GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
И патем буцио, логиката никад не ти била јака страна, затоа сум ти смешен.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
i porano se javuele novi formi na zivot pa ekosistemot ne bil unisten, a sto se odnesuva na teorijata na sistemite sekoj sistem nastojuva kon ekvilibrium.
Затоа што немаат потреба. Туку можат да носат јакна.
Затоа на животните, пошо неможат да носат јакна. Им расте крзно.
Колку е ебено комплицирано ова?
Мешаме баби и жаби, зборот беше кога ја снемувало храната на ајкулите или на крокодилите , зошто овие не изумреле.
А да, секој систем тежнее кон избалансираност и хармоничен ред на неговите компоненти, но зборот е што ако една компонента од тој с-м ја снема дали тој с-м веќе е ист и дали ја нуди истата избалансираност и хармоничност на останатите компоненти во него???
А одговор на фториот дел од дискусијата????
И молам без вулгарности.
Не е проблем тоа си е твоја теорија дека магарето лета, ама ајде практично докажи ја.togas moja pretpostavka e deka magareto leta,bucio nemoj taka:nenene:
TEORIJATA NA RELATIVITETOT IMA OSNOVA
P.S aj kazi apsolutna vistina:helou:
ne mi gi izvrtuvaj zboroviteНема докази за нејзино постоење затоа се вика теорија (мислење) на еволуција.
Ако има докази за нејзино постоење ќе биде природен закон, самото име го кажува тоа.
Не е проблем тоа си е твоја теорија дека магарето лета, ама ајде практично докажи ја.
Значи се е релативно според тебе, лагата може да биде вистина а вистината лага?
Ајде апсолутно нешто, се наоѓаш на железничка станица во Велес, сакаш да одиш со воз за Скопје. Од таа железничка станица возовите одат во три правци Скопје, Битола, Гевгелија, апсолутна вистина е дека само во еден правец се оди за Скопје, зошто по твојата теорија за релативност во било кој воз да се качиш ќе одиш за Скопје, ама практично можи да заминеш за Битола :helou:.
Одиме уште еднаш дефиниција за зборот Адаптација.
Адаптација-Приспособување на нова средина или услови, Прилагодување.
Дефиницијата е според Толковниот речник на Зозе Мурговски.
Адаптација не е делумно менување на околината туку е приспособување или прилагодување на нова средина и услови.
А со црвјата имаме многу заеднички нешта, почнувајќи од начинот на размножување па се натаму со ред.

Ајде дефиниција за теорија.
Теорија-Претпоставка или систем од идеи што објаснува нешто, најчесто заснована на општи принципи независни од нештата што треба да се објаснат; Мислење или претпоставка.
Нема докази за нејзино постоење затоа се вика теорија (мислење) на еволуција.
Ако има докази за нејзино постоење ќе биде природен закон, самото име го кажува тоа.
Па летаме со авиони таа е практично докажлива додека теорија на еволуција е обична приказна, и не е докажлива за сите да ја видиме како што гледаме дека летаме со авиониИ Аеродинамиката е теорија, па дали тоа те спречува да влезеш во авион?
.Теоријата како таква е модел на реалноста, ако беше недокажлива ќе беше хипотеза.Нема докази за нејзино постоење затоа се вика теорија (мислење) на еволуција.
Ајде што е реално, а што не?Теоријата како таква е модел на реалноста, ако беше недокажлива ќе беше хипотеза.