Прашања и одговори

Член од
13 декември 2008
Мислења
125
Поени од реакции
8
Дали зне некој кое е потребно образование за да се работи како форензичар, односно во крим-техника, мислам на кој факултет во државава траб да се запишиш ?
Поз :smir::salut:

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
Dali nekoj slusnal za amerikanski medicinski fakultet vo belgrad??? Se obiduvam da najdam informacii na net ali edinstven fakultet za medicina mi go dava drzavniot vo belgrad.. Ako nekoj znae nesto podetalno neka me iskontaktira po pp fala odnapred decki

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
како се пресметуваат бодови за на факултет?

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
За време на кој император Римската Империја територијално била најголема?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
За време на кој император Римската Империја територијално била најголема?
Starting with 101 Trajan undertook two military campaigns against the gold rich Dacia, which he finally conquered in 106 (see Trajan's Dacian Wars). In 112, Trajan marched on Armenia and annexed it to the Roman Empire. Then he turned south into Parthia, taking several cities before declaring Mesopotamia a new province of the empire, and lamenting that he was too old to follow in the steps of Alexander the Great. During his rule, the Roman Empire expanded to its largest extent, and would never again advance so far to the east.
Значи за времето на Трајан:smir:

Иначе ви ги дадоа прашањата а? :tv:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Кога Македонија дефинитивно потпаднала под осмалиска власт?
Која држава имала главна улога во обединувањето на Германија?

Член од
7 април 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
како се пресметуваат бодови за на факултет?
Просекот од оценките од сите четири години го множиш со 12
Збирот од оценките од матурата го множиш со 1,8
Оценката од проектната ја множиш со 0,8

И ги собираш

Член од
20 јануари 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo
Bi sakala da prasam nekoj dali bil na drzaven natprevar po makedonski jazik za srednoskolci i kako pominal (mislam na testot-lesen,tezok,sto prasanja i sl.)
Vi blagodaram odnapred.:back:

I

Intex

Гостин
Има ли кај нас факултет за форензика, криминалистика, безбедност, бла_бла, ама на државен, не на приватните? Ако има, што после завршувањето? Се вработуваш во МВР или?

T

Tetro

Гостин
Има ли кај нас факултет за форензика, криминалистика, безбедност, бла_бла, ама на државен, не на приватните? Ако има, што после завршувањето? Се вработуваш во МВР или?
форензика нема,
криминалистика нешто има у Идризово, како и безбедност,
бла_бла нема :хехе:

државни се (ако има оглас оваа година, незнам дали има).

и на приватните има по нешто.

Е, после завршувањето, или ќе пуцаш камења низ Турново, или ќе те вработат некаде, можда (ако имаш врски).

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.604
Една година ако завршам надвор од земјава, како ќе ми се пресметет поените од таа година во бодувањето за матура, ако зеам во обзир дека оцените од таа година ќе ми се воглавном описни?

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Дали од кога ке те пратат кај психолог ке добиеш писмена/усна опомена?За усна знам класната може да каже...ама нем и писмено да ја извикат мама да иде у школото

Kajgana Shop

На врв Bottom