Најдобрите авиони од хартија

Член од
6 мај 2009
Мислења
27
Поени од реакции
1
da vi kazam mnogu sum dobar vo pravenje avioncinja brodcinja od mali daskicki imam napraveno mnogu avioncinja od hartina ednas napraviv preku 300 postojat poveke vidovi da ne ve lazam eve uveret se:

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
добро изгледаат, посебно џетот :salut:

еден совет за авионите на долната слика, крилата треба да имаат цврстина, инаку за џабе е све, а на еден глеам двете крила му се свиткале до масата, ако не лета, немој да се чудиш... :pos2:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.116
Поени од реакции
9.509
мртва тема а? :jaj:
Не бе се разочарав колку некои луѓесе спретни со авионите од хартија. Изгледа до прстите е. Ја со овие мои кобасици морам картон да земам и не летаат најдобро авионите.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Може да ми дадете упатство да направам некое полесно авонче за правење од хартија оти балза немам/

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
Може да ми дадете упатство да направам некое полесно авонче за правење од хартија оти балза немам/

имам постирано неколку планови на претходните страници

Не бе се разочарав колку некои луѓесе спретни со авионите од хартија. Изгледа до прстите е. Ја со овие мои кобасици морам картон да земам и не летаат најдобро авионите.
ххехехе, абе лесно е, само треба ќеф да има чоек...
и јас бев лош едно време, ама се испраксирав С:
+то можи многу забавно и релакирачко да биди, некој го гледаат ова и како хоби

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ова е феноменално изработено. Сам го правеше, или од некое ОТП прибор е?
Нене, сам го правев од лист од блок :)

Не ми е воопшто тешко да се бафтам со вавкви ситници, на времето правев макети од автомобили во размер 1/18 од по 400+ делчиња кои сам ги проектирав на лист хартија а потоа ги правев од лим / картон и ги сложував

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
малце оф-топик, ама ич не ми смета :) браво

V

Viktoranius

Гостин
Браво, секоја чест. Си имаш фат за вакви работи.:)

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
како и да е, сё помалце и помалце се интересираат за овие срања децава...
Поинтересно му е да седат да фејсбук цел ден отколку да маткаат нешто и да добијат некоја вештина. Хоби во изумирање е, и на сколија поќе никој авиончиња незнај да прај ... срамота:toe:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

a i ne se bas eftini 8 evra za komplet....kartonski detali..:) razmer 1:24

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
јас не би дал не денар за макета... позабавно е сам да си прајш и да си импровизираш, па шо и да излези, нема да си разочаран :)
а и преферирам добри летачи, нека изледаат како сакаат

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
едноставни, мали, од хартија, со одлични перформанси. Само овие слики ги иам во компјутерот моментално, а иам и FlyingWing од депрон, два Rubber-power и нешто оригами од харија само, ама шо летаат, не украсни

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Луѓе ако некој има или најде нацрти од авиони од хартија поставете да направам нешто :)

Kajgana Shop

На врв Bottom