Најголем фалсификат во историјата ТЕОРИЈА на ЕВОЛУЦИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Musab
  • Време на започнување Време на започнување
Кој е тој ген кај е тој ген?
Инаку и јас гледам Heroes До трета сезона сум стасан:uvo:.

Аха нема што да кажеш, и сега Heroes. :tapp::tapp: (не гледам глупави серии - инаку сум филмаџија знам што е добар филм и добра тв серија.)

Еве види овде за тој генот.

Немој сега да ми речеш јас сум го пишувал тоа.

И друго. Немора баш тој ген. Можно е нешто сосема трето да настани.

The discovery is likely to fuel a race for the development of a pill that could extend life spans.
Identifying a human gene or genes that gives some people a tendency to live to extreme old age should lead to better understanding of the cellular pathways that are important to the aging process,
Кај го најде National Geographic за извор, тој не е научен канал тој е канал за правење бомбастични документарни кои од нивната гледаност прават големи пари :toe:.
Е сега ајде да го земиме за извор колку и да е несериозен, цел текст е направен мистериоизно има таму некаде нешто во некој синџир, а мене ме интересира конкретно генот, името на генот и кај се наоѓа тој ген. Јас таму видов обично четиво демек во иднина врбата ќе роди грозје, исто како во таа документарната за манипулација со гените па место крставици ќе сме саделе и береле мобилни телефони :pos::pos::pos::pos::pos:.

Еве ти неколку релевантни извори да си побараш таму тоа што ти треба: прв, втор, трет, па пиши на темава.

Адаптација- Приспособување кон нова средина или услови, Прилагодување.

Како се адаптирале нашите предци мајмуни? Со тоа што го исфрлиле крзното? Ајде во Африка жешко е па го фрлиле крзното, ама зошто ескимите и инуитите не се адаптирале (приспособиле)кон новата животна средина па пак да се вратат на мајмунското крзно како што тоа го направиле пеперутките? Туку морале да трчаат со разни орудија за да ловат животни поради нивното крзно.
Споредбата на пеперутките и луѓето со подвидови ме подсеќа на еден тип кој што владеел со Германија пред и за време на втората светска војна, тој сметал дека кај луѓето имало подвидови :uvo:.
И на крај краева ние како човечки род ако сме се адаптирале или прилагодувале спрема животната средина сеуште ќе сме живееле во пештери а не во облакодери.
Човекот не се адаптира спрема околината туку ја изменува креира создава спрема своите потреби :toe:.

Ако мислиш дека ескимите не се приспособиле на средината.
Ондак иди живеј барем 5 месеци на северен пол. Ко ќе се вратиш, отвори тема "I did it!"

Кај го најде National Geographic за извор, тој не е научен канал тој е канал за правење бомбастични документарни кои од нивната гледаност прават големи пари :toe:.
Е сега ајде да го земиме за извор колку и да е несериозен, цел текст е направен мистериоизно има таму некаде нешто во некој синџир, а мене ме интересира конкретно генот, името на генот и кај се наоѓа тој ген. Јас таму видов обично четиво демек во иднина врбата ќе роди грозје, исто како во таа документарната за манипулација со гените па место крставици ќе сме саделе и береле мобилни телефони :pos::pos::pos::pos::pos:.

Еве ти неколку релевантни извори да си побараш таму тоа што ти треба: прв, втор, трет, па пиши на темава.

Ти навистина мислиш дека ти ја имаш стабилната позиција, а јас напаѓам во оваа борба. Со секави ситници мислиш да се вадиш… Е не оди така. Ни во животот не оди така, со ситници да се „вадиш“. Сега изворот ми го најде проблем. Ама еве ти и од cosmosmagazine. А еве едно од еден познат британски весник

Туку што викав погоре дека ти не ја водиш биткава. Ај да те видам дај ми докази дека теоријата на еволуцијата не е точна, и дека Господ го создал човекот. Досега немаш дадено никаков доказ. Ти само бараш дупки во Теројата кои ги нема.
Што си се запнал по тој генот. Јас ти кажав пример дека човекот може да еволуира баш со тој ген и ете имаш извори дека постои. Ама кажав дека можи и со некој трет.

Човекот не се адаптира спрема околината туку ја изменува креира создава спрема своите потреби :toe:.
Со ова ме буниш..
Сакаш да кажеш дека луѓето на Аљаска веќе имале стотици тони крзно, па си рекле “кога веќе иаме крзно (патем Аљаска не била мраз) место да го фрламе дај ке ја адаптираме срединава кај шо живееме според нас, и ке креираме санти мраз тука“... И така луѓето магично го направиле мразот на Аљаска?

Со ова ме буниш..
Сакаш да кажеш дека луѓето на Аљаска веќе имале стотици тони крзно, па си рекле “кога веќе иаме крзно (патем Аљаска не била мраз) место да го фрламе дај ке ја адаптираме срединава кај шо живееме според нас, и ке креираме санти мраз тука“... И така луѓето магично го направиле мразот на Аљаска?
Адаптација ти е прилагодување кон околината т.е. треба луѓето да си го вратат мајмунското крзно за да не им студи, исто како што пеперутките се прилагодиле со нивната боја на криљата.
Па ја изменуваме околината секојдневно дури и Nathional Geographic го признава тоа со документарните за градбите околу светов.

Во ред.... Но/?? Ако еволуира еден вид автоматски е загрозен целиот систем, ако сакате и системот на исхрана.. се разбираме нели?
Не може да снема некои видови а другите да не се загрозени.
А теорија на системи ( МН. ПРОСТО) доколку во играта шах поместите само една фигура целата ситуација е поинаква, имаме нов однос на фигурите во системот автоматски и нов систем

Се извинувам НО:
1 Грипот не поминува од антибиотици ( патем тие и го разоруваат по малку имунолошкиот с-м)
2. Се умира и тоа како (ах1н1. ах5н5):smir:
3. Човекот што има рак Господ да му е на помош.
4.Христос Бог иде секој ден со чисто срце и бистри мисли:smir:

i porano se javuele novi formi na zivot pa ekosistemot ne bil unisten, a sto se odnesuva na teorijata na sistemite sekoj sistem nastojuva kon ekvilibrium.

Адаптација ти е прилагодување кон околината т.е. треба луѓето да си го вратат мајмунското крзно за да не им студи, исто како што пеперутките се прилагодиле со нивната боја на криљата.
Па ја изменуваме околината секојдневно дури и Nathional Geographic го признава тоа со документарните за градбите околу светов.

Значи, според твоја логика, луѓето што живеат на острови треба да дишат преку шкрги?

Значи, според твоја логика, луѓето што живеат на острови треба да дишат преку шкрги?
Ами ако островите се под вода треба да се адаптираат луѓето и да дишат на шкрги, а не да се инаетат и дишат со бели дробови :icon_lol:.

Ни во животот не оди така, со ситници да се „вадиш“. Сега изворот ми го најде проблем. Ама еве ти и од cosmosmagazine. А еве едно од еден познат британски весник
In fact, much of what is true for worms ends up being true for mammals. For instance: the first evidence that it might be possible to alter lifespan by interfering with genes came from studies of C.elegans by biologist Cynthia Kenyon at the University of California, San Francisco (UCSF), in 1993. She found that tampering with a single gene made worms live twice as long.
Researchers then went on to find a similar effect with an equivalent gene in rats. A recent study has even hinted that same gene is altered in long-lived Jewish Ashkenazi Centenarians.
Црвја и глувци, а луѓе?

Сеуште не сметаш дека луѓето се адаптирани на средината во која живеат?
Ами ако сум адаптиран зошто во зима кога ми студи не испуштам некоја телесна течност врз мојата кожа која ќе ме топли, а морам да носам дебела облека?

bucio smetam deka si grska navistina,ne koristi kvazi fakti tuku najdi dokaz koj ja pobiva evolucijata

Damn! Let me enlighten you!
- Играш пинг-понг у ѕид пријателе.

Ами ако сум адаптиран зошто во зима кога ми студи не испуштам некоја телесна течност врз мојата кожа која ќе ме топли, а морам да носам дебела облека?

Затоа што можеш да носиш дебела облека, затоа немаш потреба да испушташ телесна течност која ќе те загрева.

И патем, кога и тогаш ти е ладно, твоето тело почнува да се тресе, мускулите се загреваат а со тоа и телото ти се загрева.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom