Се бојкотира наставата поради името на училиштето во Гостивар

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Duso, opstinata odlucuva za imeto na ucilisteto na nejzina teritorija.:toe:

Само тоа не е начинот да се покаже силата, туку треба да се гради соживот. Фраза која се измисли токму заради угодување на Албанците. Зошто сега тие тоа не го прават за кое што плачеа цело време. И еднаш за секогаш, зошто треба да биде проблем постојаното нагласување дека треба да се почитува Уставот на Македонија во кој се вели дека службен јазик во Македонија е македонскиот и неговото кирилско писмо. Значи во општините со доминантно население од немакедонска етничка припадност треба да стои и нивното писмо. Во што е проблемот. До кога некој ќе потенцира и ќе бистри политика и за обични нешта. Па потоа кога некој ќе рече дека секоја работа се прави со одредена цел, веднаш Албанците скокаат и тропаат зелени дека нема врска.

mene ne mi e tesko nista da rabziram bidjeki znam kakov grad e .. no vas vi e tesko toa da prifakate deka Gostivar e ALBANSKI grad ..

Стварно?Од кога тоа?
Како може да биде Албански град а се наоѓа на територија на Македонија:tapp::tapp::tapp:

mene ne mi e tesko nista da rabziram bidjeki znam kakov grad e .. no vas vi e tesko toa da prifakate deka Gostivar e ALBANSKI grad ..

Со твои 22 години не ми се верува што постираш. Кога ќе биде во албанска територија, тогаш ќе биде албански град, ок?

И намали потпис, огромен е.

Dosta so taa albanska naucna fantastika.Izgleda i vas ne vi e lesno da ja prifatite realnosta.Ama cekajte da vleze drzavava vo NATO i EU.Togash ke uvidish koj kogo komanda i cija drzava ke delish.

Јаоо,напорни сте ебаго. Имат македонци,колку се? Помалце од албанци. Многу помалце. Мислиш 40:40 се? Епа не се. Оди Гостивар и види.

:tapp::tapp::tapp:
Па колку се-толку се,АМА МАКЕДОНЦИ СЕ.
Да си го погазиш својот народ и да величиш друг народ,тоа е стварно :pov:

Гледаш дека сепак ти е тешко да разбереш...

Ако не така тогаш ке ти ја дефинирам реченицата како би изгледала со правна формулација и тоа држејки се стриктно до рамковниот договор:

Гостивар е мекдонски град , во кој мнозинството граѓани се со албанска етничка припадност...

Албански градови во Албанија а во Македонија се надевам следува Бан за твоите изјави....Бидејки се директе удар врз суверинитетот на државата...

Со твои 22 години не ми се верува што постираш. Кога ќе биде во албанска територија, тогаш ќе биде албански град, ок?

И намали потпис, огромен е.

ni mene ne mi se veruva deka sesute ne mozete da se pomirite so vistinata .. znam deka vistinata boli zato ve razbiram .. ;)

a potpisot brisi ako sakas...

Само тоа не е начинот да се покаже силата, туку треба да се гради соживот. Фраза која се измисли токму заради угодување на Албанците. Зошто сега тие тоа не го прават за кое што плачеа цело време. И еднаш за секогаш, зошто треба да биде проблем постојаното нагласување дека треба да се почитува Уставот на Македонија во кој се вели дека службен јазик во Македонија е македонскиот и неговото кирилско писмо. Значи во општините со доминантно население од немакедонска етничка припадност треба да стои и нивното писмо. Во што е проблемот. До кога некој ќе потенцира и ќе бистри политика и за обични нешта. Па потоа кога некој ќе рече дека секоја работа се прави со одредена цел, веднаш Албанците скокаат и тропаат зелени дека нема врска.
Pa koj pokazuva sila be druze? Fino lepo opstinata vo soglasnost so zakonite na drzavata si donela odluka da go smeni imeto na ucilisteto. Tolku. Kraj na prikaznata.:toe:

Nikoj ne vika deka ne treba da stoi i makedonski prevod. Proveri vo moite prethodni postovi, sto pati go kazav toa.

A toa sto nekoj uste si zivee vo minatoto, i tesko mu e da gi svari novite pravila na igra, e druga stvar i ne e moj tuku negov problem. :toe:

Dosta so taa albanska naucna fantastika.Izgleda i vas ne vi e lesno da ja prifatite realnosta.Ama cekajte da vleze drzavava vo NATO i EU.Togash ke uvidish koj kogo komanda i cija drzava ke delish.

vo NATO i EU gospodine vie nema da vlezete kako Makedonija.. tuku ke morate da go promenite imeto .. znaci vrti suci pak NEMA da bide makedosnki grad ...

Гледаш дека сепак ти е тешко да разбереш...

Ако не така тогаш ке ти ја дефинирам реченицата како би изгледала со правна формулација и тоа држејки се стриктно до рамковниот договор:

Гостивар е мекдонски град , во кој мнозинството граѓани се со албанска етничка припадност...

Албански градови во Албанија а во Македонија се надевам следува Бан за твоите изјави....Бидејки се директе удар врз суверинитетот на државата...
Hahaha... aj brat mu eba mater sega i ti... udar vrz suverenitetot na drzavata... hehehe :):)

Tuku, sonceto moe sakase da go kaze tokmu istoto sto ti go kaza. Celata poenta i bese deka mnozinstvoto se albanci. Nisto poveke. E sega mozebi na ja najde pravilnata formulacija.... ama radi blago neznaenje toa....:toe:

vo NATO i EU gospodine vie nema da vlezete kako Makedonija.. tuku ke morate da go promenite imeto .. znaci vrti suci pak NEMA da bide makedosnki grad ...

Поарно без НАТО да остане Македонски град а не во НАТО северо Македонски град:toe:

Ama ke zazhalish ti jako za toa vleguvanje vo NATO,pa makar bilo i po cena menuvanje na ime.

Ke vidish togash koj na kogo ke nareduva.

ni mene ne mi se veruva deka sesute ne mozete da se pomirite so vistinata .. znam deka vistinata boli zato ve razbiram .. ;)

a potpisot brisi ako sakas...

Не знам што може да боли, кога плаќате данок на Македонија, кој пак оди за цела Македонија. :helou:
Еве, твоите пари сега одат во Валандово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom