И Србите признаа: 30% од Македонската крв е „античка“

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
33
A sto i ako Antickite Makedonci imale mesana,a ne cista krv?Toa treba da se doispita,zatoa sto sum siguren deka imame mnooooogu pogolema slicnost.

:helou:

P.S. - koi se Tevtoncite - prvpat slusam ?

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
A sto i ako Antickite Makedonci imale mesana,a ne cista krv?Toa treba da se doispita,zatoa sto sum siguren deka imame mnooooogu pogolema slicnost.

:helou:

P.S. - koi se Tevtoncite - prvpat slusam ?

Шваби од Прусија и Литванија,а може и во овој контекс да е како сите шваби под еден збор.

Член од
15 февруари 2008
Мислења
50
Поени од реакции
0
Излиза, што наj-многу лjуге со онтично-македонски гени има во Бугариа:

Бугариа - 11% от 7500000 = 825000 со античко-македонски ген
Македониjа - 30% от 2100000 = 630000
Грциjа - 5% от 10500000 = 525000

За Бугариа, податоците ми се видат верни, ама за Македониа и Грциа мислам што вистинскиот броj е по-голем. Не може во Бугариа да има повеке генетски Македонци, отколкуто во самата Република Македониа и от Беломорскиот дел. Се пак на Бугариа и препагjа наj-малиот дел от цела Македониjа.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47

За Бугариа, податоците ми се видат верни, ама за Македониа и Грциа мислам што вистинскиот броj е по-голем. Не може во Бугариа да има повеке генетски Македонци, отколкуто во самата Република Македониа и от Беломорскиот дел. Се пак на Бугариа и препагjа наj-малиот дел от цела Македониjа.
Да, ама колку има потомци на бежанците од 1913 и од предходната емиграција.... И плус математиката ти е малку килава...

Член од
15 февруари 2008
Мислења
50
Поени од реакции
0
Да, ама колку има потомци на бежанците од 1913 и од предходната емиграција.... И плус математиката ти е малку килава...
Jас бежанците ги отчитам и затоа кажувам, оти броjот за Бугариа е точен. Се сумневам во точноста на броjот во Р.Македониjа и Егеjот, там ми се видат малко и не точни.

А зашто математиката ди ми е килава?

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Jас бежанците ги отчитам и затоа кажувам, оти броjот за Бугариа е точен. Се сумневам во точноста на броjот во Р.Македониjа и Егеjот, там ми се видат малко и не точни.

А зашто математиката ди ми е килава?
Пошто никој не знае колку луѓе навистина се тестирани (колкав процент од населението), така што е тешко да вадиш така едноставна математика. Плус каде се тука вклучени Албанците и Ромите во РМ и Турците, Помаците, Ромите во Бугарија?

Член од
4 мај 2009
Мислења
209
Поени од реакции
9

Немој да се правиш на удрен.

Член од
15 февруари 2008
Мислења
50
Поени од реакции
0
Немој да се правиш на удрен.
Кажах, за Бугариа податоците ми се видат точни.
Прашанието ми е за Македониа и Грциа.
Што ме сумнева:
1. От дека толкова многу "тевтонски гени" во Македониа - цели 20%
2. Нема кjорав трак во Грциа, а там има цела област Тракиа.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Сепак е статистички податок, на кој не се знае колку има испитаници. за информација е тоа дека профилот на антишките македонци е изолиран (дефиниран) и е возможно де се спореди. Податокот дека најголем број на жители во денешна република македонија само го потврдува фактот дека сепак концентрацијата на овие гени се тука. овде.

Племињата саси, кои се населени на северо-источниот дел во македонија имаат во себе највеќе тевтонски гени.

O

Out Boy

Гостин
Абе добро, само јас не сфаќам овде, или вие? Како може да вадите бројки колку луѓе имало во Македонија или Бугарија со Старомакедонски гени??? Тоа така со гените не оди, не е ова попис. Значи, еден човек може да има 60% старомакедонски, 30% славјански, 5% германски/тевтонски и 5 % хунски. Друг може да има 60% славјански, а 10% старомакеднски, 20% тевтонски и 10% хеленски. Се збори овде за прсечна вредност, а бројката на генетски тестираните во Македонија мислам дека беше 1100 или така нешто, од сите краеви на Македонијава (денешна).

И да лукфин, бројката за Бугаристан е точна. 825.000 со старомакедонски, плус оние 15-ина % македонски славјани. Ете го Пирин.

И за каде е сега германската теорија дека сме дошле од севселенските свети планини Карпати??? И Чесите дошле од зад Карпатите, и Русите се населиле од зад Карпатите, па да му е.м., што планини ќе беа тие Карпатите? Значи, теоријава е скована за пропагандни цели на Германците, кои словените ги прикажуваат како “дојденци, окупатори“) на светите германски територии по источна Германија, Баварија, Авсртија... со цел да се изврти вистината дека всушност Славјаните се раселиле од територијата на денешна Словенија: на исток! Ама има време, ќе се открие и таа вистина.

И нема што да ве чудат овие 20% тевтонски гени (Германи), кога двете племиња потекнуваат од иста прото-група.

R1a Y-DNA. На германската пропагандна машинерија, најлесно и’ било да скове теорија дека славјаните “дошле“ од некаде.

“However, some southern Slavic populations such as Serbs, Bosniaks, Montenegrins, Macedonians, and Bulgarians are clearly separated from the tight DNA cluster of the rest of Slavic populations....“

Мистеријата е: како се наметнал македонскиот славјански јазик толку многу? Дали Братот може да помогне овде?

Едит заради временски лимит:
Мапава е за потеклото на R1a Y-DNA. Според неа, јас сум Славјан, исто колку што се Швеѓаните :helou:

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Пошто никој не знае колку луѓе навистина се тестирани (колкав процент од населението), така што е тешко да вадиш така едноставна математика. Плус каде се тука вклучени Албанците и Ромите во РМ и Турците, Помаците, Ромите во Бугарија?
При вакви тестирања или и при најобичните анкети се зема за база "Репрезентативен примерок", кој ја отсликува реално состојбата, а не е случаен изборот на испитаниците!!!

Член од
24 март 2009
Мислења
45
Поени од реакции
1
haha

И сега шо стана...наи антички народ на балкано са б'лгарите :))) 49% траки 11% македонци=60% антични гени :helou: каде са ви “татарите“ сега ????

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
И сега шо стана...наи антички народ на балкано са б'лгарите :))) 49% траки 11% македонци=60% антични гени :helou: каде са ви “татарите“ сега ????
А каде е старобугарскиот ген? Оној од омуртаг и таквите...

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ама насловов е живи комедии " И Србите признаа" :tv::tv::tv:

Кога негирале само тоа ме занима. :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom