Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Forza MILAN!!!
Gi 4ekame Roma na San Siro i ako mislat da zemat bod gadno se zeznale!!
KAKA' 4ever in MILAN!!!
kaka_seedorf.jpg

Милан против Рома мора да направи пресврт во сезоната
Во прилично добро расположение по одличниот натпревар против Шахтијор Милан во Недела 15:00 на Сан Сиро ја пречекува Рома. Нема Россонер што би рекол дека Анчелоти ќе остане и во случај Милан да загуби, но колку и да сакам да се случи тоа нема никогаш да прифатам Милан да загуби. Полека но сигурно и Карло се созема а Рома би била совршена шанса за пресврт во сезоната најмногу поради тоа што во тимот на волчицата го нема капитенот Тоти.
На табелата на сериа а Рома има пет бода повеќе од Милан кој во моментот е дури на единаесетото место за разлика од Рома која е четвета.
Еве ги последните натпревараи на двете екипи што ја отсликува нивната Форма:

Милан:
09/30 Milan 1-1 Catania Serie A
10/03 Celtic 2-1 Milan Champions League
10/07 Lazio 1-5 Milan Serie A
10/21 Milan 0-1 Empoli Serie A
10/24 Milan 4-1 Shakhtar Champions League

Рома:
09/29 Roma 1-4 Inter Serie A
10/02 Man Utd 1-0 Roma Champions League
10/07 Parma 0-3 Roma Serie A
10/20 Roma 4-4 Napoli Serie A
10/23 Roma 2-1 Sporting Champions League

Според ова може да се забележи дека и двете екипи се во идентинчна форма пошто во последните пет натпревари и Милан и Рома имаат по две победи, два пораза и по еден нерешен резлутат.
Спалети смета дека Милан е во налет и дека на неговиот тим мошне би му одговарало нерешен резлутат.

Педвидувам исто како и типовите од Goal.com а тоа е дека Милан ќе победи со 3-1

Serie A Preview: Milan – Roma What: Serie A, Week Nine
Who: Milan (11th, 10 pts) v Roma (4th, 15 pts)
When: 15:00 CET - Sunday, October 28, 2007
Where: Stadio Giuseppe Meazza, Milan

PLAYERS TO WATCH
Milan – Kaka
Roma – Daniele De Rossi

Milan (probable):
Dida; Oddo, Nesta, Maldini, Kaladze; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Seedorf, Kaka; Gilardino

Roma (probable):
Doni; Panucci, Mexes, Juan, Tonetto; De Rossi, Pizarro; Perrotta, Giuly, Mancini; Vucinic

Ајде Боже ТИ ни помогни сакам да ја видам Рома на колена:)

Ce pobedime, Kaka i Seerodf parce ce gi napravat, a i na Gilardino mu trna ce mu zbrca nekoj gol na Doni.

Џилардино ги дава во пар ... ако даде 1 дава уште еден ...

Се надевам дека Милан конечно ке ја победи кризата во која има западнато.... Или ова ке биде дефинитивниот крај на Анчелоти на чело на Милан.

Forzza Milan

Подобра шанса да се извадат Милан од гомната, амин! Мора да тепаат! Милан ми е иначе после Манчестер на листата на омилени клубови, така да секад сум за нив у итаљанско. Освен ако не играат против Ман. Утд. :)

Sea za sea dobra utakmica steta sto e 0.0 a imase tolku dobri sansi! samo nekako odbranava na nasive milanezi ne e bas najsjajna ali se nadevam sea Anceloti ke smisli dobar plan ako voopsto go ima! Mislam i na nego ova mu e sansa da se dokaze i samiot i da dokaze deka znae da go vodi timot! So sreka Milan i vo slednite 45 minuti!

ajdeeee milan pokazete deka ste bolje od tie gomnarite od roma...forza milan..a ne mi e jasno sto bara toj kapelo na utakmicava, takov idiot ne zasluzuva da sedi na tribinite na milan sega kojznae kakov plan smisluva za kaka!!!:(

ajdeeee milan pokazete deka ste bolje od tie gomnarite od roma...forza milan..a ne mi e jasno sto bara toj kapelo na utakmicava, takov idiot ne zasluzuva da sedi na tribinite na milan sega kojznae kakov plan smisluva za kaka!!!:(

Eh Kapelo sedese odma do Beerluskoni! a da ne slucajno ako Anceloti kiksne povtorno, Berluskoni veke da go ima vo plan noviot trener na Milan (fabio kapelo)????

Eh Kapelo sedese odma do Beerluskoni! a da ne slucajno ako Anceloti kiksne povtorno, Berluskoni veke da go ima vo plan noviot trener na Milan (fabio kapelo)????

Kapelo bil trener i na Roma i na Milan ama ... kako stojat rabotite vo Milan nisto cudno da slezi na teren na nekoj od slednite mecoj (iako uste mislam deka Anceloti si e aren)

Прв пат од срце навивам за Милан ... дај покажете се, не оставајте вака аман! Башка си сменав резултат во типувањето ... само ако се зезнав!:kotek:

lele crven karton ambrozini!! eden gol za Roma! i sreeeeeka promasen penal na De Rossi! ke imame li sreka da pogodime nie??? I aman od tie zolti kartoni pola tim dobi!
Forca milan

ајде сега со пенало :)
милан добија крила
Ајде очекувам пресврт.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom