Најголем фалсификат во историјата ТЕОРИЈА на ЕВОЛУЦИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Musab
  • Време на започнување Време на започнување
bucio smetam deka si grska navistina,ne koristi kvazi fakti tuku najdi dokaz koj ja pobiva evolucijata
Нема докази за нејзино постоење затоа се вика теорија (мислење) на еволуција.
Ако има докази за нејзино постоење ќе биде природен закон, самото име го кажува тоа.

Црвја и глувци, а луѓе?

БАТКА. ВИДИ моето мислење погоре. Ај не се замарај со генов. Очигледно не ги разбираш работоте. Воопшто не разбираш што е природната селекција и бавната адаптација која се случува по некоја случајност во текот на долг период. Во текот на долгиот период ќе се случат многу ситни мутации, од кои една ќе биде адаптација. Новиот вид е посупериорен од стариот, стариот изумира, се создал нов.
Ти ги базираш твоите мислења на брза адаптација, големи мутации. Таа теорија се отфрли одамна. Дарвиновата теорија (досга многу унапредена - затворени сите дупки) се базира на тоа што го кажав, природната селекција. Ти нема шанси да видиш дирекно како некој нов вид како се создава. Тоа трае многу долго.

За генот. А ова го прочита.
In fact, much of what is true for worms ends up being true for mammals.

Значи остај ја ти еволуцијата, никако не ти влегува во главата, дај докази за твојата теорија дека Господ го создал човекот.

Или чекај, ти не велиш дека Господ го создал човекот, ама пробуваш нешто да кажеш против Теоријата на Еволуцијата. Хм.

Ако има докази за нејзино постоење ќе биде природен закон, самото име го кажува тоа.

Докази има многу. Набројав неколку низ моите мислења. Ти ги прочита. Зар тоа со пеперутката не го сметаш за доказ.
Ти дај докази дека другава теорија со Господ е точна.

Затоа што можеш да носиш дебела облека, затоа немаш потреба да испушташ телесна течност која ќе те загрева.

.
Еве пример јас сум еским или инуит и живеам во Северни подрачја, таму е многу ладно јас сум адаптиран на околината па шетам гол или седам покрај оган па чекам некоја мечка да си изврши самоубиство, потоа да си ја одере кожата и јас да ја облечам.
Или јас сум господар на својата околина т.е. не сум прилагоден (адаптиран) туку ја изменувам својата околина (колку што можам) спрема своите потреби и ловам мечки за крзно и месо.

Инаку за генот задолжен за долговечност, по некоја година ќе ни кажат на ТВ за лек од тој ген и има сите да се наредиме во ред да не вакцинираат, без да прашаме што е тоа.

Ти кажав. Можноста кај човекот за делумно менување на оклината е всушност адаптација.

Почна фудбалот, ај после ќе продолжиме. Ако воопшто имаш со што да продолжиш. Само си се вртиш во круг со истото и истото. И се што кажа се ти го побив. Епа сега немој така, нешто ново кажи, не е интересно.

Еве пример јас сум еским или инуит и живеам во Северни подрачја, таму е многу ладно јас сум адаптиран на околината па шетам гол или седам покрај оган па чекам некоја мечка да си изврши самоубиство, потоа да си ја одере кожата и јас да ја облечам.
Или јас сум господар на својата околина т.е. не сум прилагоден (адаптиран) туку ја изменувам својата околина (колку што можам) спрема своите потреби и ловам мечки за крзно и месо.

ЗАТОА ШТО МОЖЕШ ДА ЈА СМЕНИШ СВОЈАТА СРЕДИНА ВО СВОЈА КОРИСТ, ОДНОСНО МОЖЕШ ДА ЗАПАЛИШ ОГАН, ТИ НЕМОРА ДА ЛАЧИШ НИШТО ОД ТВОЕТО ТЕЛО ЗА ДА СЕ ЗАГРЕЕШ.

ЗАТОА ШТО ПРОСТОТО ЖИВОТНО НЕМОЖЕ ДА ЗАПАЛИ ОГАН, МОРА ДА СЕ АДАПТИРА НА СРЕДИНАТА ЗА ДА ПРЕЖИВЕЕ, А АКО НЕ СИ ПРИМЕТИЛ, ДЕЈ АР ДУИНГ А ГРЕЈТ ЏАБ СРВАЈВИНГ.

ДАЛИ СЕУШТЕ НЕ ВЕРУВАШ ВО АДАПТАЦИЈА ИЛИ ВО ЕВОЛУЦИЈА?
И, ДАЛИ ИМАШ ЗАВРШЕНО СРЕДНО УЧИЛИШТЕ, И АКО НЕ ТИ Е МАКА, КАДЕ?

1.Повторно се гледаат големи дезинформации и дупки во твоите ставови. Христијанството почнало масовно да се шири откако на власт во Римската Империја дошол Константин Први. Тој ги сменил законите на неговиот претходник Диоклециан и христијанството оттогаш било задолжително за сите во Римската Империја. Тој е исто така познат и по прогласувањето на Константинопол по неговото име и правејќи го центар на Византијското царство.
Убивањето на христијаните од страна на Римјаните траело многу кратко, отприлика 150 години. Не ја знаеш ни историјата на сопствената религија.....

2.И да е точно дека Бог отсекогаш постоел, тоа се коси со Библијата, бидејќи луѓето верувале во божества и духови уште од пред 15000-20000 години. (имали и прости пагански религии од пред 30.000 години)

Да ти го објаснам настанокот на вселената? си постоела една енергија, или дух, или сила, или суштество или што и да е, со наш лик. Какосе појавило у сред нигде, никој не знае, но и никој не смее да прашува бидејќи се втора класа во универзумот. Таа енергија, подоцна наречена Бог, туку така си измислило време. Па со малку магија и необјаснети сили го направил универзумот и планетата Земја. Арно ама, му требало 6 дена да направи една мала планетичка, па уште и се изморил и требал да се одмори седмиот ден. Како ли само ги направил другите милијарди звезди и уште стопати толку многу планети.... никој не знае. После мнгу години (искрено не толку многу) се појавуваат разни лишности кои ни продаваат муда за бубрези во Негово име. Разни папи, оџи, попови, владици и така натаму. И тие ги донесоа со себе откритијата на религиите. Тие откритија беа Крстоносните војни во кои на Папата му прднало да ги нападне муслиманите за пари, па шпанската инквизиција, па сектите, па перењето пари, па користење на религиозните чувства во политички цели. Па џихадот, па омразата и поделбата на луќето помеќу муслимани/христијани/евреи. не смеат, иако се сите они луќе да општат меѓу себе и така натаму.
Па во една малечка Македонија во Куманово и Струга се кичмат од ќотек едни со други зошо не сфаќаат од каде иде главниот проблем. Од ќутуците по црквите и џамиите, од политичарите и `патриотите`.

Ете, како настанала вселената!
Ако го читаше ова непристрасно, ќе сфатеше дека се она во што веруваш се......... Приказни за мали деца. Ништо повеќе. Време е човештвото да сврти нов лист и да ја избере слободата.

1. Верувај дека си ја знам историјата на мојата религија.
Како и самиот што кажа Христијаните на почетокот биле прогонувани и сурово казнувани - Факт. (патем Христијанството не било задолжително туку било дозволено)

2.За овие верувања од пред 30 000 години, ТЕ МОЛАМ ЦИТИРАЈ МИ ИЗВОРИ , па ќе ги разгледаме и ќе дискутираме.

3. Настанокот на вселената одлично си го разбрал, те почитувам.

4. Апсолутно се согласувам со тебе во ``зацрвенетото``. Навистина и јас го делам тој став со тебе и со милиони други.

5. Јас лично се згрозувам од ѕверствата што ги има извршено црквата во името на Бога.
Но тоа не треба да му го препишуваме на Бог (секогаш ќе се најде будала кој во името на ``повисоки цели`` ќе направи масакар врз недолжни луѓе.

Ами ако сум адаптиран зошто во зима кога ми студи не испуштам некоја телесна течност врз мојата кожа која ќе ме топли, а морам да носам дебела облека?

ne ti se jasni nekoi zakoni pod pretpostavka i da pustas tecnost-taa tecnost ke se izednaci so nadvoresnata,a adaptacijata se gleda bas vo nosenjeto garderoba emi toa ne pravi razlicni od zivotnite

Ти кажав. Можноста кај човекот за делумно менување на околината е всушност адаптација.
.
Одиме уште еднаш дефиниција за зборот Адаптација.
Адаптација-Приспособување на нова средина или услови, Прилагодување.
Дефиницијата е според Толковниот речник на Зозе Мурговски.

Адаптација не е делумно менување на околината туку е приспособување или прилагодување на нова средина и услови.

А со црвјата имаме многу заеднички нешта, почнувајќи од начинот на размножување па се натаму со ред :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Ти не се приспособуваш на средината со тоа шо носиш јакна?

teorija ne e mislenje tuku naprotiv nesto sto moze da se dokaze,aj vaka teorijata na relativitetot seuste se narekuva teorija iako e dokazana so ziroskop vo vselenata a i so iskrivuvanjeto na prostor vreme,poentata e za nesto da bide teorija treba da ima indicii koi poleka no sigurno odat do vistinata,a ako ti velis teorija e mislenje togas i snezana e teorija(izmislena e).

Ти не се приспособуваш на средината со тоа шо носиш јакна?
А бе мали многу си ми нелогичен и смешен.
Ти, јас, сите ние не се приспособуваме или прилагодуваме кон околината, туку ја менуваме колку што можеме спрема нашите потреби.
Затоа живееме во засолништа (куќи, згради) кои што сами сме си ги направиле со материјал од околината, а не оставаме се на игра на случајот.

Да си адаптиран на околина значи да си скитник уличар, без разлика на причините кои што дошле до тоа.

Се извинувам, - Но зошто само човекот носи јакна???? Зошто по долго живеење на ладните подрачја (нели еволуција е долг процес) не почне на луѓето да им расте крзно???
Зошто луѓето во поларниот круг (кои таму живеат мноооогу одамна) не развиле способност да гледаат ноќе (мислам буквално како што гледаат дење)

Се извинувам, - Но зошто само човекот носи јакна???? Зошто по долго живеење на ладните подрачја (нели еволуција е долг процес) не почне на луѓето да им расте крзно???
Зошто луѓето во поларниот круг (кои таму живеат мноооогу одамна) не развиле способност да гледаат ноќе (мислам буквално како што гледаат дење)

Затоа што немаат потреба. Туку можат да носат јакна.
Затоа на животните, пошо неможат да носат јакна. Им расте крзно.
Колку е ебено комплицирано ова?

teorija ne e mislenje tuku naprotiv nesto sto moze da se dokaze,aj vaka teorijata na relativitetot seuste se narekuva teorija iako e dokazana so ziroskop vo vselenata a i so iskrivuvanjeto na prostor vreme,poentata e za nesto da bide teorija treba da ima indicii koi poleka no sigurno odat do vistinata,a ako ti velis teorija e mislenje togas i snezana e teorija(izmislena e).

Ајде дефиниција за теорија.

Теорија-Претпоставка или систем од идеи што објаснува нешто, најчесто заснована на општи принципи независни од нештата што треба да се објаснат; Мислење или претпоставка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom