Дали ВМРО го остварува ветеното ?

Дали ВМРО го остварува ветеното ?

• Да

Гласови: 69 52,3%
  • Не

Гласови: 63 47,7%

• Вкупно гласачи
    132

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
надежта последна умира. Битно се труди човекот, за разлика од досегашните лидери барем и поискрен е
Ама на крај умира :jaj:
Се е остварено уште следува такса за воздухот што го дишеме да плакаме , другото се полека се остварува.Така е кога полека настанува диктатура.Жално , но вистинито доправа ке ги видиме остварувањата ......

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Ама на крај умира :jaj:
Се е остварено уште следува такса за воздухот што го дишеме да плакаме , другото се полека се остварува.Така е кога полека настанува диктатура.Жално , но вистинито доправа ке ги видиме остварувањата ......
Диктатура? Знаеш ли ти прекрасна млада дамо што значи тој збор?

Сакаш да ти даам од нет снимки од егзекуцијата негова. Да си сањаш дека така на Грујо ќе му правите.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Sekoj onoj koj odi sprotivno od voljata na narodot e diktator.Imash zhivi primeri niz istorija i minato a i vo segashnost t.e. Grujo ili Pinoche.

Сакаш да ти даам од нет снимки од егзекуцијата негова. Да си сањаш дека така на Грујо ќе му правите.
Nema shto da sonuvame,mlekarite,branitelite,otpushtenite od ekonomskata kriza ili stechajcite...nekoj od niv kje go besi ama koj neznam.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Сигурно знам па сум го напишала.Грујо класичен пример за тоа е апсолутна мок поседува и баш го брига за последиците од новите закони.Важно на него добро да му биде и удобно во фотељичката негова, нека се порадува после се мислам народот нема да трпи.Мислам нека трпи ако е толку глуп:toe:.

R

RAYTHEON23

Гостин
ако ги земеме РЕАЛНИТЕ ЕКОНОМСКИ ФАКТОРИ ке видиме дека владата СЕ ТРУДЕШЕ за разлика од некои....на пример рамниот данок-претпоставката е дека ВО МАСА ке се зголеми плакањето данок односно евазијата ке биде минимизирана...имаа и други

ЈАС ОДГОВОРНО ТВРДАМ ДЕКА ова е една од по реформските влади..

НО ветија 8милијаерди евра ништо од тоа ветија и други работи и ништо....знам јас(а и вие)за време избори се лаже...и

СЕГА КОГА ДПМНЕ НЕМА РЕАЛНИ ПРОМЕНИ ВО ЕКОНОМИЈАТА значи од некои 27% денес невработеноста е 33%

па кога видоа дека не бива ПОЧНАА МУДРОСТИТЕ НА ТВ!!!!

инаку сепак досега работеа работат и ке работат за добробит на граганите на РМ

но реалноста........

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сигурно знам па сум го напишала.Грујо класичен пример за тоа е апсолутна мок поседува и баш го брига за последиците од новите закони.Важно на него добро да му биде и удобно во фотељичката негова, нека се порадува после се мислам народот нема да трпи.Мислам нека трпи ако е толку глуп:toe:.
Абе кукле ако е дикатаура нема да остави човекот овие од Уставен суд да го дупат на секое, чекан во чело и решен проблем :pos:.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Абе кукле ако е дикатаура нема да остави човекот овие од Уставен суд да го дупат на секое, чекан во чело и решен проблем :pos:.
Па фала богу има уште некоја пречка, инаку црна ке биде реалноста наша......Кога ке се сватат некои работи уствари во реаноста какви се сите ке си ја чукаме главата у зид, а дотогаш ке гледаме у Грујо ко спасител, ке си земаме кредит од кај ке стигнеме ке си создаваме слика дека живееме во бајка.Убаво е човек кој живее во заматена и закриена реалност.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Kako bre ne ostvaruva dpBne?Sega kje vi kazham.Pa vie gledate reklami ili ne gledate?Reche Gruevski kje gi preporodi stechajcite po izbori i gi preporodi,reche kje gi preporodi mlekarite so swedmilk "investicija" i gi preporodi maestralno,reche deka kje gi preporodi i branitelite i za toa deka kje gi preporodi semejstvata na zaginatite mirovnici so stanbeni objekti i slichno i gi preporodi.Gruevski go preporodi i Vodno so "investicijata" sonchev grad i gi preporodi,investitorite zaminaa na Kosovo da investiraat namesto Vodno.Nishto ne znaete vie komunjarite.Jas koga vi vikam deka se eksperti do ekspert e vo dpBne vie komunjarite ne razbirate,nishto neznaete.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ne go dupat...tie se samo dekorot deka ovoj ..Gwujo de...ne e diktator kako Josip Broz.....koj izgleda na kraj ke izleze rodoljubivo jagnece vo odnos na aktuelniot "premier" komu i "pretesedatelot" mu jade od raka.......od druga strana "premierot" e na kuso jazence za rakata na edno since, na eden pak prijatel na toa gore spomenatiot zitel na ostrovot Vanga... :)
...se e nekako kako ringispil.... :)

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
Kako bre ne ostvaruva dpBne?Sega kje vi kazham.Pa vie gledate reklami ili ne gledate?Reche Gruevski kje gi preporodi stechajcite po izbori i gi preporodi,reche kje gi preporodi mlekarite so swedmilk "investicija" i gi preporodi maestralno,reche deka kje gi preporodi i branitelite i za toa deka kje gi preporodi semejstvata na zaginatite mirovnici so stanbeni objekti i slichno i gi preporodi.Gruevski go preporodi i Vodno so "investicijata" sonchev grad i gi preporodi,investitorite zaminaa na Kosovo da investiraat namesto Vodno.Nishto ne znaete vie komunjarite.Jas koga vi vikam deka se eksperti do ekspert e vo dpBne vie komunjarite ne razbirate,nishto neznaete.
pozdrav ,BRAVO MAJSTORE,ubavo pisuvas ama koj da te razbere ?

e sega da te zamolam da pises sto vo sustina e rabota na vladata ???

postojano velat deka ne e rabota na vladata da otvara FABRIKI i da vrabotuva? pa zatoa logicki se prasuvam:ako ne otvara fabriki,ako ne gradi kapitalni objakti od koi ke imaat fajde golem broj na gragani,togas izleguva deka osnovnata profesija so koja se zanimava vladata e toa sto ke ni gi sobere parite od danoci po site osnovi,i so tie pari ke si pravi sto ke i padne na pamet (ke gradi sportski sali ,a veke postoeckite nikoj ne gi posetuva,ke pravi teatar,a ni ovie sto gi imame ne se polnat,ke gradi tribina na gradski,a ni na veke postojnata nema gledaci,ke vrabotuva po ramkoven,ke zbira danoci od nas,a ke im dava na NIV I.T.N.

pa dobro zar e mozno i posle SE rejtingot VCERA DA MU E TOLKU GOLEM

postoi edno objasnuvanje ,neznam dali si ja sledel emisijata na milenko ,so eden mlad strucen covek koj zboruvase za zivotot i deloto na nikola tesla ,i megu drugoto kaza za NEKOJ CIP ,so koj se vlijae na mislenjeto na lugeto,dokolku mozes nesto da iznajdes vo vrska so ova de stavi go da go vidat site forumdzii,odnapred fala

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
pozdrav ,BRAVO MAJSTORE,ubavo pisuvas ama koj da te razbere ?

e sega da te zamolam da pises sto vo sustina e rabota na vladata ???

postojano velat deka ne e rabota na vladata da otvara FABRIKI i da vrabotuva? pa zatoa logicki se prasuvam:ako ne otvara fabriki,ako ne gradi kapitalni objakti od koi ke imaat fajde golem broj na gragani,togas izleguva deka osnovnata profesija so koja se zanimava vladata e toa sto ke ni gi sobere parite od danoci po site osnovi,i so tie pari ke si pravi sto ke i padne na pamet (ke gradi sportski sali ,a veke postoeckite nikoj ne gi posetuva,ke pravi teatar,a ni ovie sto gi imame ne se polnat,ke gradi tribina na gradski,a ni na veke postojnata nema gledaci,ke vrabotuva po ramkoven,ke zbira danoci od nas,a ke im dava na NIV I.T.N.

pa dobro zar e mozno i posle SE rejtingot VCERA DA MU E TOLKU GOLEM

postoi edno objasnuvanje ,neznam dali si ja sledel emisijata na milenko ,so eden mlad strucen covek koj zboruvase za zivotot i deloto na nikola tesla ,i megu drugoto kaza za NEKOJ CIP ,so koj se vlijae na mislenjeto na lugeto,dokolku mozes nesto da iznajdes vo vrska so ova de stavi go da go vidat site forumdzii,odnapred fala
Ajde vaka kje se obidam da ti odgovoram.Prvo dolzhnost na sekoja vlast vo bilo koja drzhava e da go podobri standardot na zhiveenje,kako na primer...da privlechi investicii vo ekonomska i druga zona kade shto kje se vrabotat lugje i kje pridonesat za razvojot na istata zona a dosega takvo neshto ne sme videle.A okolu sushtinata na ovaa vlada e da unishtat se naokolu a pritoa da go obvinat SDSM ili Branko.Taa politika nivna kje odi donekade ama do koga ne se znae.Shto pobrzo tolku podobro narodot da ja prepoznae ovaa anti-makedonska politika.I ako e toa tochno deka vrabotuvaat kako toa se otpushtaat po 2.000 lugje vo tekstilot i metalurgijata?Mora da e SDSM i Branko kriv za ova sigurno.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
Ajde vaka kje se obidam da ti odgovoram.Prvo dolzhnost na sekoja vlast vo bilo koja drzhava e da go podobri standardot na zhiveenje,kako na primer...da privlechi investicii vo ekonomska i druga zona kade shto kje se vrabotat lugje i kje pridonesat za razvojot na istata zona a dosega takvo neshto ne sme videle.A okolu sushtinata na ovaa vlada e da unishtat se naokolu a pritoa da go obvinat SDSM ili Branko.Taa politika nivna kje odi donekade ama do koga ne se znae.Shto pobrzo tolku podobro narodot da ja prepoznae ovaa anti-makedonska politika.I ako e toa tochno deka vrabotuvaat kako toa se otpushtaat po 2.000 lugje vo tekstilot i metalurgijata?Mora da e SDSM i Branko kriv za ova sigurno.
duri sega vidov deka si mi odgovoril ,i mnogu ti blagodaram za toa,iako ovoj odgovor go znaev,no bidejki vladata nisto od toa sto si nabroil ne pravi zatoa mojot ZAKLUCOK E DEKA NEJZINA GLAVNA PROFESIJA I E DA SOBIRA NASI PARI I DA SI GI TROSI NEBARE SE LICNO NEJZINI ?
AMI KOJ E IZUMOT NA OVAA PROFESIJA ???
VTORIOT DEL OD PRASANJETO NE SI MI GO ODGOVORIL nemozes da ja najdes emisijata ,ili pak nesakas (mene mnogu ne me biva so ova cudovo sto se vika komljuter ) inaku ke ja najdev,ne drugo da im pomogneme za kampanjata ZNAENJETO E SILA ZNAENJETO E MOK ,belki ke svatat zosto
segogas za crnoto tvrdat deka e rozovo. pozdrav

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
VTORIOT DEL OD PRASANJETO NE SI MI GO ODGOVORIL nemozes da ja najdes emisijata ,ili pak nesakas
Neznam brat a i iskreno i bash me zabole za taa promashena dpBneovska emisija kaj Nedelko Milenkovski.Ama znaam deka na klipov Grujo se demantira nekolku pati.

Kajgana Shop

На врв Bottom