Прашања и одговори

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Играа ли улога бодовите за упис на приватен факултет ?
И доколку се битни дали се доволно 65 од можни 100 ? или зависи од конкуренција ?

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Играа ли улога бодовите за упис на приватен факултет ?
И доколку се битни дали се доволно 65 од можни 100 ? или зависи од конкуренција ?
За упис на приватен, бодовите никогаш не играат улога.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Го знае ли некој пасвордот на интернетот што е во библиотеката “Браќа Миладиновци“ ?

Мрежата е "biblioteka"

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
знае некој колку ке примаат оваа година на Фак. за безбедност што е ?

A

Auditore

Гостин
Колку е потребен францускиот јазик на Филолошки кога би го зел ко втор јазик, нели мора да имаш под Б?
Ме интересира затоа што планирам да се запишам на Филолошки, рано е уште, ама додека сеуште има време да тргнам по курсеви да го поднаучам, го учам и на школо али не е тоа тоа.

С

Спенсер

Гостин
Како се пресметуваат поените за на факс? Од прва,втора,трета,четврта и матура? :) Се собира,се дели се множи...??

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Како се пресметуваат поените за на факс? Од прва,втора,трета,четврта и матура? :) Се собира,се дели се множи...??

Средниот успех од сите 4 год. се множи со 12 - максимум 60 поена можеш да извадиш.
Оценката од екстерните се множи со перцентилен ранг и со 2 - максимум 10 за секој.
Оценката од интерните се множи со 1.6 - максимум по 8 носат.
А проектната се множи со 0.8 - максимум 4.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.052
Поени од реакции
1.178
Веќе 3та сесија по ред ме паѓа на псоелдниот испит. Изгубив пола година за еден испит не можам да дипломирам...
Дали е можно предметот да го полагам на друг факултет каде што го има истиот предмет? Не можам веке при крај и со нерви сум ке се откажам за еден испит...

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.745
Поени од реакции
11.632
Во која населба се наоѓа Медицинскиот факултет, а во која American college?

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
sakam da pocnam da studiram arheologija sega da mi objasni nekoj povejke za toa kakvi se uslovite za toa vo mk pa dali ke mozam da egzistiram od taa rabota itn (mislenje od nekoj so pocustvuval na svoja koza e preporaclivo)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Побарав тема, не најдов па ајде тука.
Некој да каже нешто за Факултет за ликовни уметности-смерови, број на семестри, се земаат во предвид досегашни достигнувања при уписот и сл. Фала.
bump!

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Во која населба се наоѓа Медицинскиот факултет, а во која American college?
Медицински факултет ти е горе на Водно, улица Водњанска, кај средно Медицинско и кај Државна болница, све во едно е во тој комплекс.
Американ колеџ ти е Аеродром( не знам како се вика таа улица), ама знам дека е близу СП маркетот во Аеродром( не тој во Бисер):smir:

I

Intex

Гостин
Колку предмети од овде, би се признале овде, ако после прва решам да се префрлам? Фала.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
здраво дечки, дали некаде можам да најдам конкурс(предмети потребни за запишување и др) за некој факулет по информатика од универзитетот `Апостол Павле` - Охрид. дали имаат веб страна или сл. поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom