Хехе дефинтивно нешто не сум бил во ред кога ја постирав сликата. МИГ-29 е макетата, а имам ист размер од хартија вакво Ф-16 затоа нешто сум се збунил. Значи макета е од МИГ-29 е на сликата :smir:
За чудо летаат доста добро особено Ф-16. Еве слика од Ф-16 само ова ја имам на компјутер
Имам некои скици на компјутер од Руски , Американски, Јапонски, Англиски и Европски ловци ако некого го занима ќе поставам некоја само кажете кој авион
не можам да речам дека не сум изнедаден..
обично многу тешко да се погоди некој од тие делта-крилни авиони да е добар летач без погон, да едри... ама со добра шема, зошто да не лета
еј а има некој идеа во шо програма да ги цртам инструкциите за Молецот?
пробав во пејнт и пробав да ја клам сликата, ама ем ногу голема резолуција е, ем ногу килобајти неам намера да се замарам цел ден за секој чекор да го намалвам и во резолуција и зафатинина :^/
Веројатно најубаво да црташ е во Autocad само што е многу сложено. Тајната што добро летаат е што во клунот се става дополнително мотана хартија за да го подеси тежиштето нанапред
то ти е само дел од тајната
делта-крилата мора да имаат wash-out и airfoil соодветно оти нема да летаат ич, нешо како и со flying-wing дизајните, многу се слични во некои работи
а за програмата, таман работа сеа, не сум се замарал, ионака никој не го интересира Молецот, колку шо заприметив досеа :jaj:
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.