R
RAYTHEON23
Гостин
E ovaa recenica treba site da ja razbereme, epten si vo pravo. Treba da znaeme deka momentalno vlezot vo EU ni e referenca za toa kolku sme ekonomski i politicki stabilna zemja.
I ke vlezeme vo EU, navistina, koga nema da ni treba. A nas ni treba, ocajno, ne poradi EU, tuku poradi faktot sto ne se zivee ubavo kaj nas. Brat mi so fakultet kopa kanali za nekoj kvazi privatnik zatoa sto na edno intervju za vrabotuvanje vo drzavna firma, prvo go prasaa: "Dali imas partiska kniska"?!?!??! WTF?!?? Mojot najdobar drugar izdrzuva familija so 9.500 denari. Za kerka mi fondot ne mi gi pokriva del od lekarstvata, taa ima 3 godini, a mi vikaat plati 1000 denari za lekot, na privatno e. E toa ne e zdravo i boli, zivotot boli ovde.
Nalet neka odi se. Mene nikoj nema da mi go ospori toa sto sum Makedonka, sum, znam, ne mi treba nikoj da mi go kaze toa. Ene eden kup nasi lugje ziveat i rabotat vo stranstvo, pa ne se pofrancuzija ili poamerikancija, da gi prasas sto se, ke ti recat Makedonci. Identitetot ne se uci na 30-50 godini, si go nosis toa vo dusa od ragjanje.
Vidi vidi sto pisuvame? Gledaj, Abe da ti se mo*am vo Frcko, me zabole patikata za nego, gjubre e. Ne znaev za koj da glasam do posleden moment oti gi znaev i dvajcata kandidati, edniot ako mu se razvika nekoj ke se rasplaci, a drugiot e spremen da se stepa. Nemame kvalitetni lugje ovdeka, opsto, E*i mu majka na partii. Pusta navika nasa, ako ne si so nas so drugite si, ako ne se soglasuvas so VMRO si SDSM, ako ne se soglasuvas so SDSM od VMRO si. Aj ve molam.
PA nikoj vo mkd ne glasa za lugje, ami za partii. Za grev sme.
тука се сложувам иако не сум политички определен И НЕМАМ ПАРТИСКА КНИШКА туку имам државјанство на кое пише МАКЕДОНЕЦ
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)