“ОТПОР“ КОН Б.Ц.

• Креатор на темата ABC
  • Време на започнување
Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Forum se vika, zatoa sto e mesto za debatiranje, a znaes li sto e debatiranje i iznesuvanje mislenja? Smajlijata se za da go nadopolnat slikovito necie mislenje. A mislenje od tipot: "Koja si ti da ti kazam" -i ne e mislenje.
Ејјјј :vozbud: фала што ме просветли незнаев ејјј.

Да знаеше бе чупе шо е форум немаше да одиш до овој степен офтопик, да бараш аргументи од форумџии.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Пак истите муабети колку направиле во надворешна политика СДСМ? Не се зборуваше веќе ова еднаш вчера? :kesa:
Pa mi ja prefrlija topkata da odgovaram sto napravi minatata vlada, a jas fino lepo gi prasav da mi kazat sto napravila ovaa, no nikoj ne me udostoi so odgovor, samo me iskaat od temava oti sum bila 'zrno pesok' i 'nebitna' i 'koja sum jas da mi odgovorat' :pos2:

Ејјјј :vozbud: фала што ме просветли незнаев ејјј.

Да знаеше бе чупе шо е форум немаше да одиш до овој степен офтопик, да бараш аргументи од форумџии.
Typical. Ova ke go svatam kako "Nie nemame mislenje, nie sme na forumot za da se inaetime i da si pravime seir"

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Zatoa sto sega nemame datum za vlez vo NATO i ni go odlozija posledniot koj go imavme, poradi politikata koja denesnata vlast ja vodi. Nie sakale ili ne, na strancite ne im se dopagja i e mnogu pokompleksna od samiot spor so imeto megju dve sprotivstaveni strani. Sega vekje napravivme da zazemat stav sprotiven na nasiot i onie koi bea nopredeleni, pa duri i onie koi bile na nasa strana da go promenat stavot i da ni se sprotivstavat.
па и нас не ни се допаѓаат условите кои ни ги поставуваат ...:toe:
затоа постои Исток, Север, Неврзани, врзани, одврзани итн .. не се само ЕУ и НАТО ... дали таму мед и млеко тече .. еве јас како помал незнам ... објасни ми ...

ти како постар што мислиш кои се тие екстра придобивки кои би ги добиле по било која цена ... екстра придобивки по цена на мењање име, идентитет и се со тоа шо оди?

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Sto e ova? Pa imase gradenje i vo vremeto na SDSM, toa ne zavisi od vlasta, ami od mokjnosta na privatnicite da investiraat vo gradbi. Nego, neso, ekonomija, zdravstvo.. ova-ona?
Тоа(првото) е стадионот "Арена Филип Втори" кој што мислам дека го прави владата.
Втората слика е една(мислам дека е во Штип)од многуте сали кои ги гради агенцијата за млади и спорт.
А тоа дека имало градење во времето на СДС....јас не сум осетил,ниту видел ниту чул.
Штознам можеби сум пристрасен и не расудувам правилно:pipi:дека сум од Пробиштип а тука до 2006 беше како да живееш на господ зад грбот.
Не се пипаше ништо едно ВеЦе ,еден тротоар немаше направено после осамостојувањето.....ЉуБчо фати да прави една сала и се посра ја остави само започната....сега изградбата привршува.
Се гради второ фудбалско игралиште веќе е при крај изградбата.....ова го гледа народот и така гласа.
Владата е далеку од добра и којзнае колку способна,но во споредба со оние на Б.Ц.и СДС е светица.:toe:

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Pa mi ja prefrlija topkata da odgovaram sto napravi minatata vlada, a jas fino lepo gi prasav da mi kazat sto napravila ovaa, no nikoj ne me udostoi so odgovor, samo me iskaat od temava oti sum bila 'zrno pesok' i 'nebitna' i 'koja sum jas da mi odgovorat' :pos2:

Typical. Ova ke go svatam kako "Nie nemame mislenje, nie sme na forumot za da se inaetime i da si pravime seir"
Ти сега свати?:nesvest:

За што е форумот, да не е за гласање закони, форум е најголемото трачарско место.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27

heheh ,toa e.. Vemeroto. na prasanjeto kade sto trebaa da zborat den i nok, dosledno na site reklami kolku ostvaruvaat, niedno vmrcovce ne kaza ni zbor, nekele be.. da dokazuvale demek nekoumu,pa ne dokazuvajte ,falete se ,urlajte kolku ste napravile,neli ste najsposobnata vlada.. Ama ne , nemate sto.. a za plukanje,vreganje tralala prvi ste.. duri i na ovaa tema vo toj stil...ccc
jadni ste

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
па и нас не ни се допаѓаат условите кои ни ги поставуваат ...:toe:
затоа постои Исток, Север, Неврзани, врзани, одврзани итн .. не се само ЕУ и НАТО ... дали таму мед и млеко тече .. еве јас како помал незнам ... објасни ми ...

ти како постар што мислиш кои се тие екстра придобивки кои би ги добиле по било која цена ... екстра придобивки по цена на мењање име, идентитет и се со тоа шо оди?
Ne. Sega ke pocekam nekoj da mi odgovori, sto napravi denesnata vlada?

Тоа(првото) е стадионот "Арена Филип Втори" кој што мислам дека го прави владата.
Втората слика е една(мислам дека е во Штип)од многуте сали кои ги гради агенцијата за млади и спорт.
А тоа дека имало градење во времето на СДС....јас не сум осетил,ниту видел ниту чул.
Штознам можеби сум пристрасен и не расудувам правилно:pipi:дека сум од Пробиштип а тука до 2006 беше како да живееш на господ зад грбот.
Не се пипаше ништо едно ВеЦе ,еден тротоар немаше направено после осамостојувањето.....ЉуБчо фати да прави една сала и се посра ја остави само започната....сега изградбата привршува.
Се гради второ фудбалско игралиште веќе е при крај изградбата.....ова го гледа народот и така гласа.
Владата е далеку од добра и којзнае колку способна,но во споредба со оние на Б.Ц.и СДС е светица.:toe:

I ti mislis deka treba da se pocne od sportski sali i spomenici? Ok, no, no jas ne mislam taka. Mene mi e daleku poprioritetno da se sredat vekje postoeckite bolnici i ucilista. No toa na nikoj ne mu teknalo.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Леле глупави жени...

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Ти сега свати?:nesvest:

За што е форумот, да не е за гласање закони, форум е најголемото трачарско место.

Toa i mnogu zboruva za covek. Znaci ti, koga tvrdis deka vlasta napravila mnogu, a toa ne go potkrepuvas so fakt, mene mi kazuva deka nemas ti tvoj stav, tuku nekoj ti rekol deka vlasta napravila mnogu i toa go zemas kako zdravo za gotovo.

Леле глупави жени...

Eve si ti pak. Kamo bre argument. Moze sum glupava, ama ni ti ne si nisto popameten, posto nemas svoj stav ami samo si zelen za navredi.:pos2:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
heheh ,toa e.. Vemeroto. na prasanjeto kade sto trebaa da zborat den i nok, dosledno na site reklami kolku ostvaruvaat, niedno vmrcovce ne kaza ni zbor, nekele be.. da dokazuvale demek nekoumu,pa ne dokazuvajte ,falete se ,urlajte kolku ste napravile,neli ste najsposobnata vlada.. Ama ne , nemate sto.. a za plukanje,vreganje tralala prvi ste.. duri i na ovaa tema vo toj stil...ccc
jadni ste
I ti mislis deka treba da se pocne od sportski sali i spomenici? Ok, no, no jas ne mislam taka. Mene mi e daleku poprioritetno da se sredat vekje postoeckite bolnici i ucilista. No toa na nikoj ne mu teknalo.
Еве ја, иако не се сметам за врмовец ќе ви кажам нешто што направиле. Се реновира стадион, сите граѓани имаат (или ќе имаат) здравствено осигурување, намалена цена на лекови, бог-знае колку пари за земјоделци, поевтин интернет, трет мобилен оператор...

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Toa i mnogu zboruva za covek. Znaci ti, koga tvrdis deka vlasta napravila mnogu, a toa ne go potkrepuvas so fakt, mene mi kazuva deka nemas ti tvoj stav, tuku nekoj ti rekol deka vlasta napravila mnogu i toa go zemas kako zdravo za gotovo.

Eve si ti pak. Kamo bre argument. Moze sum glupava, ama ni ti ne si nisto popameten, posto nemas svoj stav ami samo si zelen za navredi.:pos2:
Абе шо се трескаш. Со сила неможе да дојде сдсм на власт. Али тоа вас ви е во крвта (на сила), се сакате вие, епа нема не е само сдсм има и други луѓе попаметни, беа сдсм ги видовме.

Леле глупави жени...
И тие неќат ама ги тера нешто однатре. :pos2:

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44

Ти зорле се правиш слепа..:toe:
Салите не се воопшто приоритенти....но зашто да не се прават нели.
Ти како "граѓанин на светот",(што ѓавол и да е тоа)ако не можеш да согледаш кои се придобивки на долгорочен план од спомениците кои треба да бидат поставени на плоштадот.....не е мој проблем.
Јас како Македонец сакам споменик од Ацо на плоштад и тврдам дека тој споменик ќе биде многу корисен за националниот дух на сегашните и идни генерации.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Еве ја, иако не се сметам за врмовец ќе ви кажам нешто што направиле. Се реновира стадион, сите граѓани имаат (или ќе имаат) здравствено осигурување, намалена цена на лекови, бог-знае колку пари за земјоделци, поевтин интернет, трет мобилен оператор...
:))))) Poevtiniot internet ne e po zasluga na vladata, tuku trend na opagjanje na cenite na svetsko nivo i dobrata volja na Telekom.

Ne znam koi lekovi se namaleni, ama jas pred edna nedela za mojata tri godisna kerka plativ 1000 denari za kapki za oci, posto odele samo na privatno.

Zdravstvenoto osiguranje? Da ne go izmisli VMRO? Ne be, imase zdravstveno i pred toa, znam zatoa sto i predhodno plakjav zdravstveno :)

Zemjodelcite gi benificiraa, poradi toa sto toa im bese nacin da gi evidentiraat kako takvi za da im stavat danoci i fiskalni. A se vide i so swed milk sto se sluci, koga se prodavase se slikaa, a sega se krijat kako p*cki.

Stadion ke mi renoviraat odkako ke renoviraat bolnica, a ne vo opstinska regionalna bolnica da imaat samo eden eho aparat koj go rotiraat po oddelenija sekoj den. I koga ke gi smenat dzamovite da ne sedat bolnite na promaja,.

Абе шо се трескаш. Со сила неможе да дојде сдсм на власт. Али тоа вас ви е во крвта (на сила), се сакате вие, епа нема не е само сдсм има и други луѓе попаметни, беа сдсм ги видовме.

И тие неќат ама ги тера нешто однатре. :pos2:
Ama jas ne rekov deka sakam SDSM da dojde na vlast, rekov samo: Kazete mi konkretni primeri, sto napravila ovaa vlast? Kaj procita ti deka rekov deka sakam SDSM da e na vlast? Neka e VMRO, ako tera dobra politika mene ic ne mi cue dali se vikale esdees ili vemero :pipi:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47

Evo jas ke ti kazam dve raboti:
1: ne menuva ime iako ima pritisok od site strani vklucuvajkite i tebe
2: ne dava posebni prava za pederite i lezbejkite sto ti si direktno povreden/a pa sega seris tuka po cel den namesto da rabotis nesto korisno i za tebe i za drzavata

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Ти зорле се правиш слепа..:toe:
Салите не се воопшто приоритенти....но зашто да не се прават нели.
Ти како "граѓанин на светот",(што ѓавол и да е тоа)ако не можеш да согледаш кои се придобивки на долгорочен план од спомениците кои треба да бидат поставени на плоштадот.....не е мој проблем.
Јас како Македонец сакам споменик од Ацо на плоштад и тврдам дека тој споменик ќе биде многу корисен за националниот дух на сегашните и идни генерации.

A sto ke mu e nacionalen duh na nasite idni genaracii ako im gi ostavime ovie problemi so nevrabotenosta? Sto ke im e spomenik ako utre kerka mi i decata tvoi placat zatoa sto iako studirale ne mozat da najdat rabota, bidejki ili nema ponuda za vrabotuvanje, ili nemale partiska kniska?

Kajgana Shop

На врв Bottom