хеленскиот свет.

Во програмата на ВМРО-ДПМНЕ и со неа излегоа на избори, за тоа дека нема промена на Устав ради промена на име.

Славјански и Реален, ајде да престанеме да дискутираме од аспект на Црвенковски-Груевски.
Братот, со сиот респект спрема твојата сугестија, најмалку што можам е да се обидам да бидам краток во репликата спрема Славјански.

Груевски како Премиер на РМ има одговорност спрема сите обрврски што ги превземала РМ.

РЕФЕРЕНДУМ е симбол на демократијата, тоа е единствениот начин да се одбрани името, за разлика од каубојскиот начин со БЈРМ во Собранието, менаџирана од државотворната СДСМ.
Ако на тој референдум Македонецот каже НЕ, на компромисот што го направила Владата, тогаш Владата ќе биде приморана да изнајде начин да ја реализира вољата на граѓаните, односно да бара прием на РМ под нејзино уставно име, зошто граѓаните на РМ тоа го бараат.
Тоа и со меѓународен закон ти е гарантирано а не може да го оствариш зошто си потпишал дека ќе преговараш.
Само ова ќе ти го кажам. Груевски ќе го брани референдумот и ќе работи на негово успешно завршување.
Што како....коа ќе дојде време.
Ставот на Груевски можам да го насетам а неможам да го знам, но тој не е побитен од државата Македонија.
Па како е можно власта да ти понуди референдум на кој би одел некој разумен компромис.
Значи доколку е разумен, власта ќе мора да го брани.
НИе со нашите гласови ја уловивме секоја негова дилема до каде може да оди со преговорите и тој има договор со нас.
Па болдираново стои во сите агенди и предлози на сите преостанати партии во Македонија. Каде е тогаш проблемот ?

Ај сега пак лаички да прашам, СДСМ не беа за истото,односно нема промена на устав поради промена на име?

Ајде со здравје да го носиме новото име.:jaj:

Братот, со сиот респект спрема твојата сугестија, најмалку што можам е да се обидам да бидам краток во репликата спрема Славјански.

Само ова ќе ти го кажам. Груевски ќе го брани референдумот и ќе работи на негово успешно завршување.
Што како....коа ќе дојде време.
Па како е можно власта да ти понуди референдум на кој би одел некој разумен компромис.
Значи доколку е разумен, власта ќе мора да го брани.
Па болдираново стои во сите агенди и предлози на сите преостанати партии во Македонија. Каде е тогаш проблемот ?

Власта нуди референдум за да го види расположението на граѓаните.
Во Швајцарија за општински работи организираат референдум.
Само кај нас имаме државотворни партии и политичари, такозвани ПАПИ, кои одлучуваат за се и сешто.

Проблемот е во напуштање на државниот консензус !!!
Пакетот на Нимиц завлагаше во Уставот, идентитетот, јазикот, писмото, користење на терминот Македонија итн..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom