- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 17.325
- Поени од реакции
- 15.577
Приватен е !Еден пријател ме прашува дали МИТ Универзитет е државен или приватен?
Приватен е !Еден пријател ме прашува дали МИТ Универзитет е државен или приватен?
За време на императорот Трајан, 117год.За време на кој император Римската Империја територијално била најголема?
За време на кој император Римската Империја територијално била најголема?
Значи за времето на Трајан:smir:Starting with 101 Trajan undertook two military campaigns against the gold rich Dacia, which he finally conquered in 106 (see Trajan's Dacian Wars). In 112, Trajan marched on Armenia and annexed it to the Roman Empire. Then he turned south into Parthia, taking several cities before declaring Mesopotamia a new province of the empire, and lamenting that he was too old to follow in the steps of Alexander the Great. During his rule, the Roman Empire expanded to its largest extent, and would never again advance so far to the east.
Просекот од оценките од сите четири години го множиш со 12како се пресметуваат бодови за на факултет?
На МИТ со 2-3 години стануваш магистарЕден пријател ме прашува дали МИТ Универзитет е државен или приватен?
форензика нема,Има ли кај нас факултет за форензика, криминалистика, безбедност, бла_бла, ама на државен, не на приватните? Ако има, што после завршувањето? Се вработуваш во МВР или?