Кујната на Иванов --> 160.000 евра

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
160.000 : 2.000.000 = 0,08 евра x 61,3 = 4,9 денари по жител...

Обама со очи нема да го видите може некој поттрчко на Обама да пратат. Јас ви кажав може и поевтина кујна има од 15 000-50.000 еур избор каков сакаш. Ама толку читате што пишувам. Што убаво да си го прочиташ она што го сакаш. Сега на главно мени кај Г-дин Иванов ќе биде патка со кисело благ сос.
Неможе еднакви да бидеме тоа ни е јасно ама малку бе со усул да работеа. А ако се угледуваат на источните, северните,јужните и западните соседи тоа е сосема во ред и разбирливо.
само нека се угледаат и за други работи не само да се мерат кој колку потрошил дајте нека се мерат и кој колку направил.Од сегде по малце нека украдат школа.

Знае ли некој колку чини една кујна во рестораниве тука?

Резиденцијата, не само скапата кујна е направена за сегашниот претседател, но и идните, тоа не значи дека оваа вила е поклон на Иванов, туку тоа ќе биде дом за сите претседатели без разлика од која политичка партија доваѓаат, можеби наредниот претседател ќе биде од СДСМ. Во сите држави претседателите имаат резиденции со висококвалитетна и скапа опрема во нив со големи плати, јас не знам зошто се овие критики, запометете дека овие 160 илјади евра се многу за едно домакинство, но многу малку за буџет, така да не можеа да помогнат многу ако се искористеле за друго нешто.

E pa toa e nedomakinsko rabotenje g-ne. 160.000 od ovamu,160.000 od onamu ,vamu frli za lopata bez spomenik,onamu frli 45 milioni za spomenik, toa e rasfrlanje. Soberi gi i ke dobies mnogu pari koi sto mozat da se iskoristat za da pomognat,ako za tebe vaka malku po malku ne vredat .
Koj i da dojde i ponatamu za predsedatel 160.000 se mnogu,mislam elitniot restoran so 30.000 a znaeme kakvi se uslovite tamu,elitni kako sto kazuva samiot zbor. Sto se dobiva poveke za 130.000?
Po nekoe denarce u nekoe dzepce uz pat? :)

Знае ли некој колку чини една кујна во рестораниве тука?

Сопственик на реномиран ресторан, кој сакаше да остане анонимен, вели дека платил околу 30.000 евра за нова инокс-кујна. Речиси цела опрема е набавена од истата фирма - ЛТХ. Според него, неговата кујна е изработена за опслужување на 300 луѓе.

nekoj stavil 100000 u dzepot ? :)

И јас се согласувам, смешно е да се споредува Обама и Иванов.

Обама ти е ко домец на вечера, човече ко ќе седне јаде милион долари за доручек, а народот му гладува во тешка криза.

ама се замарате со парите, не бива ако не си направиле кујна на вас ке ви ги даделе

Сопственик на реномиран ресторан, кој сакаше да остане анонимен, вели дека платил околу 30.000 евра за нова инокс-кујна. Речиси цела опрема е набавена од истата фирма - ЛТХ. Според него, неговата кујна е изработена за опслужување на 300 луѓе.

Треба да имаш таков криминален ум па одма да ти оди размислувањето накај „ставил во џеб“. :smir:

Не сме ние такви...

Ама штета што е анонимен сопствеников....да не беше анонимен можеби и ќе поверував а вака не.А и незнам што има тука толку лошо ако го каже своето име и презиме, да не му извршат случајно атентат??

Ама штета што е анонимен сопствеников....да не беше анонимен можеби и ќе поверував а вака не.А и незнам што има тука толку лошо ако го каже своето име и презиме, да не му извршат случајно атентат??
сакаш да ти кажам?

epa aj site da ja vodime drzavata da sme ednakvi
site da ziame po 100 eu plata
ko ke ti dojde nekoj stranec ke mu svarime gravce u grne ili so ti znam
zaso be samo mrcite da bese Ovaj Frcko-Grcko i 1 000 000 eura da se potrosea za edna mocana kujna ke recevte se stremi kon evropa ke doaga obama na rucek ovaj onaj taka treba napredno
abe Beda Narod sme ne samo so pari i SO PAMET

trebalo da kosta samo kujnata 160 000 eura a ne KUJNATA I POMOSNATA KUJNA

Cisto me interesira ako se potrosea 160.000 evra dodeka Branko bese predsedatel sto ke recevte na toa?
A i ,neli gravce tavce e nas specijalitet a nie se gordeeme so nasata tradicija. I vsusnost na takvi priemi pomegu drugoto neli se pretstavuva i domasnata kujna? A vtoro , ako ne treba na stapce , treba na zlato? Pominaa g-ne vreminjata na carevite

Па сега, или некој ставил во џебот или некој од г’з ги вади бројкиве. Треба да се прати истрага кај држават и кај новинарот.

Инаку јас знам некој што има иста кујна која чинела пак така 30.000 евра но може да згрижи само 150 луѓе. Набавката не вклучува, прибор за јадење, чаши, прибор за готвење, фрижидер, машина за перење садови.

Прашање: Дали е ова истата кујна која треба да се грижи за сите тие гости што ќе дојдат во резиденцијата и што ќе работат таму? Или оваа е посебна?

Кога ја видов темава помислив нешто гурмански рецепти али вие сте фатиле за плакарчињата и висачките елементи. 160 000 евра. Некој доказ има? Фиксална ова она...
Вака може да си дрндаме цел ден за тенџерињата и ѓезвињата на Иванов но без доказ нема ништо. Оваа тема за мене е доказ дека или сме претерано зајадлив народ или се е веќе партиска војна или пак до толку паднавме финансиски што се фативме за 160 000 евра што е за 2 третини повеќе од вашите нормални. Сепак се работи за претседателска кујна. Не ви текнува дека таа не е негова лично и дека сепак мора да биде најдобра следно на тоа дека таа кујна ке ја користат и следните претседатели.

Па сега, или некој ставил во џебот или некој од г’з ги вади бројкиве. Треба да се прати истрага кај држават и кај новинарот.

Инаку јас знам некој што има иста кујна која чинела пак така 30.000 евра но може да згрижи само 150 луѓе. Набавката не вклучува, прибор за јадење, чаши, прибор за готвење, фрижидер, машина за перење садови.

Прашање: Дали е ова истата кујна која треба да се грижи за сите тие гости што ќе дојдат во резиденцијата и што ќе работат таму? Или оваа е посебна?

Упс се извинувам, пишувало во текстот...
Тие се наменети за главната и за помошната кујна во резиденцијата, во која се подготвува храната за претседателот, неговото семејство и за „високите“ гости.

Епа луѓе сами проценете што да ви кажам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom