Најголем фалсификат во историјата ТЕОРИЈА на ЕВОЛУЦИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Musab
  • Време на започнување Време на започнување
И патем буцио, логиката никад не ти била јака страна, затоа сум ти смешен.

i porano se javuele novi formi na zivot pa ekosistemot ne bil unisten, a sto se odnesuva na teorijata na sistemite sekoj sistem nastojuva kon ekvilibrium.

Мешаме баби и жаби, зборот беше кога ја снемувало храната на ајкулите или на крокодилите , зошто овие не изумреле.

А да, секој систем тежнее кон избалансираност и хармоничен ред на неговите компоненти, но зборот е што ако една компонента од тој с-м ја снема дали тој с-м веќе е ист и дали ја нуди истата избалансираност и хармоничност на останатите компоненти во него???

Затоа што немаат потреба. Туку можат да носат јакна.
Затоа на животните, пошо неможат да носат јакна. Им расте крзно.
Колку е ебено комплицирано ова?

А одговор на фториот дел од дискусијата????
И молам без вулгарности.

togas moja pretpostavka e deka magareto leta,bucio nemoj taka:nenene:

TEORIJATA NA RELATIVITETOT IMA OSNOVA a obicno mislenje nema,

znaci zborot teorija ne aludira na nesto nedokazano tuku naprotiv naucnicite velat teorijata na evolucija e tocna bidejki bi bilo tapa da recat evolucijata e tocna.

P.S aj kazi apsolutna vistina:helou:

Мешаме баби и жаби, зборот беше кога ја снемувало храната на ајкулите или на крокодилите , зошто овие не изумреле.

А да, секој систем тежнее кон избалансираност и хармоничен ред на неговите компоненти, но зборот е што ако една компонента од тој с-м ја снема дали тој с-м веќе е ист и дали ја нуди истата избалансираност и хармоничност на останатите компоненти во него???

А одговор на фториот дел од дискусијата????
И молам без вулгарности.

so zadovolstvo ke ti odgovoram bidejki i da ja snemalo hranata ribite si propusti nesto a toa e elektricniot organ pod vilicata koj detektira rakcinja zakopani ribi.....

togas moja pretpostavka e deka magareto leta,bucio nemoj taka:nenene:

TEORIJATA NA RELATIVITETOT IMA OSNOVA

P.S aj kazi apsolutna vistina:helou:
Не е проблем тоа си е твоја теорија дека магарето лета, ама ајде практично докажи ја.
Значи се е релативно според тебе, лагата може да биде вистина а вистината лага?
Ајде апсолутно нешто, се наоѓаш на железничка станица во Велес, сакаш да одиш со воз за Скопје. Од таа железничка станица возовите одат во три правци Скопје, Битола, Гевгелија, апсолутна вистина е дека само во еден правец се оди за Скопје, зошто по твојата теорија за релативност во било кој воз да се качиш ќе одиш за Скопје, ама практично можи да заминеш за Битола :helou:.

Нема докази за нејзино постоење затоа се вика теорија (мислење) на еволуција.
Ако има докази за нејзино постоење ќе биде природен закон, самото име го кажува тоа.
ne mi gi izvrtuvaj zborovite

Не е проблем тоа си е твоја теорија дека магарето лета, ама ајде практично докажи ја.
Значи се е релативно според тебе, лагата може да биде вистина а вистината лага?

Ајде апсолутно нешто, се наоѓаш на железничка станица во Велес, сакаш да одиш со воз за Скопје. Од таа железничка станица возовите одат во три правци Скопје, Битола, Гевгелија, апсолутна вистина е дека само во еден правец се оди за Скопје, зошто по твојата теорија за релативност во било кој воз да се качиш ќе одиш за Скопје, ама практично можи да заминеш за Битола :helou:.

i nigde ne spomnav deka e vistina tuku dadov primer(za magareto) izvrtuvas zborovi...a ova za skopje.

za vozovite gresno si razbral od edna strana imaat tri destinacii od druga vo koj i da vlezam vo skopje sum...ni A nema od apsolutna vistina se nadevam ne si zabavace:wink:

Одиме уште еднаш дефиниција за зборот Адаптација.
Адаптација-Приспособување на нова средина или услови, Прилагодување.
Дефиницијата е според Толковниот речник на Зозе Мурговски.

Адаптација не е делумно менување на околината туку е приспособување или прилагодување на нова средина и услови.

А со црвјата имаме многу заеднички нешта, почнувајќи од начинот на размножување па се натаму со ред :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Се изгуби друже, ептен ги испомеша работиве.
На глуп не му кажувај сложени работи. Затоа јас се повлекувам од темава.
Десет пати објаснав што е што ама ти не разбираш.
Биди си глуп, не е мој проблем. Прифати го едноставното и невистинито и глупаво тврдење дека Господ го создал човекот блаблабла. Ако си толку паметен досега ќе дадеше докази за твоите тврдења. Ние за нашите дадовме, тебе те чекаме. Да беше суд ние што ја поддржуваме Теоријата на еволуцијата ќе го добиевме случајот.

Знаеш што велам во недостаток на факти, докази и логичко размислување луѓето се свртуваат кон навреди.

Не е точно. Има многу докази исето е логично. Докажи дека нема докази бе. Ајде бе буци, докажи.

Само се вртиш во круг.

СЕ ДОДЕКА БУЦИ НЕ ДОКАЖИ СО ЦВРСТИ НАУЧНИ ДОКАЗИ ДЕКА ТЕОРИЈАТА НА ЕВОЛУЦИЈАТА НЕ Е ТОЧНА, И ДЕКА ТЕОРИЈАТА ДЕКА ГОСПОД ГО СОЗДАЛ ЧОВЕКОТ Е ТОЧНА, СО НАУЧНИ И ЛОГИЧНИ ДОКАЗИ, НИКОЈ ДА НЕ ПИШУВА ОВДЕ НИШТО.

Буци, просветли не. Ние пробавме (Да со научни и логични работи) но очигледно ти одбиваш, сакаш да останеш затемнет.

А бе темно ми е пред очи не ми се гледа што да правам :icon_lol:.
Прво за адаптацијата не е вистина тоа дека човекот се прилагодува на околината, тоа како на мало дете ви го објаснав зошто е така.
Друго за староста на планетава земја преку утврдување со јаглерод C 14 еве овде да не се повторувам:

http://video.google.com/videoplay?docid=-6850233883770220384#

Живот, клетки и доказ за создавање:

http://video.google.com/videoplay?do...76&hl=mk&emb=1

И Дарвинизам, еволуционизам, комунизам и останат материјализам:
http://video.google.com/videoplay?do...1032463677325#

Јас па мислев дела го создал на 1 јануари..сигурно во понеделник.

Хаха,ама појќе ќе е 1 април.
:tapp:

Ајде дефиниција за теорија.

Теорија-Претпоставка или систем од идеи што објаснува нешто, најчесто заснована на општи принципи независни од нештата што треба да се објаснат; Мислење или претпоставка.

И Аеродинамиката е теорија, па дали тоа те спречува да влезеш во авион?

Ако има докази за нејзино постоење ќе биде природен закон, самото име го кажува тоа.

Еволуција не е постоење, инстинктот за преживување кај живиот свет ги активира тие минимални, но значајни промени, ако природата тоа го бара. Науката која ги проучува тие промени се вика Еволуционарна Биологија, и ако не си знаел, оваа наука се изучува на сите поголеми колеџи низ светот.
Постојат илјадници докази, но причината поради која еволуицијата сеуште не е целосно докажано правило е тоа што со секое прашање одговорено, открива уште 2, нови прашања, исе така и се така.
Оваа наука е премногу млада за да може да одговори на сите тие прашања, а и ние сеуште технолошки не сме доволно развиени за да бидеме способни сите тие прашања да ги одговориме. Но, се трудиме!

И Аеродинамиката е теорија, па дали тоа те спречува да влезеш во авион?
Па летаме со авиони таа е практично докажлива додека теорија на еволуција е обична приказна, и не е докажлива за сите да ја видиме како што гледаме дека летаме со авиони :toe:.

Теоријата како таква е модел на реалноста, ако беше недокажлива ќе беше хипотеза.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom