Како се лаже народ за бугарски пасош?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Според информациите, истата “бугарска’’ фора им ја прават Италијанците на Хрватите, конкретно во Истра но и пошироко.

D

Delux

Гостин
Dali znaesh ti deka za da zemesh slovensko ili avstrisko drzavjanstvo,soodvetno MORA da se otkazesh od makedonskoto?

A,ako poseduvas bugarsko drzavjanstvo,nikoj ne te tera da se odreces od makedoskoto.:toe:
vodacite go pravat svoeto,to ne e od sega,ami iljada godini nanazad...znaci porakata od nasite lideri na drzavata jasno ja prenesile porakata(svesno ili nesvesno)barajte si go careto,zosto nie naseto si go najdovme!

Znaes tuka nekoi luge kur gi boli za patriotizam za ime za sve,samo da imaat egzistencija za nivniot zivot,ako gi prasas ke ti go kazat istoto...

Член од
26 мај 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
Незнам само зашто Блгариjа пак да е виновна. Тоа закон е за сите блгари, надвор од Блгариjа кои сакат да земат блгарски пасош и немаме никаква вина дека македонците го прифанаа тоа нешто като виза или начин да си купат евтина кола. Наи-много земани блгарски пасоши имат македонците и са два пати повеке от молдовците, а во Молдвоа живеат 70 илjади блгари, повекето от които немат блгарски пасош.

Ако треба да сме честни во Блгариjа има некакво бунене по повод на тоа вапрос, зашто много луге не са согласни, блгарското државенство да се ползва со користни цели, а ич да не говориме че не малко от другите, кои се чустват чисти блгари требе да чакат по неколко години за граганство, заштото толко много македонци подават молби ( доколко знам близо 60-70 илjади македонци са подали документи во последните 10 години, от които на около 25-30 илjади им е даден пасош ). Така че оправуваите си законо, зашто на мене не ми требат луге кои со бугарски пасош во джоба ке псуват по Блгариja.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Според информациите, иста “бугарска’’ фора им прават Италијанците на Хрватите, конкретно во Истра но и пошироко.
Ah,i da naglasam najvaznoto:Bugarija pola Ukraina ja napisha na papir bugarska(site Ukrainci do eden sto vo Bugarija se obucuvaat imaat crno na belo deka se ,,Bugari,,) kamo li 2 milionska Makedonija.:toe:

Ednostavno,nadvoreshnata politika na Bugarija e takva,sekogash se bori za neshto poveke.Prasanje e dali ke go dobie.:toe:

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
vodacite go pravat svoeto,to ne e od sega,ami iljada godini nanazad...znaci porakata od nasite lideri na drzavata jasno ja prenesile porakata(svesno ili nesvesno)barajte si go careto,zosto nie naseto si go najdovme!

Znaes tuka nekoi luge kur gi boli za patriotizam za ime za sve,samo da imaat egzistencija za nivniot zivot,ako gi prasas ke ti go kazat istoto...
Да си здрав и жив ,ете така ама најмалку мене ме заболе за името и за курови врагови,Грујо вика нема криза па нема за него и останатите пајташи и политичари и олигархија другите нека умираат за леп нив добро даим биде и да ти кажам право да ми речат да се откажам од мк државјанство задаго задржам словенското одма на сред плоштад кемусе испомочам на македонското знаеш зошто?? Зошто дадов 9 месеци од мојот живот во војска кога бев па уште година ипол кога беше војната цел живот даноци и такси плаќам,од 9 години работа само 3 мие платен стаж,кога останав без работа во мк отидов во биро за вработување и викам нели ми следува нешто ?? за сето она што сум го плаќал досега а они ми викаат една плата 8000 денари , секој лек го плаќаш,само арачи турците бе наплаќале само десеток и тоа еднаш годишно овие овде од се ти земаат по 25% на сешто ке купиш седаим ебам,не да се откажам од државјанство ти реков на сред плоштад кесе серам врз него бе само нека ми речат дека од тоа ми зависи словенското државјанство

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Gledam deka e temava premnogu cuvstvitelna,pa izbegavam da pishuvam na vakvi debilni temi.

Slusaj Bratot,ti si go zadrzuvash makedonskoto?-Si go zadrzuvash!

E,togash sto e problemot?
Абе ти пак застрануваш, не приметуваш?

Не се опуштај бе, не сме наивни да наседнуваме на такви трикови.

За да добиеш Бугарско државјанство си го негираш Македонското потекло, ги правиш твоите претци со сила - вештачки, Бугари.

Друго е кога навистина би биле, меѓутоа ова е економски мотивирана асимилација која Бугарија ја користи за да не прикаже како Бугари.

Вакви елегантни маневри у стилот нишо не губиш, исто ти се фаќа, на некое друго место.
Овде не палат тие работи.

И тука завршува дискусијата за ова.

Член од
26 мај 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
Ah,i da naglasam najvaznoto:Bugarija pola Ukraina ja napisha na papir bugarska(site Ukrainci do eden sto vo Bugarija se obucuvaat imaat crno na belo deka se ,,Bugari,,) kamo li 2 milionska Makedonija.:toe:

Ednostavno,nadvoreshnata politika na Bugarija e takva,sekogash se bori za neshto poveke.Prasanje e dali ke go dobie.:toe:
Jaвно незнаеш дека во Бессарабиа и по-точно во Украjна има 140 илjади души кои са си блгари, кои са избегали од воjните преди 200 години, а во Молдова са 65 илjади. Еве читаj. Сигурен ли си дека твоите колеги са украинци или само са живели во Украjна ? Питаj ги дали не са бесарабски блгари.

За да добиеш Бугарско државјанство си го негираш Македонското потекло, ги правиш твоите претци со сила - вештачки, Бугари.
Не сум сосем согласен со тоа - голем дел от вашиве херои са се изкажували во некои момент като блгари, плус немам видено дека за некои од вашиве херои Блгариjа и блгарското е нешто вештачко, туку тиа настроениjа со доjдени во последствие :)

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Две чрвени :tv::tv::tv::tv:

D

Delux

Гостин
Не сум сосем согласен со тоа - голем дел от вашиве херои са се изкажували во некои момент като блгари, плус немам видено дека за некои од вашиве херои Блгариjа и блгарското е нешто вештачко, туку тиа настроениjа со доjдени во последствие :)
ne be prdlo...ja imate prednosta i nekoi luge ja koristat taa vasa prednost,a ne deka umiraat po vas...neznam mozi eden den ako se sredat rabotite vasoit pasos na smea ke bide zpalen

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Види, дали некој тебе те прашува?

Моите херои се мои па какви и биле, не ти ги давам.

Настрана шепите оти кастрам.

Член од
26 мај 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
ne be prdlo...ja imate prednosta i nekoi luge ja koristat taa vasa prednost,a ne deka umiraat po vas...neznam mozi eden den ako se sredat rabotite vasoit pasos na smea ke bide zpalen
Убаво почваш с навредите, ама прочитаи што сум кажал за тие кои од чисто користни подбуди земат пасош, а всушност мразат Блгариjа. Не мислим обаче дека тие кои ем се чустват македонци, ем не мразат Блгариja и немат ништо против да кажат дека имат блгарско потекло, треба да бидат наричани предавници. Как и да е, оно се види дека во некои от вас толко е загнездена омразата кон Блгариjа, та што и да направиме ние, се ке ви се види криво.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Но да бидеме реални, не се работи овде ни за коли, ни за визи ни за бугарски пички. Овде во прашање се доведува Македонскиот идентите, односно колку луѓето чувстуваат приапдност кон Македонија или пак колку Македонија ја гледаат како сопствена држава.

Du

Член од
26 октомври 2008
Мислења
176
Поени од реакции
4

Не си во право. Во Украjна постои бугарско малцинство. Еве слики од протест на Бугарите во Одеса од почетокот на 2008 година:

Званично Бугарите таму се 204.600, види овде: http://www.ukrcensus.gov.ua/eng/results/general/nationality

D

Delux

Гостин
Убаво почваш с навредите, ама прочитаи што сум кажал за тие кои од чисто користни подбуди земат пасош, а всушност мразат Блгариjа. Не мислим обаче дека тие кои ем се чустват македонци, ем не мразат Блгариja и немат ништо против да кажат дека имат блгарско потекло, треба да бидат наричани предавници. Как и да е, оно се види дека во некои от вас толко е загнездена омразата кон Блгариjа, та што и да направиме ние, се ке ви се види криво.
ama si pizajzla.koj ima bugrsko poteklo,kurlee mozebi??pasosot im sluzi samo kako obicna hartija koj mozi da se unisti vo sekoj moment,nikoj na ja mraszi vasata drzava,no prtemnogu ja mrazat vadata glupava propaganda.anderstand,ne sme unetnici taka ubavo da vi nacrtame za da vi dibi malku pojasno

Член од
26 мај 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
Види, дали некој тебе те прашува?
Епа тоа доколко виждам ова е форум и во него вопросите са кон секои кои сака да напише нешто или тоа форум со некакви други правила ?

Моите херои се мои па какви и биле, не ти ги давам.

Настрана шепите оти кастрам.
Нема намера да ти ги земем, туку некак не ми е особено приjатно кога ви четем да плуете така по блгарите, кога допреди 100-тина година вашиве во некои моменти исто са се нарекували со тоа име.

Kajgana Shop

На врв Bottom