Балканска Федерација

• Креатор на темата Креатор на темата Marko vojvoda
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за обединет балкан(балканска федерација)

• Вкупно гласачи
    98
  • Гласањето е завршено на .
Ни под точка разно НИКАКО!!!:nenene:
Малку ни беше со вештачка Југославија па сега и ова, нема шанса!!!

Под сите точки сум против!!!

Ја сум за, но кога Балканските племиња ке се опаметат малку (вклучувајќи не и нас).

Но мора да се вика Балканистан (го прочитав некаде и се изнасмеав):tv:

Dejan];2525910 напиша:
Марко, ако нема шанси не го тупи со глупави теми, на кои и најмало дете би одговорил со НЕ. Ако идејата ти беше нешто друго, гледаш дека уште на самиот почеток го допре врвот на ножот.

идеата ми беше да видам како размислува нашата македонистичка младина :):smir:

Да, може трговска федерација; наместо: купувајте македонски производи да направиме преименување во: купувајте балкански производи.

Нема шансе, во никој случај.

Супер штом тоа ти била идејата, сега виде како реагира нашата младина. Како одминува времето, сметај на порадикални реакции токму од младите кога ќе се допре нешто МАКЕДОНСКО.
идеата ми беше да видам како размислува нашата македонистичка младина :):smir:

како федерација кога сите се Македонци ај ....

А каде ке е центарот? Во вардарски, пиринско или егеиско?
Кои ке биде главниот град? Кои ке биде официалниот език(пиринскиот диалект, егеискиот или дека сега се говори во МК).
Не е проста работа еј дечковци.:helou:

Dejan];2526210 напиша:
Супер штом тоа ти била идејата, сега виде како реагира нашата младина. Како одминува времето, сметај на порадикални реакции токму од младите кога ќе се допре нешто МАКЕДОНСКО.

многу ме радува тоа да ти кажам право :) доста беше тоа еј ако бидеме македонија нема у грчка на одмор.

А каде ке е центарот? Во вардарски, пиринско или егеиско?
Кои ке биде главниот град? Кои ке биде официалниот език(пиринскиот диалект, егеискиот или дека сега се говори во МК).
Не е проста работа еј дечковци.:helou:

ќе биде у Солун затоа што е најголем и вмро се борело за Македонија на Македонците со главен град во Солун и има еден јазик Македонски а дијалекти има колку и села во Македонија

многу ме радува тоа да ти кажам право :) доста беше тоа еј ако бидеме македонија нема у грчка на одмор.

ќе биде у Солун затоа што е најголем и вмро се борело за Македонија на Македонците со главен град во Солун и има еден јазик Македонски а дијалекти има колку и села во Македонија

За Солун сум согласен. Ама са сметам дека дедо ми и татко ми говорат македонски, дека не е како тоа на кои пишуваш ти. Шо саа, ке се вратом во прво отделение?:toe:

Бугар дај не масирај на темава која и онака е беспредметна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom