Атина-ново бојно поле

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
i nikogas ne odgovori na prasanjeto,i na toj muabet sto(spored tebe)non-stop ti go vrtam.

Ајде, можда после тоа помалку ќе напињаш:

Зошто не студирам во МКД?
- Затоа што образованието кое го добивам овде сметам дека е многу поквалитетно.

Дали ќе живеам и работам во МКД?
- Не знам. Како и секој што е во странство на студии, не можам да кажам точно. Кога дојдов бев убедена дека ќе се вратам. Сега не сум сигурна. Гарант уште сто пати ќе сменам мислење во останатите години од образованието... На крај, големо влијание ќе има на тоа и личниот живот.

Зошто тоа ме прави немакедонка, како што отече да ги убедиш сите овде?
- Неам поим, ју тел ми.

Други прашања имаше??

- Не знам. Како и секој што е во странство на студии, не можам да кажам точно. Кога дојдов бев убедена дека ќе се вратам. Сега не сум сигурна. Гарант уште сто пати ќе сменам мислење во останатите години од образованието... На крај, големо влијание ќе има на тоа и личниот живот.

- Неам поим, ју тел ми.

Други прашања имаше??
znaci RM e nedovolno dobra zemja za graganin kako tebe.
devojce imam bratucetka koja zavrsi studii na amerikanski koledz vo Solun,(bese na obuka) i sega raboti vo EUROKONTROL kako kontrolor na letovi,zivee vo Luksemburg,ama ne se pravi golema makedonka i patriotka kako tebe.
da ne se odnesuvase tolku narcisoidno,nemase razgovorov da ima vakov tek.sakam da bidam dobar i korekten so tebe,ama ti izgleda ne sakas.

znaci RM e nedovolno dobra zemja za graganin kako tebe.

Пак генерализираш и го испревртуваш кажаното, крајно простачки, морам да кажам... Македонија е недоволно добра за мене? Дообјасни се, каде е тоа кажано? Од точно која моја реченица го извади тој заклучок?

И сега што е финтата секој што е надвор од Македонија му умрел патриотизмот?

Како знаете понекогаш да извадите моронски тези, чудо едно :toe:.

Пак генерализираш и го испревртуваш кажаното, крајно простачки, морам да кажам... Македонија е недоволно добра за мене? Дообјасни се, каде е тоа кажано? Од точно која моја реченица го извади тој заклучок?
Anastazija;"Затоа што образованието кое го добивам овде сметам дека е многу поквалитетно."
-potoa i honorarot koj ke go dobivas tamu ke bide pokvaliteten od toj vo RM,i zivotot koj ke go zivees tamu ke bide mnogu pokvaliteten od onoj vo RM,i taka natamu,mislam deka se e jasno.RM tebe ti e na krajot od sindzirot na ishrana.se toa e mnogu logicno i svatlivo spored denesnive uslovi na zivot, i ok e(ne te osuduvam),i jas ne mislam i ne rekov deka ti ne ja sakas RM,ama pak(i pokraj seto toa) da se pravis pogolema patriotka i od tie sto se bi dale za RM,i da gi potcenuvas i navreduvas istite,ne e vo red.

lesno bi se razbrala so mene koga ne bi me navreduvala i potecenuvala.ama ti si znaes.

И сега што е финтата секој што е надвор од Македонија му умрел патриотизмот?

Како знаете понекогаш да извадите моронски тези, чудо едно :toe:.
ne sekoj.

RM tebe ti e na krajot od sindzirot na ishrana.se toa e mnogu logicno i svatlivo spored denesnive uslovi na zivot, i ok e(ne te osuduvam),i jas ne mislam i ne rekov deka ti ne ja sakas RM,ama pak(i pokraj seto toa) da se pravis pogolema patriotka i od tie sto se bi dale za RM,i da gi potcenuvas i navreduvas istite,ne e vo red.

ne sekoj.

И на се болдирано и потписот погледни ми го, и увиди колку конфузна личност си:))) Од кај знаеш што јас би дала за Македонија? И кого поточно потценувам од тие големите Македонци? Тебе? Пих..
Не секој а? Двоен аршин? Различни правила? Сите останати се патриоти по дифолт јас треба да ти докажувам или објаснувам? Си имаш ти мака, ама ај...

- Неам поим, ју тел ми.

Други прашања имаше??

Каде тоа образованието е поквалитетно и на основа на што го заклучи тоа...???

Јас ја имав таа (не)среќа да студирам и во Македонија и во Германија (и тоа на елитен универзитет)...
Значи можност директно да се запознаам да ги споредам начините на школување...Од мое искуство можам да кажам дека условите за студирање во Германија се подобри поради силната индустрија која има можност да понуди многу квалитетни места за пракса за време на студирањето и поради подобриота опременост на универзитетите...
Инаку нашиот материјал што го учиме, квалитетот на професорите и начинот на студирање не само што не заостанува туку мислам дека и во некој сегменити е подобро смислен...
А за средно и оснивно школо тврдам дека македонскиот систем на школување е дефинитивно подобар...

(се извинувам за оф топикот)

И на се болдирано и потписот погледни ми го, и увиди колку конфузна личност си:))) Од кај знаеш што јас би дала за Македонија? И кого поточно потценувам од тие големите Македонци? Тебе? Пих..
Не секој а? Двоен аршин? Различни правила? Сите останати се патриоти по дифолт јас треба да ти докажувам или објаснувам? Си имаш ти мака, ама ај...
ne jas,RM si ima maka od takvite kako tebe koi se bi prodale za sopstvenata blagosostojba,a RM prva.
ti ne bi dala nisto za RM,ti bi ja prodala RM.

a od tebe sum milijarda pati pogolem patriot,imam bliski rodnini niz cel svet i pak vo RM si gradam blagosostojba,a ne kako tebe.prodadena dusa si ti.

Каде тоа образованието е поквалитетно и на основа на што го заклучи тоа...???

Јас ја имав таа (не)среќа да студирам и во Македонија и во Германија (и тоа на елитен универзитет)...
Значи можност директно да се запознаам да ги споредам начините на школување...Од мое искуство можам да кажам дека условите за студирање во Германија се подобри поради силната индустрија која има можност да понуди многу квалитетни места за пракса за време на студирањето и поради подобриота опременост на универзитетите...
Инаку нашиот материјал што го учиме, квалитетот на професорите и начинот на студирање не само што не заостанува туку мислам дека и во некој сегменити е подобро смислен...
А за средно и оснивно школо тврдам дека македонскиот систем на школување е дефинитивно подобар...

a be diplomata poveke i vredi,za da se vraboti negde vo stranstvo.

Јас за Австрија ќе ти кажам спротивно! Нивниот школски систем е многу подобар од македонскиот. Од основно до факултет на сите нивоа се многу подобри.

ne jas,RM si ima maka od takvite kako tebe koi se bi prodale za sopstvenata blagosostojba,a RM prva.

a od tebe sum milijarda pati pogolem patriot,imam bliski rodnini niz cel svet i pak vo RM si gradam blagosostojba,a ne kako tebe.prodadena dusa si ti.

Не значи дека ако не си во Македонија дека си продадена душа...
Продадена душа можеш да бидеш и дома и во странство истото важи и за обратното...
Огромен дел од дијаспората никогаш не ја заборавила Македонија и секогаш биле тука кога требало ...
Впрочем во Македонија влегуваат преку милијарда евра годишно од дијаспората...
Затоа мислам дека не е ОК врз основа на тоа каде живееме да се вади заклучок дали сме или не патриоти и кој колку ја сака државата...

Толку од мене...

(и уште едно извинување за оф топикот)

Малце забегавте од темава ама ,а? :)
А да кажеше некој нешто шо се случвит во Гејлада?? Се испоубија или...?

Брат,те сфаќам и во право си,ама не скокај вака на се и сешто,можиш да ја згрешиш душата.Не му си в кожа на сите и неможиш да знајш,лесно е да се кажи да се осуди,ама поарно е да се ќути ако не си добро информиран.
На некои луѓе шо морале да емигрират да не му си в кожа,други се за да се срамиш од нив.
Јас лично на Идивиди имам јадено минимум 3 баној во кавга со гастарбајтери во подфорум за македонци надвор од земјата.Оди види некои теми како,Сакате да придонесете за Македонија или слични има да се изнервираш за 3 секунди и акаунт да напрајш на Идивиди само за кавга.

Брат,те сфаќам и во право си,ама не скокај вака на се и сешто,можиш да ја згрешиш душата.Не му си в кожа на сите и неможиш да знајш,лесно е да се кажи да се осуди,ама поарно е да се ќути ако не си добро информиран.
На некои луѓе шо морале да емигрират да не му си в кожа,други се за да се срамиш од нив.
Јас лично на Идивиди имам јадено минимум 3 баној во кавга со гастарбајтери во подфорум за македонци надвор од земјата.Оди види некои теми како,Сакате да придонесете за Македонија или слични има да се изнервираш за 3 секунди и акаунт да напрајш на Идивиди само за кавга.
ok e,ama ne gi stavam jas site vo ist kos,samo ovaa Anastazija mi e veke oddamna procitana kniga.

a be diplomata poveke i vredi,za da se vraboti negde vo stranstvo.

Aleks, sakas da kazes deka ako imas rodnini niz cel svet mnogu lesno mozes da zamines od MK ama nesakas? Mnogumina imaat rodnini vo stranstvo i sakaat da zaminat, ama nemozat. Toa ne ti e dokaz deka si patriot. Ne te pravi patriot toa sto zivees vo MK. Mnogu lugje ziveat vo MK, a pak voopsto ne mislat na drzavata, tuku samo na sebe. I gledaat samo da i nastetat na bilo koj nacin, samo da iskoristat nesto vo svoja polza. Imase na eden forum diskusija, ne se sekavam kako bese tocno, kolku lugje bi ja napustile MK koga bi mozele da otidat vo stranstvo, site tie se predavnici? Nepatrioti?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom