C
Комерцијалново нема врска.. да не беше тоа досега ниту 1% немаше да знаеме за нив..Групава.... се повеќе оди кон комерцијала ...највеќе поради Слаткаристика... но сепак да се спомене дека ... ги имаат најинтересни текстови.... треба огромен талент со стих како
“еј еј дири дари деј “ да се напраи најбоље трака .... хммм.... значи типците мора да се слушнат како склапаат текстови.... можда и смешни се но супер се составени...
за посебно од нивните Артисти не зборам.... зборам само за заедничките траки....:helou:
Сите овие постојат на "сцената" од 99, Клан Исток, Скопје Виа Софија, ПУКА Козметика, Единствена Опција и Исток Запад.Интересена ми е "Јас сум Кока-Кола" и "Слободна вечер"..
а за групава општо ми се свиѓаат
Комерцијалново нема врска.. да не беше тоа досега ниту 1% немаше да знаеме за нив..
плус не значи дека ако е(или оди кон)комерцијала дека не е квалитетно.
Незнам за кој дел ми реплицираше ама ќе се обидам на двата дела од постов да ти кажам.Сите овие постојат на "сцената" од 99, Клан Исток, Скопје Виа Софија, ПУКА Козметика, Единствена Опција и Исток Запад.
И од времето до сеа НААААЈГОЛЕМ хејт за суруши ко овие (исклучок на времето кога Единствена Опција беа трио па се крпеа асално и Исток Запад за првиот албум исто како трио).
Мислам хелоу сега ќе цитирам текст од еден чичко наречен Маријачи
-Дуваме ко фен, си одиме дома и јадеме крем.
Ало бре, 30 години имаш едно дете и жена и вакви глупости ли се пишуваат?
Пука Козметика, мислам хелоу и за кретениве. Убијци со микрофонот бам бам бам бам, пљукаме со устите шлајм шлајм шлајм. Кретени невидени новолисичански. Ем грди ем глупи
Скопје виа Софија нешо поврзано со Клан исток нешо музика во бугарија па скопје па исто старци исти глупости, брм брм мадафака.
Дефинитивно, новолисичанска багра за играње курташак. Хејт максимален до сите нив
Ц ц ц уште ве лажат. Смеј се пеј???? Сакаш да ја слушнеш песната ама онаа вистинската, слушај го KRS ONE.Моја тема
Значи, Токсикологија се најдобрата рап групација во Македонија,најсложната исто така, без разлика што ќе кажете. Оние кои ги познаваат момците, не би можеле да кажат лош збор. Ако ништо друго барем за делата што ги создаваат.
Прво, Слаткар не е тој што ги прави комерцијала само затоа што почна и соло..незнам зашо сите с*рат за таа титула. На Слаткар му го обожавам соло албумот `Слаткаристика будало!`. Немате право на дис само затоа што е под продукција на Јованов рекордс. (зборував за ова во темата Слаткар(истика). Слаткар и Скит си ја вршат добро работата,иако паузираат од Единствена Опција, веќе ни се познати со Рап тврдина - албум за почит.
Скит е веќе добро познат како најдобриот бит-мејкер во целава држава и пошироко.
Чико и Буце а.к.а ПукаЗ ...највеселите хроници дефинитивно Чекераукц минакукц.. ги обожавам и многу се фини за муабет. Никој од екипата не изиграва дигнат репер, многу се друштвени и секогаш расположени.
Кацар... Слепото срце и Римуван стих се за респект. Се знам и со него лично, пак ќе кажам..многу се фини типците.
На Желе лириките ми се спешл..многу ми се интересни, како и целиот негов стил
СиГи не го коментирам. Добри траки, ама ме зезна за на аудицијата нивна именувана Show ya skillz, дека не сме примени,уствари сме биле...сега во недела средивме да настапиме ..малце се нафурав нишо страшно
Че... респект за сите траки шо ги направи за брат му.. по типот лудуваат сите мои другарки јас повеќе по брат му ....
...Чекераукц е првиот официјален албум на Токсикиве, иако претходно имаа компилација пред да се формираат како една група, таа беше насловена The Godfather.
Чекераукц албумот ептен ми се свиѓа..особено истоименуваната трака Чекераукц, Смеј се пеј и се е ок, Мајк чек итн.
За крај..најмногу почит имаат затоа што се единствените кои се обидуваат да го оправат рапов во државава како музички жанр и за наредните генерации.
Точно,живи глупости само се раздеруваат нешто.Овие постојат само за да дупат 15 годишни девојчиња со дискутабилно ниво на интелигенција.
Не кажав ништо дека не е квалитетно... премногу ме импресионираат со начинот на исполнување на траките со толку чудни лирики успеваат да прават едни од најдобрите и најинтересните траки ... јас само кажав дека идат кон комерцијала многу... аа нема везе... колку андерграунд групи постојат... преку 100 во македонија... зашто да не ги знаеме... зависи кој сепак... има некој само Токсика и Легија ги познава од рапот во македонија... но сепак има уште многу други групи кои треба да се дозволи прво да се чујат па да се коментира мислам јас..... така да несакам да не се разбереме зашто не спомнав ништо лошо јас за нив... кажав дека се супер ... :helou:Интересена ми е "Јас сум Кока-Кола" и "Слободна вечер"..
а за групава општо ми се свиѓаат
Комерцијалново нема врска.. да не беше тоа досега ниту 1% немаше да знаеме за нив..
плус не значи дека ако е(или оди кон)комерцијала дека не е квалитетно.