Македонија урна светски рекорд на СП во куглање!

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Машката кугларска репрезентација на Македонија стартуваше со победа на СП во куглање кое се одржува во Детенхајм во Германија. Утрово во првото коло, Македонија во групата успеа да ја совлада селекцијата на Босна и Херцеговина со 5:3.
Она што е уште поважно е што нашиот репрезентативец Борис Бенедик успеа да го собори светскиот рекорд со соборени 698 кегли. Само две му недостасуваа за да стигне до неверојатната бројка од 700 соборени кегли.
boris%20benedik.jpg
Одличниот старт на нашите куглари се надеваме ке продолжи и во следните средби кои Македонија треба да ги одигра во групата со Хрватска и со селекцијата на Србија.

извор: www.sportdenes.com

Се надеваме ке најдеме повеке инфо за Светското првенство во Германија и настапите на нашите во продолжение.

Со среќа нека е рекордов, и да донесеме некој медал во Македонија од едно Светско првенсто. :)

Дај боже да се закитат со медал. Честитки за соборениот светски рекорд.

Браво, многу малку сме информирани овде за овие спортови, но сепак честитки и многу успех понатаму, па зошто да не и злато

Браво, многу малку сме информирани овде за овие спортови, но сепак честитки и многу успех понатаму, па зошто да не и злато

Нашиот тим е составен од Словенечки натпреварувачи кои имаат наше државјанство. Како и да е гордо ги бранат боите на Македонија и секој успех е запишан и ќе биде запишан како успех за Македонија.:smir::helou:

Да се надеваме на некој медал и што подобар успех,се надевам дека ќе се вложат повеќе финансии во овој спорт да стане актуелен.

Нашиот тим е составен од Словенечки натпреварувачи кои имаат наше државјанство. Како и да е гордо ги бранат боите на Македонија и секој успех е запишан и ќе биде запишан како успех за Македонија.:smir::helou:

Не се сите Словенци. Имаме и наши. За еден сум барем сигурна, на форумов е :)
Инаку честитки за рекордов, само така:vozbud:

Викторгг од форумов е мислам дел од тимов ако не се лажам :)
Инаку честитки продолжете со добри резултати.

Не се сите Словенци. Имаме и наши. За еден сум барем сигурна, на форумов е :)
Инаку честитки за рекордов, само така:vozbud:

Да, еден или двајца се наши (всушност сите се наши :) ). Зборот ми беше дека носители на играта се претежно натурализираните Македонци. Битно е што настапуваат под Македонско знаме и секоја чест за резултатите

И Ватерполо е така но барем гордо ги бранат нашите бои, супер е тоа и нека продолжат така...:vozbud:

У браво, честитки и од мене. Колку е добро кога ќе се чуе некаква ваква информација :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom