Новиот симбол на СДСбјрм - ПЛАГИЈАТ!

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување
Ги прашавте тие во холандската партија?

Сфаќам свој став, ама да се каже дека симболот на холанѓаните и овој новиот на СДСМ не се толку проклето слични (да не кажам исти) е вистинска небулоза....

Еве да видиме што викат некои

http://www.brandsoftheworld.com/history/2001/12/39536.html

logo author: Partij van de Arbeid

Претпоставувам дека тоа значи дека ги имаат авторските права....

Koj da gi prasa? Jas? So k*r faktor sum :pos2:

boja plagijat?

objanimi kako mo\e boja da e plagijat koga taa e osnova- boja

a simbol sosem normalno moze da e plagijat. obicno koga falat idei se prepisuva.

Pa i od 903 se precrtani simbolite koi denesno VMRO gi koristi. Plagijat se i tie?

Освен ако некој од вас што го "браните логово" не учествувал во неговиот диэајн, пардон copy-paste...

A koj ucestvuvase vo copy-paste na simbolite na komitite od 1903? Pa i pradedovci moi imalo vo niv, a sega nekoj si tamu gi stavil kako svoi.

Za ova dobiv crveno:

Да, но не исклучиво на денешната партија ВМРО, туку на секој кој влече корени од Македонските комити од 1903, што значи на секој Македонец. Тие симболи се прво искористени од страна на тогашното ВМРО, а денешново направи плагијат, со тоа што не само симболите, ами името си го присвои како свое.

Ke go svatam kako poraka deka nema sekoj Makedonec pravo na svojata (Makedonska) istorija, ami samo partijata VMRO.

Samo laici moze da nastapat so fraza pa sto na bilo koja tema pa i indirektno povrzana so plagijatorstvo. Navistina ne gi razbiram sds-to .. inace kolku za info i bojata e plagijatostvo.. vidi kolku cini eden pantone na primer :) od tuka pa ke zavrsis so magentata na t-mobile.. itn itn
Sto se odnesuva do partizanskite repliki po odnos na simbolite.. veke e pisuvano na poveke navrati po forumov ama ajde vo kontekst na pogorekazanoto, lavot sto go koristi VMRO-DPMNE vo momentov e izveden od zemskiot grb mislam bese '98 i toa idea lab mislam deka go pravese .. i normalno si gi zastiti so avtorski prava.. naverojatno na ist ili slicen nacin kako sto istoto go storile i holangjanite so nivnata ruza so tupanica. Jas iskreno ke bev mnogu posreken dokolku veke koga SDS-to resile da plagijatorat ili da kradat simboli toa da go storea so bilo koja verzija na zemskiot lav.. pa makar i originalot ne mi smeta da ima SDS lav makar nosel i ruza vo usta vvoopsto, naprotiv no ete oni ne go priznavaat .. za zal pretpocitaat toa sto go pravele odsekogas loso sprovedeni shrtcuti sto sekogas im rezultiraat so polovicni merki i losi rezultati.

A koj ucestvuvase vo copy-paste na simbolite na komitite od 1903? Pa i pradedovci moi imalo vo niv, a sega nekoj si tamu gi stavil kako svoi.

Za ova dobiv crveno:

Ke go svatam kako poraka deka nema sekoj Makedonec pravo na svojata (Makedonska) istorija, ami samo partijata VMRO.

Добро СЕКОЈА можна тема овде ќе биде претворена во или-или иэбор помеѓу ВМРО и СДСМ..?!?

Темата е эа "НОВИОТ СИМБОЛ" НА СДСМ эа којшто човеков што ја поставил пронашол дека е плагијат. Имаш нешто да кажеш околу тоа или ќе продолжиш да се однесуваш како 2-годишно детенце што му го эеле лижавчето..?

Те мачат Македонските симболи и нивната употреба од страна на ВМРО..?
Кој те спречува да отвориш нова тема, да го иэнесеш своето мислење околу тоа и да видиш каква дискусија ќе се отвори..?

Или стварно си немаш попаметна работа, па "онака, си лупаш беэ врска"..?

Добро СЕКОЈА можна тема овде ќе биде претворена во или-или иэбор помеѓу ВМРО и СДСМ..?!?

Темата е эа "НОВИОТ СИМБОЛ" НА СДСМ эа којшто човеков што ја поставил пронашол дека е плагијат. Имаш нешто да кажеш околу тоа или ќе продолжиш да се однесуваш како 2-годишно детенце што му го эеле лижавчето..?

Кој те спречува да отвориш нова тема, да го иэнесеш своето мислење околу тоа и да видиш каква дискусија ќе се отвори..?

mozi toa im e celta? nemat popametna rabota, pa trujat so "partiski" debilizmi?

a ako se podumas, ke vidis deka se akti na neprijatelska propaganda :helou:

razlika na mislenje e ova

- ti si za eu / nato , ti preferiras prvo nato
- jas sum za eu / nato, jas preferiram samo eu ili prvo eu
- nekoj ne e voopsto za nato i eu
- nekoj saka sojuz so rusija
- nekoj saka sojuz so pakistan
- prodolzi ja listata...

a za toa dali nekade bi vlegle kako Makedonci, NIKOJ ne SMEJT da prajt muabet, tuka NEMA mesto za nekakvi "ekspertizi" i "dilemi"

koga ke se pocne pesnata koja sdsm i nivnite slugi ja pejat, togas ne se toa razliki vo mislenja, niti ima toa nekakva vrska so demokratija, toa e "SAMO" ANTIDRZAVNA propaganda i (bi trebalo da e?) e krivicno delo.

Vo koja drzava smejs ti da propagiras za rushenje na drzavata?

koga ke se pocne pesnata koja sdsm i nivnite slugi ja pejat, togas ne se toa razliki vo mislenja, niti ima toa nekakva vrska so demokratija, toa e "SAMO" ANTIDRZAVNA propaganda i (bi trebalo da e?) e krivicno delo.

Jaka vi dusha,a znachi se shto e anti-nato i anti-eu kurvata vavilonska e pro drzhavna propaganda?Znachi togash isto taka e krivichno delo koga poradi vladata na Pinoche Makedonija izgubi preku 77mill evra.Toa shto SDSM go izgradile vo minatoto VEMERO ne kje mozhe da go izgradi ni vo narednite 50 godini ni pa da go pomesti.Site institucii shto gi ima deneshnata sovremena Makedonska drzhava se reformirani tokmu od SDSM vo vreme na najgolema kriza i izoliranost dodeka nekoj kako VEMERO-ovcite organiziraa protesti vo Solun.Ili kje te prasham dali spored tebe e isto anti drzhavna propaganda siluvanje na instituciite od strana na Gruevski i vo chij vreminja se praelo istoto?

Обрни внимание во иднина на фонтот, иритира.

Љубчо зеде бугарско државјанство по напуштањето на ВМРО-ДПМНЕ.

Секоја македонска партија има право да ги користи македонските симболи и да се идентификува со нив.

Абе да земаш Бугарски пасош треба да чекаш 3 до 4 години. Така да според тебе Љубчо се пишал Бугарин кога ни ја водел државата.

SuicideMessiah: навистина ме интересира дали имаш коментар? Што велат членовите на СДСМ, дали воопшто ги тангира дека овој симбол е плагијат? Претпоставувам не ни регистрираат такво нешто, но сакав да чујам од тебе, се разбира доколку ме/не удистош.

Темата е эа "НОВИОТ СИМБОЛ" НА СДСМ эа којшто човеков што ја поставил пронашол дека е плагијат. Имаш нешто да кажеш околу тоа...

Шефот на кабинетот на Груевски - правнук на револуционерот и масон Протоѓеров

М-р Мартин Протоѓер, шефот на кабинетот на претседателот на ВМРО - ДПМНЕ, е трето колено од лозата на генералот Александар Протоѓеров
Братот, нели според некои форумџии(вклучувајќи те и тебе) Протуѓеров беше Бугарин што убивал македонски националисти ?

Дури се сеќавам дека имаше негирање дека Протуѓеров е наследник на генералот. Одеднаш срамот стана гордост :)

Ne me macat Makedonski simboli, me maci toa sto Nacionalni simboli denes se identifikuvaat edinstveno so edna politicka partija vo Makedonija, a ne so celiot Makedonski narod.

Vo koja drzava smejs ti da propagiras za rushenje na drzavata?

Kade vide ti antidrzavna propaganda?

SuicideMessiah: навистина ме интересира дали имаш коментар? Што велат членовите на СДСМ, дали воопшто ги тангира дека овој симбол е плагијат? Претпоставувам не ни регистрираат такво нешто, но сакав да чујам од тебе, се разбира доколку ме/не удистош.

Abre ne e plagijat. Toa se simboli za opsto koristenje, ne se patentirani. Holandskata tupanica e kopija od anarhistickoto dvizenje. Taka ako trgnes... Na eu zvezdite se plagijat od komunistickata zvezda? Tunis i Turcija imaat zolta mesecina na znaminjata. Zvezdi koristat najmalku 50% od drzavite vo svetot kako simbol na nivnite drzavni znaminja... itn

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕе плагијатори, дури и на груевски поздравот му го ископираа:toe:

gruevski.jpg

Абе да земаш Бугарски пасош треба да чекаш 3 до 4 години. Така да според тебе Љубчо се пишал Бугарин кога ни ја водел државата.

Ова беше најјако до сеа :pos2:

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕе плагијатори, дури и на груевски поздравот му го ископираа:toe:

gruevski.jpg

Еееееееееееее... Кога Бранко вака го поздравуваше народот, Гвујо сеуште немаше влакна на к...т!!!

А за плагијат зборите а...??? Па има ли поголем плагијат од тој на ДПМНЕ...??? Користат разни симболи од кои се бунат де Бугарите, де Грците... хехехехехе...!!!

Еееееееееееее... Кога Бранко вака го поздравуваше народот, Гвујо сеуште немаше влакна на к...т!!!

А за плагијат зборите а...??? Па има ли поголем плагијат од тој на ДПМНЕ...??? Користат разни симболи од кои се бунат де Бугарите, де Грците... хехехехехе...!!!

Кажуваш дека Македонската ВМРО-ДПМНЕ ги ископира овие симболи (мислам дека зборуваш за Македонскиот Лав и Ѕвездата од Кутлеш) од Бугарите и од Грците?

Браво бе Делија, навистина си анти-Македонски г%“‚‘*.
Бугарите и гејците можат да се бунат колку што сакаат, тие се Македонски симболи... нека се всади тоа еднаш во твојата задембелена лејка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom