kolku godini ima od napadite pa se do krizata?i kakva vrska ima krizata so napadite.
Кризата е последица на случувањата години наназад. Криза не настанува одеднаш. Последиците од нешто што се случувало доведуваат до криза.
Значи ако е се добро испланирано САД немаше дазападнат во криза и да изгубат економски (а со тоа и влијание) доста.
zosto bi ja namalile cenata na naftata?pa sigurno ke ja zgolemat za pogolem profit, i onaka tie imaat kontrola na pogolemiot del od naftata,a toa go dobija so napadot na irak.
Хахаха...профит велиш а? Од кога Американциве продаваат нафта на други...
Ирак е очигледно нападнат заради нафтата, ама не успеаа во тоа што сакаа.... па нафтата стаса до 150 долари за барел..... еден од забрзувачите на кризата.
koj rece deka e sopreno?ili misles deka ako ne ja primaat makedonija i hrvatska NATO ke propadne.
Ширењето на НАТО е сопрено во 2008 година. Македонија не влезе, Грузија и Украина претендираа да влезат, но очигледно дека тоа никогаш нема да се случи, а денес НАТО е во криза, плус ја губат војната во Авганистан.
Многу, многу лошо испланирано.
ne gubat vlijanie,nego rusija i kina stanuvaat se posilni i toa gi cini na SAD,
Губат влијание на сметка на Русија.
Дали тоа треба да значи дека Русија ги испланирала нападите?
--- надополнето ---
kakvi crni nacela be gospodi boze ......koj e obvrzan da stapne na tuga zemja so okupatorska cizma ...
a nie Makedoncite obvrzani sme ? site sto plakame danok vo Makedonija imame krv na sebe za sekoe ubieno dete i zena vo Avganistan
inaku zosto FBI nema pokrenato oficijalno obvinenie za Osama Bin Laden za 9/11?
Сите членки на НАТО се обрзани да помогнат воено доколку некоја членка биде нападната. Тоа се случи на 9/11 2001 година.
Ние Македонците не сме обврзани, не сме дел од НАТО, но претендираме да станема (за жал). Ние не играме никаква улога...
А зошто ФБИ нема покренато официјална истрага за Осама бин Ладен.... тоа мора да е заради фактот што ФБИ нема право да дејствува надвор од САД веројатно...