vodacite go pravat svoeto,to ne e od sega,ami iljada godini nanazad...znaci porakata od nasite lideri na drzavata jasno ja prenesile porakata(svesno ili nesvesno)barajte si go careto,zosto nie naseto si go najdovme!Dali znaesh ti deka za da zemesh slovensko ili avstrisko drzavjanstvo,soodvetno MORA da se otkazesh od makedonskoto?
A,ako poseduvas bugarsko drzavjanstvo,nikoj ne te tera da se odreces od makedoskoto.
Ah,i da naglasam najvaznoto:Bugarija pola Ukraina ja napisha na papir bugarska(site Ukrainci do eden sto vo Bugarija se obucuvaat imaat crno na belo deka se ,,Bugari,,) kamo li 2 milionska Makedonija.Според информациите, иста “бугарска’’ фора им прават Италијанците на Хрватите, конкретно во Истра но и пошироко.
Да си здрав и жив ,ете така ама најмалку мене ме заболе за името и за курови врагови,Грујо вика нема криза па нема за него и останатите пајташи и политичари и олигархија другите нека умираат за леп нив добро даим биде и да ти кажам право да ми речат да се откажам од мк државјанство задаго задржам словенското одма на сред плоштад кемусе испомочам на македонското знаеш зошто?? Зошто дадов 9 месеци од мојот живот во војска кога бев па уште година ипол кога беше војната цел живот даноци и такси плаќам,од 9 години работа само 3 мие платен стаж,кога останав без работа во мк отидов во биро за вработување и викам нели ми следува нешто ?? за сето она што сум го плаќал досега а они ми викаат една плата 8000 денари , секој лек го плаќаш,само арачи турците бе наплаќале само десеток и тоа еднаш годишно овие овде од се ти земаат по 25% на сешто ке купиш седаим ебам,не да се откажам од државјанство ти реков на сред плоштад кесе серам врз него бе само нека ми речат дека од тоа ми зависи словенското државјанствоvodacite go pravat svoeto,to ne e od sega,ami iljada godini nanazad...znaci porakata od nasite lideri na drzavata jasno ja prenesile porakata(svesno ili nesvesno)barajte si go careto,zosto nie naseto si go najdovme!
Znaes tuka nekoi luge kur gi boli za patriotizam za ime za sve,samo da imaat egzistencija za nivniot zivot,ako gi prasas ke ti go kazat istoto...
Абе ти пак застрануваш, не приметуваш?Gledam deka e temava premnogu cuvstvitelna,pa izbegavam da pishuvam na vakvi debilni temi.
Slusaj Bratot,ti si go zadrzuvash makedonskoto?-Si go zadrzuvash!
E,togash sto e problemot?
Jaвно незнаеш дека во Бессарабиа и по-точно во Украjна има 140 илjади души кои са си блгари, кои са избегали од воjните преди 200 години, а во Молдова са 65 илjади. Еве читаj. Сигурен ли си дека твоите колеги са украинци или само са живели во Украjна ? Питаj ги дали не са бесарабски блгари.Ah,i da naglasam najvaznoto:Bugarija pola Ukraina ja napisha na papir bugarska(site Ukrainci do eden sto vo Bugarija se obucuvaat imaat crno na belo deka se ,,Bugari,,) kamo li 2 milionska Makedonija.
Ednostavno,nadvoreshnata politika na Bugarija e takva,sekogash se bori za neshto poveke.Prasanje e dali ke go dobie.
Не сум сосем согласен со тоа - голем дел от вашиве херои са се изкажували во некои момент като блгари, плус немам видено дека за некои од вашиве херои Блгариjа и блгарското е нешто вештачко, туку тиа настроениjа со доjдени во последствиеЗа да добиеш Бугарско државјанство си го негираш Македонското потекло, ги правиш твоите претци со сила - вештачки, Бугари.
ne be prdlo...ja imate prednosta i nekoi luge ja koristat taa vasa prednost,a ne deka umiraat po vas...neznam mozi eden den ako se sredat rabotite vasoit pasos na smea ke bide zpalenНе сум сосем согласен со тоа - голем дел от вашиве херои са се изкажували во некои момент като блгари, плус немам видено дека за некои од вашиве херои Блгариjа и блгарското е нешто вештачко, туку тиа настроениjа со доjдени во последствие
Види, дали некој тебе те прашува?Не сум сосем согласен со тоа - голем дел от вашиве херои са се изкажували во некои момент като блгари, плус немам видено дека за некои од вашиве херои Блгариjа и блгарското е нешто вештачко, туку тиа настроениjа со доjдени во последствие
Убаво почваш с навредите, ама прочитаи што сум кажал за тие кои од чисто користни подбуди земат пасош, а всушност мразат Блгариjа. Не мислим обаче дека тие кои ем се чустват македонци, ем не мразат Блгариja и немат ништо против да кажат дека имат блгарско потекло, треба да бидат наричани предавници. Как и да е, оно се види дека во некои от вас толко е загнездена омразата кон Блгариjа, та што и да направиме ние, се ке ви се види криво.ne be prdlo...ja imate prednosta i nekoi luge ja koristat taa vasa prednost,a ne deka umiraat po vas...neznam mozi eden den ako se sredat rabotite vasoit pasos na smea ke bide zpalen
Не си во право. Во Украjна постои бугарско малцинство. Еве слики од протест на Бугарите во Одеса од почетокот на 2008 година:Ah,i da naglasam najvaznoto:Bugarija pola Ukraina ja napisha na papir bugarska(site Ukrainci do eden sto vo Bugarija se obucuvaat imaat crno na belo deka se ,,Bugari,,) kamo li 2 milionska Makedonija.
Ednostavno,nadvoreshnata politika na Bugarija e takva,sekogash se bori za neshto poveke.Prasanje e dali ke go dobie.
ama si pizajzla.koj ima bugrsko poteklo,kurlee mozebi??pasosot im sluzi samo kako obicna hartija koj mozi da se unisti vo sekoj moment,nikoj na ja mraszi vasata drzava,no prtemnogu ja mrazat vadata glupava propaganda.anderstand,ne sme unetnici taka ubavo da vi nacrtame za da vi dibi malku pojasnoУбаво почваш с навредите, ама прочитаи што сум кажал за тие кои од чисто користни подбуди земат пасош, а всушност мразат Блгариjа. Не мислим обаче дека тие кои ем се чустват македонци, ем не мразат Блгариja и немат ништо против да кажат дека имат блгарско потекло, треба да бидат наричани предавници. Как и да е, оно се види дека во некои от вас толко е загнездена омразата кон Блгариjа, та што и да направиме ние, се ке ви се види криво.
Епа тоа доколко виждам ова е форум и во него вопросите са кон секои кои сака да напише нешто или тоа форум со некакви други правила ?Види, дали некој тебе те прашува?
Нема намера да ти ги земем, туку некак не ми е особено приjатно кога ви четем да плуете така по блгарите, кога допреди 100-тина година вашиве во некои моменти исто са се нарекували со тоа име.Моите херои се мои па какви и биле, не ти ги давам.
Настрана шепите оти кастрам.