9/11 Терористи или сепак не?

Кој ги урна кулите

• Терористи

Гласови: 130 20,7%
  • Американски владини структури

Гласови: 410 65,4%
  • Појма немам

Гласови: 87 13,9%

• Вкупно гласачи
    627

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Не е воопшто важно кој го направил 9/11, мораше да има оправдување за Авганистан и Ирак.
Значи мораше тие земји да се нападнат.
Исто ќе биде и со Иран. Ќе има некој инцидент кој ќе го фокусира вниманието таму.
Ама луѓето не разбираат дека и Иран треба да се разори.
Со тек на време и СА, Турција, Пакистан, сите тие ќе мораат да бидат сведени на колонијално ропство, бидејќи е очигледно дека самостојното независно делување не им е задоволително.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
КОј Е ТОЛКУ ГЛУП да си нанесе на среден рок НЕПОПРАВЛИВА ШТЕТА и Сам да си ги Уништи Близначките и да го гаѓа пентагон-ТЕРОРИСТИЧКИ Е и од АЛ КАЕДА Е...начисто да беше местенка немаше да има толку Жртви...или во превод доволен ќе беше само пентагон:)

Зарем америте се ГЛУПИ да ја удрат Економијата баш кај што најмногу боли??!?!?

Жално е да верувате дека ова е наместено.
А ко да не знаеш и сам дека Американците се најглупа нација во светот. Намерно ги срушија близначките, и имаше толку жртви за да ги разгорат Американските граѓани (особено тие што изгубиле некој близок во кулите) да се приклучат на армијата и да војуваат против тие 2 земји. Само пентагон НЕМАШЕ да биде доволен.

Да, америте се глупи. И не ја удрија економијата кај што најмногу боли. Wall Street беше нечепнат.

И брат, жално е да веруваш дека НЕ е наместено... Да се работеше за било која друга голема држава, слободно убедувај ме. Ама за Америка - џабе ти е.

S

smart ass

Гостин
Дете....абе поставив неколку прашања,зарем не заслужувам одговор???

Ете не ми одете со зајтгајс трикчиња...чув БУУММ...па нормално..

ДЕНЕС НАТО и околу 40 држави ПАРТИЦИПИРААТ ВО Меѓународната операција ИСАФ во авганистан-мислите дека таму СЕ ЏАБЕ???

Дека франција,италија,Бугарија Турција..и.т.н ќе даваат жртви за намештаљка(откриена со видео:vozbud:)

И еј....не убедувам никој во ништо-вистината е таа,зарем мислите дека тие(луз чејнџ,граунд зиро,алекс џонс и остали РЕТАРДИ) ќе беа живи Денес.

А сега ова е типичен стереотип-америте биле глупи....ова е исто ко да речеш секој муслиман е терорист,а секој католички поп Педофил....

Бин ладен Уште 98-ма(по нападите во африка) кажа дека се спрема нешто Големо...нешто маестрално-што мислиш....ШТО Е ТОА???

Чисто терористичката психологија е таа..они сакаат да изведат такви (не)дела како би влијаеле врз населението...а гледам успеваат со ова конверториве-што софтвер е незнам:)

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
ДЕНЕС НАТО и околу 40 држави ПАРТИЦИПИРААТ ВО Меѓународната операција ИСАФ во авганистан-мислите дека таму СЕ ЏАБЕ???
Хахаха не се за џабе , ама терористи 1000000000000000000000 % не бркаат

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.460
Поени од реакции
5.162
Хахаха не се за џабе , ама терористи 1000000000000000000000 % не бркаат
Не знам што бркаат, ама членките на НАТО се обврзани да бидат таму, заради начелата на НАТО. А што бркаат...

--- надополнето ---

А ко да не знаеш и сам дека Американците се најглупа нација во светот. Намерно ги срушија близначките, и имаше толку жртви за да ги разгорат Американските граѓани (особено тие што изгубиле некој близок во кулите) да се приклучат на армијата и да војуваат против тие 2 земји. Само пентагон НЕМАШЕ да биде доволен.

Да, америте се глупи. И не ја удрија економијата кај што најмногу боли. Wall Street беше нечепнат.

И брат, жално е да веруваш дека НЕ е наместено... Да се работеше за било која друга голема држава, слободно убедувај ме. Ама за Америка - џабе ти е.
Можеби од самиот напад немаа поголеми економски последици (иако неколку дена не летаа авиони, Њујорк беше парализиран), но последиците од 9/11 ги трпат денес.

Кога би ги местеле нападите, зошто веднаш не го обвинија Садам и не нападнаа таму? Зошто сиромашниот Авганистан?
Зошто САД после тие напади влегоа во голема криза (2008)?
Зошто нафтата место да ја турнат под 20 долари за барел се искачи на над 100 долари за барел?
Зошто ширењето на НАТО е сопрено?
Зошто Сад губат влијание?
Како е можно сето тоа погоре да се случи ако ги имаат наместено нападите?
Па зарем само војската ќе има корист? А ако се знае дека економијата е послаба, тогаш и буџетот на војската ќе биде послаб. Зошто ако сето тоа им беше испланирано им се случува сето ова?

Побрзо би рекол дека нападите на 9/11 се испланирани од Русија или Кина отколку САД...

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Да повторам, навистина не разбирам зошто ви е важно кој ги направил нападите.
Сеедно е тоа, дали биле терористи или САД. Голема работа.
Она кое е важно е добивањето на симпатии од другите НАТО членки, влегувањето в Авганистан кој е меѓу Русија и Кина, како инаку би стационирал некој војска таму?
Мора да има легитимна причина и со тоа и константен притисок.
Ирак е само шлаг понатаму, еден подарок за Израел:)

Член од
1 декември 2009
Мислења
187
Поени од реакции
27
Зошто САД после тие напади влегоа во голема криза (2008)?
kolku godini ima od napadite pa se do krizata?i kakva vrska ima krizata so napadite.

Зошто нафтата место да ја турнат под 20 долари за барел се искачи на над 100 долари за барел?
zosto bi ja namalile cenata na naftata?pa sigurno ke ja zgolemat za pogolem profit, i onaka tie imaat kontrola na pogolemiot del od naftata,a toa go dobija so napadot na irak.

Зошто ширењето на НАТО е сопрено?
koj rece deka e sopreno?ili misles deka ako ne ja primaat makedonija i hrvatska NATO ke propadne.

Зошто Сад губат влијание?
ne gubat vlijanie,nego rusija i kina stanuvaat se posilni i toa gi cini na SAD,

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Не знам што бркаат, ама членките на НАТО се обврзани да бидат таму, заради начелата на НАТО. А што бркаат.
kakvi crni nacela be gospodi boze ......koj e obvrzan da stapne na tuga zemja so okupatorska cizma ...

a nie Makedoncite obvrzani sme ? site sto plakame danok vo Makedonija imame krv na sebe za sekoe ubieno dete i zena vo Avganistan

inaku zosto FBI nema pokrenato oficijalno obvinenie za Osama Bin Laden za 9/11?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.460
Поени од реакции
5.162
kolku godini ima od napadite pa se do krizata?i kakva vrska ima krizata so napadite.
Кризата е последица на случувањата години наназад. Криза не настанува одеднаш. Последиците од нешто што се случувало доведуваат до криза.
Значи ако е се добро испланирано САД немаше дазападнат во криза и да изгубат економски (а со тоа и влијание) доста.
zosto bi ja namalile cenata na naftata?pa sigurno ke ja zgolemat za pogolem profit, i onaka tie imaat kontrola na pogolemiot del od naftata,a toa go dobija so napadot na irak.
Хахаха...профит велиш а? Од кога Американциве продаваат нафта на други...
Ирак е очигледно нападнат заради нафтата, ама не успеаа во тоа што сакаа.... па нафтата стаса до 150 долари за барел..... еден од забрзувачите на кризата.
koj rece deka e sopreno?ili misles deka ako ne ja primaat makedonija i hrvatska NATO ke propadne.
Ширењето на НАТО е сопрено во 2008 година. Македонија не влезе, Грузија и Украина претендираа да влезат, но очигледно дека тоа никогаш нема да се случи, а денес НАТО е во криза, плус ја губат војната во Авганистан.
Многу, многу лошо испланирано.

ne gubat vlijanie,nego rusija i kina stanuvaat se posilni i toa gi cini na SAD,
Губат влијание на сметка на Русија.
Дали тоа треба да значи дека Русија ги испланирала нападите?

--- надополнето ---

kakvi crni nacela be gospodi boze ......koj e obvrzan da stapne na tuga zemja so okupatorska cizma ...

a nie Makedoncite obvrzani sme ? site sto plakame danok vo Makedonija imame krv na sebe za sekoe ubieno dete i zena vo Avganistan

inaku zosto FBI nema pokrenato oficijalno obvinenie za Osama Bin Laden za 9/11?
Сите членки на НАТО се обрзани да помогнат воено доколку некоја членка биде нападната. Тоа се случи на 9/11 2001 година.
Ние Македонците не сме обврзани, не сме дел од НАТО, но претендираме да станема (за жал). Ние не играме никаква улога...

А зошто ФБИ нема покренато официјална истрага за Осама бин Ладен.... тоа мора да е заради фактот што ФБИ нема право да дејствува надвор од САД веројатно...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
CONFESSIOOOOOOOOOOONN !!!

[video=metacafe;4382372/9_11_commissioner_slips_up_says_missile_hit_pentag]http://www.metacafe.com/watch/4382372/9_11_commissioner_slips_up_says_missile_hit_pentag on/[/video]

Почнаа и сами да признаваат...експлозиви,проектил во пентагон,соборен авион...ццц...не се ни кријат повеќе...

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Сите членки на НАТО се обрзани да помогнат воено доколку некоја членка биде нападната. Тоа се случи на 9/11 2001 година.
Ние Македонците не сме обврзани, не сме дел од НАТО, но претендираме да станема (за жал). Ние не играме никаква улога...

А зошто ФБИ нема покренато официјална истрага за Осама бин Ладен.... тоа мора да е заради фактот што ФБИ нема право да дејствува надвор од САД веројатно...
kako ne igrame uloga nie ....pa vtori sme ili treti milsam po vojnici sporedbeno so goleminata na drzavata ....stanavme okupatori a sme eden od najmiroljubivite narodi i nikoj ne reagira za toa

verojatno ? :) Osama Bin Laden e baran od FBI za za napadite vo Dar Es Salam i Nairobi 7 avgust 1998 ...

MURDER OF U.S. NATIONALS OUTSIDE THE UNITED STATES; CONSPIRACY TO MURDER U.S. NATIONALS OUTSIDE THE UNITED STATES

nikade nisto za 9/11 ..

--- надополнето ---

CONFESSIOOOOOOOOOOONN !!!

[video=metacafe;4382372/9_11_commissioner_slips_up_says_missile_hit_pentag]http://www.metacafe.com/watch/4382372/9_11_commissioner_slips_up_says_missile_hit_pentag on/[/video]

Почнаа и сами да признаваат...експлозиви,проектил во пентагон,соборен авион...ццц...не се ни кријат повеќе...
ne be, Osama Bin Laden e so negovite bestrasni momci i Jihadot :pos2:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.460
Поени од реакции
5.162
kako ne igrame uloga nie ....pa vtori sme ili treti milsam po vojnici sporedbeno so goleminata na drzavata ....stanavme okupatori a sme eden od najmiroljubivite narodi i nikoj ne reagira za toa

verojatno ? :) Osama Bin Laden e baran od FBI za za napadite vo Dar Es Salam i Nairobi 7 avgust 1998 ...

MURDER OF U.S. NATIONALS OUTSIDE THE UNITED STATES; CONSPIRACY TO MURDER U.S. NATIONALS OUTSIDE THE UNITED STATES

nikade nisto za 9/11
Да, ние Макединците сме втори мислам по процентот на војници во однос на населението..... ама пак ќе речам не сме ние криви за тоа, туку некој кој постојано ни наредуваат...

А ова со ФБИ и истрагата...стварно не знам. Не знам кој е надлежен за тоа. Но кога би можеле да наместат напади, зошто да не би можеле да наместат и една истрага? ;) само претпотавка... :)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
ne be, Osama Bin Laden e so negovite bestrasni momci i Jihadot :pos2:
Па нормално...шо има понормално од тоа хартија дае појака од црни кутии...
А и палачинки...

Сега ќе кажат поддржувачите на официјалната верзија дека овој Ромер од комисијата не мислел дека е проектил иако кажува дека е,дека Рамсфелд не мислел дека е соборен авионот иако кажува така и дека Буш мислел на палачинките кога вика “експлозивите“ во зградите...:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom