Прашање во врска со Државна матура по македонски

• Креатор на темата Креатор на темата AleksandarT
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А како гласеше точно реченицата со подметот со библиотеката?

Колку беа само хаце последните текстови за Линколн, ресторанот итн. Сериозно ама боље текстови немам прочитано многу интересни беа. Мада прашањата што беа за тексовите беа "оди убиј се"

Колку беа само хаце последните текстови за Линколн, ресторанот итн. Сериозно ама боље текстови немам прочитано многу интересни беа. Мада прашањата што беа за тексовите беа "оди убиј се"

текстови интересни, а прашањата ми ја подценија минималната способност на мозоко
ја за 20мин го реши и си седе 1 саат чека да ми дое инспирација за есејо...

И јас го утнав извештајот малку... Ама ќе положам, арно беше :)

И не кажувајте колку било лесно пошо другата година ќе ги скинат кутрите деца :pos2:

Како може да го скинат некој ако учел како што треба 4 години? Само единствено ако стават двосмислени прашања како што кажа Натурал, ама па веројатно ќе важи одговорот што седи во книгата/прирачникот:helou:

Jас напишав :) С.Витолиште, Мариово :helou::smir:
Точен ти е одговорот, само што на мене во моментот не ми текнуваше на името на селото, па напишав: “Во едно село од мариовскиот регион“.
Што мислите, би ми го признале одговорот, бидејќи не гласаше прашањето во кое село се одвивале настаните во Крпен живот.:toe:

Точен ти е одговорот, само што на мене во моментот не ми текнуваше на името на селото, па напишав: “Во едно село од мариовскиот регион“.
Што мислите, би ми го признале одговорот, бидејќи не гласаше прашањето во кое село се одвивале настаните во Крпен живот.:toe:

би требало, бидејќи кога ги гледав клучевите имаше по неколку можни одговори, би требало да е прифатен како точен твојов одговор...

абе ајде ко сте запишале кој што напишал повеке секиранциии е ... шо си напишал напишал нема вракање сега.. дури у август.

a kako се понашал Вагнер со евреите, што пишавте?
Јас пишав анти-семитистички

a kako се понашал Вагнер со евреите, што пишавте?
Јас пишав анти-семитистички

Вагнер се однесувал дискриминирачки кон Евреите, ги понижувал итн. Вака нешто, само незнам како ја составив :)

bi trebalo i moevo da e tocno, mislish?

Мислам :)
Па сето тоа е исто, мислам дека нема да се замрааат со тие прашања, најбитен тука ќе биде правописот, а дали се однесувал анти-семитистички, дискриминаторски, ваљда сеедно ...

Мислам :)
Па сето тоа е исто, мислам дека нема да се замрааат со тие прашања, најбитен тука ќе биде правописот, а дали се однесувал анти-семитистички, дискриминаторски, ваљда сеедно ...

Еј а математика заедно сме нели?

Се наполнија бавчите, дојдоа гостите.

Кое време се глаголите:
- Минато определено свршено
- Минато определено несвршено
- Минато неопределно
?

Се наполнија бавчите, дојдоа гостите.

Кое време се глаголите:
- Минато определено свршено
- Минато определено несвршено
- Минато неопределно