SUV до 2.000 cc

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување

SUV до 2.000цц

• Вкупно гласачи
    62
  • Гласањето е завршено на .
Na pezo dizelot e 2200 kubika HDI FAP so 156ks i 380NM i toa e edinstven motor vo ponudata za 4007, Dodeka mazda so turbo motorot trosi 2 pati poveke benzin vo sporedba so BMW X3 od 2000 kubika benzun so 170ks(oti temava do 2000k) inaku i da se sporedat so slicni jacini na motor mazdata pak trosi poveke zatoa sto ima pozastaren motor so ne tolku sovremena tehnologija kako kaj bmw.
Пежо 4007 има точно 2.000 кубика дизел издание и вади 134 коњски сили.
Абре дете недораснато оди вози се со точакот.
CX-7 испадна 2007 година, а X3 2003.
X3 бензин 2.0 троши 9 литри и вади 150кс, а маздата 2.3 троши 10 литри а вади 260кс

Ne sum dete veruj i poveke se razbiram od tebe vo koli a i verojatno ima 10 pati poveke kilometri pominao na patistava niz mk. PEZO ima dizel samo so 2200 kubika i e 156ks oti ne go svatis toa a X3 imase redizajn vo 2007 godina a i bez toa bmw e kaj kaj ponapred od site proizveduvaci so motori. Vaa godina redizajn imase i mazda i vnese vo ponudata motor benzinec uste eden so 2500 kubika i 170 ks, a toa deka mazda trosi 10l moze da gi lazat nekoj so se laici. Odi procitaj testovi pisuva po 12-13 ne paga potrosuvackata vo normalna voznja i ne pametuj tuka i ne se inati odi proveri na google.

Ne sum dete veruj i poveke se razbiram od tebe vo koli a i verojatno ima 10 pati poveke kilometri pominao na patistava niz mk. PEZO ima dizel samo so 2200 kubika i e 156ks oti ne go svatis toa a X3 imase redizajn vo 2007 godina a i bez toa bmw e kaj kaj ponapred od site proizveduvaci so motori. Vaa godina redizajn imase i mazda i vnese vo ponudata motor benzinec uste eden so 2500 kubika i 170 ks, a toa deka mazda trosi 10l moze da gi lazat nekoj so se laici. Odi procitaj testovi pisuva po 12-13 ne paga potrosuvackata vo normalna voznja i ne pametuj tuka i ne se inati odi proveri na google.
Ај те молам прочитај ми го најпрвиот пост:smir:

Точно е дека BMW има доста добри мотори има освојувано мноштво награди, поготово за V6 моторот ама сепак не е само BMW кој прави напредни мотори. Comon Rail технологијата е од Фиат, Тојота ја воведе VVT технологијата, VW неколку години по ред добива награди за TSI моторите...

Ја не ти реков ништо лошо за постовите, ти реков за класиве кој ги правиш на џипови, кај XC90 во иста група со тигуан и аутлендер, или па териос со нив(кој е во класа со Suzuki SX4, Fiat Sedici, Suzuki Juimmy...) додека X3 i Q5 не ги ставаш а спаѓаат делумно во таа класа. И ти кажав дека исто така имаш ставено џипови кои немаат во гамата мотори под или од 2000 кубика а насловот ти гласи така. Ја ти кажав со најдобри намери ти паметен се правиш и па не си у право али таа е. Инаку фиат точно е за дизелите дека прв вовел comon rail вшприцување под висок притисок, а за бензинците ја користи MultiJet технологијата т.е. вшприцување со 2 шприцалки по цилиндар.

common rail е јапанска идеја,но први ја примениле фиат...
-пежо 4007 2.0 HDI не постои.само еден мотор е на располагање...2.2 HDI

Ја не ти реков ништо лошо за постовите, ти реков за класиве кој ги правиш на џипови, кај XC90 во иста група со тигуан и аутлендер, или па териос со нив(кој е во класа со Suzuki SX4, Fiat Sedici, Suzuki Juimmy...) додека X3 i Q5 не ги ставаш а спаѓаат делумно во таа класа. И ти кажав дека исто така имаш ставено џипови кои немаат во гамата мотори под или од 2000 кубика а насловот ти гласи така. Ја ти кажав со најдобри намери ти паметен се правиш и па не си у право али таа е. Инаку фиат точно е за дизелите дека прв вовел comon rail вшприцување под висок притисок, а за бензинците ја користи MultiJet технологијата т.е. вшприцување со 2 шприцалки по цилиндар.
1.Ако ставев Ауди, БМВ и Мерцедес тогаш гласовите ќе одеа само кај овие 3, нели?
2.Попаметно ќе беше да пишев околу 2.000cc

Nissan X-Trail според мене нај нај од сите наведените

Знае некој колку точно чини Jeep Compass ? и кои се верзиите... Поздрав.

.....................................2.4 CVT Sport....................2.0 TD Sport
Цена...............................26.800.................................25.000
Силина.............................170кс.................................140кс
0-100км/ч........................10,7с....................................11,0с
Макс.брзина....................180км/ч.............................189км/ч
Потрошувачка.....................8,7л.................................6,5л
Опрема:ABS, ESP, 4 воздушни перничиња, мануелен клима уред, електрика на прозори (само напред), централна брава со далечинско заклучување, Радио сп CD

Definitivno Tiguance:smir: Peugeot i terenec...jas i kosmonaut :D

Definitivno Tiguance:smir: Peugeot i terenec...jas i kosmonaut :D
тоа ти и космонаут веќе не важи:smir:
-малите компании,кои не правеа SUV,се пробиваат и на тој пазар....направија:Форд(куга),пежо(1007)рено(koleos мислам беше),шевролет(каптива),цитроен мислам дека планираат SUV....:helou:

тоа ти и космонаут веќе не важи:smir:
-малите компании,кои не правеа SUV,се пробиваат и на тој пазар....направија:Форд(куга),пежо(1007)рено(koleos мислам беше),шевролет(каптива),цитроен мислам дека планираат SUV....:helou:

Испаднат е во 2007 ама го заборавив во анкетата
Citroën C-Crosser

Abe neznam...mnogu nezna kola mi e Peugeot, site modeli mi se kako za zenski osven 607 i 407, drugoto sve e za plavusa vo dobra haljina ili nekoja so afro frizurce so 307 CC :D
I sea vakva marka so za mene e nameneta za ponezniot pol vadi dzip, pa ne mi ide toa bas...gledam Sekerinka vozi 6007 i Amdi Bajram :D :D Renault, Ford, Chevrolet...pak imaat na svoite limuzini nekoi agresivni linii. Jas licno moeto mislenje go kazav, nikogas ne bi zemal terenec od taa marka, od Peugeot moze da se zeme 407 kupe:smir::smir::smir::smir: Mnogu svalerska kola:kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom