Како албанците би го решиле гејскиот спор за името Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Кажи нешто реално, не се филмај.
Pa sto da ti kazam, sto da verglam, koga ti veke si znael so ke napravam... nema poenta poveke muabetot... ti si ubeden u toa... :toe:
А за нашето они како би го решиле !? - Едноставно никако! Ќе го продадат одма за без пари.

i ovoj drugiov padobranec...

Јас би ги прашал за името на Албанија да се преговара како би го решиле, за нашето име знаеме дека не им е многу гајле.
:toe::toe:

Cool, daj be skrati, kazi sto ti e poentata so temava... inace ke pocneme da :duel::duel:... osekam, mirisam... :):):)

Пред некој македонски албанец да одговори на ова тема да ги потсетам да проверат во своите свети книги дали некаде таму пишува дека треба да се свртиш сопствениот сосед против себе и дали треба да му мислиш и правиш лошо на својот сосед.
За атеистите македонски албанци: да си го проверат разумот и што ќе им каже.

WWII, 2001 овојпат ќе ви биде трет пат како ни чините зло. Доколку овој пат го подржите својот сосед верувајте дека сите лоши работи од минатото ќе бидат избришани (и од ваша и од наша страна) и ќе си живееме како пред комунизмот, односно како што треба.

Поздрав:helou:
И Грците им се соседи.
Нема атеисти меѓу муслиманите,посебно не на овие простори каде они се миноритет.
Качаците не беа комунисти,и нивните гревови никогаш нема да бидат опростени.

На нив им е гајле за тоа како ќе се вика Македонија, битно е да се влезе во НАТО и ЕУ.
:nenene::nenene:
Јас не се согласувам со тоа, дека не им е битно. Деновиве разговарав со многуууууууу македонски албанци- ( обични граѓани, како мене , тебе, а не политичари )Тие се тука староседелци и не се ништо поразлични од било кој друг македонец- нашите единствени разлики се во вероисповедта - ние сме православни,а тие муслимани. Јас нашата различност ја гледам само таму .Оваа земја колку е моја толку е и нивна.Па, затоа барам да го чујам и нивното мислење. Зборувам за нашите македонски албанци- не за косовските или оние од Албанија.

Pa sto da ti kazam, sto da verglam, koga ti veke si znael so ke napravam... nema poenta poveke muabetot... ti si ubeden u toa... :toe:

i ovoj drugiov padobranec...

:toe::toe:

Cool, daj be skrati, kazi sto ti e poentata so temava... inace ke pocneme da :duel::duel:... osekam, mirisam... :):):)

Хаха, добро де тоа си е мое мислење, ама кажи барем некое твое лично озбилно мислење, со ладна глава како што се вика :):smir:

Јас би го сменил името во Северна Македонија. А другите не знам.:smir:

:nenene::nenene:
Јас не се согласувам со тоа, дека не им е битно. Деновиве разговарав со многуууууууу македонски албанци- ( обични граѓани, како мене , тебе, а не политичари )Тие се тука староседелци и не се ништо поразлични од било кој друг македонец- нашите единствени разлики се во вероисповедта - ние сме православни,а тие муслимани. Јас нашата различност ја гледам само таму .Оваа земја колку е моја толку е и нивна.Па, затоа барам да го чујам и нивното мислење. Зборувам за нашите македонски албанци- не за косовските или оние од Албанија.

Убаво кажано, се согласувам со твоето мислење. Но сепак нема тие толку да бидат загрижени, колку што ние сме. Нас повеќе не удара во срце, кога ќе дојде тоа прашање, а нив му е сеедно, важно си имаат држава со име кое нема никакви конфилкти и проблеми со некои соседи.

Како би реагирале Албанците под претпоставка дека на нив грците им го оспоруваат името, идентитетот итн...

1. За почеток најпрво проблемот ќе го решат меѓу себе....т.е. на секој што и ќе помисли на промена фино лепо на овој или оној начин таа мисла ќе му ја избијат од глава.
2. Нема да преговараат ниту да бараат компромис.....а уште помалку разно разни Фуеровци, нимици и други белосветски пробисвети да им солат памет...

3. Ќе ја наметнуваат и публикуваат само и само својата вистина...на глава ќе им се качат со тоа

4. Нема да дозволат пола држава гркот да им ја купи....ма ни колонијалче нема да му дозволат да отвори

5. Тешко дека некој би отишол на шопинг или одмор во грција...ќе оди..ама ко ќе врати:vozbud:

6. Едноставно ќе си останат на своето..за некои работи не се разговара со никој!

Како би реагирале Албанците под претпоставка дека на нив грците им го оспоруваат името, идентитетот итн...

1. За почеток најпрво проблемот ќе го решат меѓу себе....т.е. на секој што и ќе помисли на промена фино лепо на овој или оној начин таа мисла ќе му ја избијат од глава.
2. Нема да преговараат ниту да бараат компромис.....а уште помалку разно разни Фуеровци, нимици и други белосветски пробисвети да им солат памет...

3. Ќе ја наметнуваат и публикуваат само и само својата вистина...на глава ќе им се качат со тоа

4. Нема да дозволат пола држава гркот да им ја купи....ма ни колонијалче нема да му дозволат да отвори

5. Тешко дека некој би отишол на шопинг или одмор во грција...ќе оди..ама ко ќе врати:vozbud:

6. Едноставно ќе си останат на своето..за некои работи не се разговара со никој!

ama rabotata e sto Albanija nema problem so identitetot!!:toe:

детето слободно ќе се искажува на темите за вицови и игри.
8одделение дете ќе кажувало мислење :tapp:

pa neli mladite se idninata na drzavata!!

ama rabotata e sto Albanija nema problem so identitetot!!:toe:

pa neli mladite se idninata na drzavata!!
Немаме и ние бе. Едноставно од некоја поповолна политичка, економска позиција некој ти наметнува вештачки спор. Како би го решиле вие ако е во прашање Албанија? Јас знам од прилика, како што напиша воне, ама сакам да го слушнам и од вас.

Немаме и ние бе. Едноставно од некоја поповолна политичка, економска позиција некој ти наметнува вештачки спор. Како би го решиле вие ако е во прашање Албанија? Јас знам од прилика, како што напиша воне, ама сакам да го слушнам и од вас.

epa zosto togas megjunarodniot faktor vi vrsi pritisok da go resite ovoj spor??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom