Како се лаже народ за бугарски пасош?

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Па се надеваме дека Македонија ако не појака,ама сигурно ќе биде на исто рамниште со Бугарија или Грција за 50 години,доколку сега опстои како Македонија.

Прилично нереална надеж, морам да речам...

baldzi

Fascination Never Ends!
Член од
16 јуни 2006
Мислења
176
Поени од реакции
3
Абе јас на една претходна тема убаво реков....ајде да собереме потписи и да пратиме у влада....а ако не добиеме одговор ќе излеземе на протест!

Рачунајте дека цела источна Македонија веќе е 80% побугарена на чело со Струмица....така да останува само ние од западот и северот на Македонија да направиме петиција!

Ти од западот може слободно со албанците да се претопиш.Абе како не ви е срам Албанците убиваа,силуваа,палеа цркви,куќи и на сето тоа им се даде СЕ ама буквално се што посакаа. Зошто не потпишеш петиција да се збори само на македонски и сите да се македонци прво па после се друго(турци срби албанци па дури и бугари). Дали ти си се запрашал колку се албанците во проценти и уште колку идат од Косово па одозгора на се и БЕЗПЛАТНО здравство ке имаат.

Бугарите што ти направија????

Секој има право да одлучува сам за себе.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Ти од западот може слободно со албанците да се претопиш.Абе како не ви е срам Албанците убиваа,силуваа,палеа цркви,куќи и на сето тоа им се даде СЕ ама буквално се што посакаа. Зошто не потпишеш петиција да се збори само на македонски и сите да се македонци прво па после се друго(турци срби албанци па дури и бугари). Дали ти си се запрашал колку се албанците во проценти и уште колку идат од Косово па одозгора на се и БЕЗПЛАТНО здравство ке имаат.

Прашаето е што НЕ направија Бугарите на овие простори.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814

Абе дете читај ја темата...не туку реплицирај глупости....

ТИ ЧИТАШ ЛИ ДЕКА ЈАС ЗБОРАМ ЗА ПЕТИЦИЈА ЗА УКИНУВАЊЕ НА АКЦИЗАТА ЗА КОЛИ!!!

Како бе бугарите шо ни напраија....па цела историја ни ја украдоа,и идентитет не ни признаваат бе теле!

baldzi

Fascination Never Ends!
Член од
16 јуни 2006
Мислења
176
Поени од реакции
3
Аман бе ретардиран ембрион албанците цела држава ни ја зедоа па пак ништо и де кажи каде точно пишуваш за ЗА ПЕТИЦИЈА ЗА УКИНУВАЊЕ НА АКЦИЗАТА ЗА КОЛИ Погоре во тоа што си го напишал го нема.

И немој да навредуваш без причина!!!!

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
албанците цела држава ни ја зедоа па пак ништо !!!!
Море темава е за БГ пасошите, а не за патриотизмот во глобала!!! Јас еве ги мразам сите соседи оти сите до еден ни се заколнати непријатели!!! А тоа дека со српскине пички и бугарскине газовејки сме биле "наши" за мене е навреда.... САМО МАКЕДОНИЈА!!!

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
И сега??? Треба да се убиеме за да купиме бугарски возила? Да се кажеме дека сме бугари за да земиме пасош, па да можеме да возиме подобра кола? За едно парче ебано железо да си ја негирам националноста?

Не благодарам, кој што сака ене му ја, слободно никој не го брани.
Слушај сега велиш овие ги разбирам а овие не !!! ??? Како тоа едните ги разбираш другите неги разбираш немие јасно,па јебига човеку ако овде некој сака олигархијата да контролира се тогаш обичниот човек си бара чаре,е сега јебемти гладен патриотизам,па неможе бе авто салонон да има печалба 50% и уште 80 посто од вредноста на ватомобилот дати отидат во давачки на државата после овие оние биле продадени души вакви такви,нити имам бугарски пасош нити мислам да вадам одма кажувам, но јебига има такви кој мислат зашто да не на крај краева,а и нека се испразни државава сите угум нека фатат нека остане само олигархијава и политичариве кур кемијадат тогаш мајку им ебам,

П.С Имам Словенски пасош затоа немислам да вадам бугарски :)

D

Delux

Гостин
Опис на предметот
---REGISTRACIJA NA STRANSKI KOLI VO BUGARIJA NA BUGARSKI-bg TABLI---
--------------vo BLAGOEVGRAD----------------

---TREBA DA IMATE BUGARSKI PASOS ILI LICNA KARTA ZA POSTOJAN PRESTOJ
-

PS. Ajde bagro navali !!!!!! Vladata gi drzi davackite i uslovite za 1000% poskapo :baeh:
I so kaj e tuka problemo...zosto narodot da se laze?ima mnogu pricini so lugeto vadat bigarski pasos,a ne samo ova...so da ne treba slucajno specijalna zabrana za licniot izbor?!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Слушај сега велиш овие ги разбирам а овие не !!! ??? Како тоа едните ги разбираш другите неги разбираш немие јасно,па јебига човеку ако овде некој сака олигархијата да контролира се тогаш обичниот човек си бара чаре,е сега јебемти гладен патриотизам,па неможе бе авто салонон да има печалба 50% и уште 80 посто од вредноста на ватомобилот дати отидат во давачки на државата после овие оние биле продадени души вакви такви,нити имам бугарски пасош нити мислам да вадам одма кажувам, но јебига има такви кој мислат зашто да не на крај краева,а и нека се испразни државава сите угум нека фатат нека остане само олигархијава и политичариве кур кемијадат тогаш мајку им ебам,

П.С Имам Словенски пасош затоа немислам да вадам бугарски :)
Tи имаш словенски пасош, јас неам, па ако сакаш ти можеш да возиш кола на Сло табли. Но доколку имаш син-керка-татко-мајка или било кој во фамилија кој што е шофер со новите закони ако ја возе твојата кола можат комотно да ти ја конфискуваат.

А јас ке возам она за што ми стига чергата, можам да се бунам и плукам по власта, ама бугар не се пишам.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Tи имаш словенски пасош, јас неам, па ако сакаш ти можеш да возиш кола на Сло табли. Но доколку имаш син-керка-татко-мајка или било кој во фамилија кој што е шофер со новите закони ако ја возе твојата кола можат комотно да ти ја конфискуваат.

А јас ке возам она за што ми стига чергата, можам да се бунам и плукам по власта, ама бугар не се пишам.
Mene me cudi kako e mozno da ne reagirate na onie koi imaat slovenski,hrvatski,avstriski drzavjanstva,tuku reagirate samo na onie koi imaat bugarski drzavjanstva?

Dali znaesh ti deka za da zemesh slovensko ili avstrisko drzavjanstvo,soodvetno MORA da se otkazesh od makedonskoto?

A,ako poseduvas bugarsko drzavjanstvo,nikoj ne te tera da se odreces od makedoskoto.:toe:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
I so kaj e tuka problemo...zosto narodot da se laze?ima mnogu pricini so lugeto vadat bigarski pasos,a ne samo ova...so da ne treba slucajno specijalna zabrana za licniot izbor?!
Една од причините е да заминат некаде на работа во странство арно ама тие немаат пари да си ги платат сметките а не па да заминат во странство,се изнагледав на такви заминувачи,само 5% од оние што имаат БГ пасош го искористиле како треба а другите можат да го употребат како тоалет...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Mene me cudi kako e mozno da ne reagirate na onie koi imaat slovenski,hrvatski,avstriski drzavjanstva,tuku reagirate samo na onie koi imaat bugarski drzavjanstva?

Dali znaesh ti deka za da zemesh slovensko ili avstrisko drzavjanstvo,soodvetno MORA da se otkazesh od makedonskoto?

A,ako poseduvas bugarsko drzavjanstvo,nikoj ne te tera da se odreces od makedoskoto.:toe:

Ти глуп си или така се чешлаш?

Ја знаеме сите процедурата за добивање на Бугарски пасош, така?

Разликата е што Словенија или Австрија не претендира да ги претстави Македонците како Словенци или Австријци ниту имат негаторски став кон нашето етничко потекло.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44

не мешај баби и жаби,откажување од државјанство зада земеш словенско, беше во деведесетите години,за сега мислам дека нема,и јебига бе јас не се откажав од македонското, јас ли сум крив шосум се родил во словенија а ?? дур мојте биле на зимување? јебига тоатие уствари биле на свадба па продолжиле малку повеќе а мајками сум и избегал месец дена порано,доуша имав малку проблем околу македонското кога вадев првпат иначе во Словенија никој не ми рекол да се откажам од мк државјанство,Словенското си го имам стекнато со рагање во словенија:toe: икаков е тој закон за конфискување возила зашто он ли ја купил колата па да ја земе седаму ебам јас негово,туку пак се штитат ситни интереси9 ништо друго

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Ти глуп си или така се чешлаш?

Ја знаеме сите процедурата за добивање на Бугарски пасош, така?

Разликата е што Словенија или Австрија не претендира да ги претстави Македонците како Словенци или Австријци ниту имат негаторски став кон нашето етничко потекло.
Gledam deka e temava premnogu cuvstvitelna,pa izbegavam da pishuvam na vakvi debilni temi.

Slusaj Bratot,ti si go zadrzuvash makedonskoto?-Si go zadrzuvash!

E,togash sto e problemot?

Kajgana Shop

На врв Bottom