Нова партија на Љубе Бошкоски - "Обединети за Македонија"

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Барем полека полека че го уништи вмро-дпне

Член од
27 март 2009
Мислења
445
Поени од реакции
14
Ја ко шо сум информиран со СДСМ заедно ќе идете на следните избори :tv:
DA DA i so DUI.

Samo mnogu mi e zal so zaboravivte kako Grujo ja branese zemjata 2001 a Ljube piese kafe na kej, i kako Grujo lezese 30 minuti pod vreki oti bese na meta na teroristite. Sega prizna deka ima pritisok od EU i SAD za ko ke go smeni imeto da ne lazi deka tie ni praea pritisok.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
А зошто Брат Љубе не направи ултра десничарска Македонска партија? Некоја со екстремистички гледни точки да удира контра секоја опозициска Албанска партија?
Зарем не треба рамнотежа во парламентот? Вака имаме Македонски партии кои кукат за соживот и една албанска партија (која и да е во владината коалиција моментално) што го прави истото... додека другата голема албанска партија што е во опозиција води кон екстремизам (види случувања со Тачи и Ко.). Македонска партија што нон-стоп ќе кука за ултра-националистички Македонски ставови НЕМА!!!

Брат Љубе ќе беше добро да направи една ваква партија. Бидејки реално како што стојат работите, тој нема многу шанси за драматично да ја измени политичката клима во Македонија (сега за сега ДПМНЕ и СДС се главни ѕверки), но можеше со ваков мал потег, да придонесе многу за Македонската нација. Секако тој вечно ќе беше 2ра опозиција, но доволно ќе беше некој нивен член да кука про-Македонски во парламентот и во изјавите. Се разбира јас не сум ултра-националист. Не е во нашата античка, комитска или АСНОМска традиција. Ние секогаш сме за соживот и космополитизам, но ова е потребно за изедначување на позициите во парламентот.

Според сегашните најави, брат Љубе не нуди никаква различна доктрина само мали измени во правците завземени од СДС и ДПМНЕ. За мене тоа не е доволно а и не е добро.

Ако сака Брат Љубе да направи нешто за Македонија, нека стане Македонски Националист! (или тоа се противи на условот за пушќање од Хаг?) :helou:

R

RAYTHEON23

Гостин
Море се мислам...има ли некој намера да оснива ОБЕДИНЕТИ ГЕМИЏИИ АД. ???? би инвестирал во акции на таа компанија,ако се појави на берза, а мислам и мнооогу други Македонци...??? :vozbud:
НЕ......

ВМРО АД веруј ми 500 години ке бидеш менаџер на годината:)

иновација100% и јозеф шумпетер би ти подзавидел:vozbud:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Интересен момент.
Членство во НАТО и ЕУ во најбрз можен рок е мисијата на новата партија. Од нас, вели, никој од меѓународниот фактор не бара да го смениме името.

Наместо како десна партија да се зајакне блокот кој ќе го одбрани името, ние имаме уште една партија која шири демагогија.
Зошто не не примија во НАТО ?
Долги ли ни беа, или ради името.

Целава оваа работа е доста интересна за анализирање со Љубе.
После 4 години затвор, човек толку брзо да се врати во политиката и со толку радикално изменети ставови носи само еден заклучок.
Грците ја купиле слободата на Љубе та тој сега мора да одработи.

Албанците бараат алтернатива, Љубе ќе го растура мнозинството на ВМРО-ДПМНЕ а СДСМ ќе бара предвремени.

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
DA DA i so DUI.

Samo mnogu mi e zal so zaboravivte kako Grujo ja branese zemjata 2001 a Ljube piese kafe na kej, i kako Grujo lezese 30 minuti pod vreki oti bese na meta na teroristite. Sega prizna deka ima pritisok od EU i SAD za ko ke go smeni imeto da ne lazi deka tie ni praea pritisok.
Многу глупави изјави даваш како прво Љубе кај што одеше сценарио правеше тоа и мало дете може да го заклучи.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Бошкоски зборуваше во сала која не беше целосно исполнета, каде што не можеа да се видат неговите довчерашни сопартијци од раководството на ВМРО-ДПМНЕ на чело со премиерот Никола Груевски, кои први го пречекаа на скопскиот аеродром, топло прегрнувајќи го по неговото враќање од Хаг лани летото. Наместо нив, на Основачкото собрание на партијата, први до Бошкоски седеа поранешниот близок соработник на Љупчо Георгиевски, економскиот аналитичар Ден Дончев и поранешниот директор на „Водовод“, некогашниот либералдемократ, а потоа дел од раководството на партијата на Велија Рамковски, Петар Бочваров. Во свитата која го придружуваше Бошкоски беше и Златко Кесковски-Кецко, кој му беше шеф на обезбедувањето на претседателот Борис Трајковски. Можеше да се види и поранешниот градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ во Гази Баба Борче Стефановски, ексминистерот за образование Ненад Новковски, но не и поважни лица од владејачката партија. Од гостите се појавија Слаѓана Тасева, Стевче Јакимовски, Тахир Хани, Ѓорѓе Марјановиќ..

дел од денешен текст во утрински

R

RAYTHEON23

Гостин
изгледа некои се косат поради тоа што бошкоски оформи партија....како втор бранко да е:vozbud:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Љубе го предизвика Грујо на дуел да расчистат кој е кој :tv:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.304
Изгледа Љубе поќе ќе се занимава со Груевски па и со самиот себе него со политиката во Македонија. Реално, без некоја си посебна линија или програм Љубе не може да има успех. Се виде што се деси со човек-партиите, дури и Петковски полека но сигурно се врати во СДСМ, Георгиевски и неговата НП се пред распад а за другите да не зборуваме.

Убаво викат theMac3donian, требаше Љубе да биде десно крило во политичката сцена пошто тука фалит политичка опција кај Македонските партии, не дека немат туку тие се слаби (ТМРО) и токми Љубе колку толку би можел да има успех, сметаќи на останокот од ВМРО-НП кој колку толку би му обезбедиле место во парламентот. Вака Љубе политички само ќе мојт да преживејт ако влезе во изборна листа со Груевски или Црвенковски, значи ништо не направил и само за себе си обезбеди место.

H

HITCH

Гостин
Само ме интересира дали меѓу присутните во Универзална беше Каракачанов? Знам дека си се дружат приватно па ме интересира дали го поканил. Инаку од мене нема поддршка затоа што е неписмен. Некој треба да му каже дека ФЕНОМЕН НА ПЕРЦЕПЦИЈА НЕ ПОСТОИ КАКО ТЕРМИН :toe:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
cestitki za BRATOT ,MU POSAKUVAM USPEH .

samo edno nemozam da svatam

poveke pati javno postavuvav prasanja

LJubco Georgievski za mnogumina na forumov a i vo sekojdnevieto e LOPOV ?

spored sto e donesena ovaa kvalifikacija,koi se vasite dokazi za vakvata kvalifikacija?

dali mislite deka segasnite politicari na vlast se tolku CISTI I POSTENI ?

spored sto ste donele takov zaklucok?

zosto site vo makedonija moze slobodno da si registriraat politicka partija,a samo BRAT LJUBE go osuduvate zosto se vratil vo politika,zosto formiral partija,koj go plaka ,koj go oslobodil od seveningen,zosto go pustile od seveningen i red drugi zaklucoci iskazuvate duri i so klasifikacija na tv sitel na emisijata bumbar go narekovte JUDA?
kako nemate nitu eden zbor da kazete koj i sto dogovara so selmani i so negovata nova demokratija,zosto ne go narekovte grujo so pogrdni zborovi zatoa sto koalicirase so ONA na ali ahmeti,zosto ne vi preci sto sekojdnevno pocna da ve ubeduva grujo i kompanija deka ke vi DADE MOZNOST SAMI DA SI GO SMENITE IMETO SO REFERENDUM ?

ima mnogu raboti vo drzavata sto bi trebalo da vi precat i da reagirate na tie lagi i izmami,namesto da go obvinuvate BRATOT za toa sto formiral partija?

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Љубе со среќа нека ти е партијата, меѓутоа не размислувам да станам член/симпатизер на истата. Го ценам твоето досегашно залагање за Македонија и одбраната на нејзината територија во судните времиња за нашиот народ, те поддржав за претседателските избори, меѓутоа тука завршува се. Искрено се надевав на завршување на твојата политичка кариера по неуспехот на претседателските (иако 150,000 гласа не се за потценување) или враќање во ДПМНЕ, евентуално во НП, меѓутоа основањето на нова партија искрено не верувам дека позитивно ќе влијае врз тебе или врз македонската политичка сцена.

Kajgana Shop

На врв Bottom