Премиерот и Претседателот ретерираат од "цврстиот" став за двојната формула

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Sve e vo racete na narodot, toj treba da resi a kako sve zavisi od nego a ne od nekoj funkcioneri.
Evo jas sum licno protiv, a me interesira sto sakaat da kazat ovie sega sto plukaat vladava, deka sega se srekni
sto ovie popustat ili sega tie ke go branat imeto?

R

RAYTHEON23

Гостин
ма не верувам...знаете хорхе под опиумско дејство на рен малце застранил

ништо сериозно.

влезот во ЕУ и НАТО може да почека.
и секако љубчо и тие шо вадат тези ако македонија не смени име готова е-препорака.....нека летаат од МТВ......надоле:toe:

P

Princ

Гостин
Сакав да ве цитирам неколкумина, ама ај вака еден општ цитат па најдете си се во него.

Прво, Груевски не може да се преправа дека преговара. Факт е дека носи голема одговорност и дека на наредните парламентарни избори ќе загуби. Секако ќе загуби. Зошто ќе прашате:
1. бидејќи ќе го смени името
2. бидејќи нема да го смени и на гласачите ќе им скисне од дриблањето со години.
Е сега, он може само да испадне патриот ако умно одигра со тоа што ќе направи најмалку можна штета на сопствената земја.
Второ, нема патриот во играва. Го фативме орово, го игравме, и ќе мораме да го завршиме. Не гледам потреба СДСМ->ВМРО или ВМРО->СДСМ да се нарекуваат патриоти/предавници.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
бидејќи нема да го смени и на гласачите ќе им скисне од дриблањето со години.
Тие што запнале да идат во ЕУ и НАТО по секоја цена (Албанци и бескичмени Македонци) и вака не гласаат за Грујо така да погрешна ти е проценката скроз на скроз.

P

Princ

Гостин
Нема врска тоа со Албанци и бескичмени Македонци. Впрочем вие (еве, да си се дистанцирам малку, како Албанец) највеќе ќе си го изедете од што сте толку злобни што спремни сте на промена на име на држава ебаве шупците само другата партија да го направи тоа.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Нема врска тоа со Албанци и бескичмени Македонци. Впрочем вие (еве, да си се дистанцирам малку, како Албанец) највеќе ќе си го изедете од што сте толку злобни што спремни сте на промена на име на држава ебаве шупците само другата партија да го направи тоа.
Не те разбрав што сакаш да кажеш, ама не мора да пцуеш:smir:.

Албанија е во НАТО, ако толку ти се свиѓа барај си државјанство таму или фаќај калаш па прави ја голема Албанија за да не мора да си идеш од дома.

И што сме ние Македонците толку злобни што сакаме да си го зачуваме името? Ние не бараме ништо туѓо.

P

Princ

Гостин
Не те разбрав што сакаш да кажеш, ама не мора да пцуеш:smir:.
Не, морам да пцујам кога интересите на вашата земја ги ставате пред интересот на вашата политичка партија, а тоа е нејзино што подолго владеење секако.
Албанија е во НАТО, ако толку ти се свиѓа барај си државјанство таму или фаќај калаш па прави ја голема Албанија за да не мора да си идеш од дома.
Моја лична интимна работа е кој ми се свиѓа. Моето државјанство е сосема друга приказна.
И што сме ние Македонците толку злобни што сакаме да си го зачуваме името?
Токму тоа е и целиот проблем. Вие всушност не сакате да си го зачувате името. Да го сакавте тоа, мноооооооооогу лесно ќе го постигневте. Било кој - било кога.
Вие сакате другата политичка партија да го смени името. Вие сте за мене поголеми предавници од Груевски, Црвенковски, Иванов и Фуере (не знам зошто го спомнав Фуере... ми требаа 4 имиња :toe:) заедно.

{if $меразбравте}
супер.
{else}
се повлекувам од темава, колку за да не повлекувам офтопик постови. Сепак темата е Премиерот и Претседателот ретерираат од нивниот цврст став.
{/if}

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Не знам за партиските војници на Грујо ама јас никогаш нема да се помирам со менување на името на Македонија.

А тоа што има низ форумов секакви типови не ти дава за право да генерализираш, впрочем ти највеќе се лутиш ако почне некој да генерализира за Албанците нешто. Имај почит кон луѓето што ја сакаат оваа земја.

Не се сите слепи поклоници на Грујо или слепи поклоници на СДС. Има и младина што е тука помеѓу, што ја сака Македонија и во моментов е повеќе наклонета према Грујо, утре којзнае.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Не знам за партиските војници на Грујо ама јас никогаш нема да се помирам со менување на името на Македонија.

А тоа што има низ форумов секакви типови не ти дава за право да генерализираш, впрочем ти највеќе се лутиш ако почне некој да генерализира за Албанците нешто. Имај почит кон луѓето што ја сакаат оваа земја.

Не се сите слепи поклоници на Грујо или слепи поклоници на СДС. Има и младина што е тука помеѓу, што ја сака Македонија и во моментов е повеќе наклонета према Грујо, утре којзнае.
ne se nerviraj, ne e taka kako sto nekoj toa go servira tuka, se mi se cini deka nekoj predvreme svrsi, uste da go stavi vnatre i posle nisto od sexot.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178

Не бе, ич. Само мора по секоја цена да се брани :)

Црвенковски и таборот од сдс имаа исти изјави. Испаднаа предавници. Сега ВМРО испаѓа со вакви изјави, и веднаш да се оправда зашто е тоа така :)

Муабетот ме потсети на сопнувањето на Гвујо кај крстот на Водно. Еден тон и кусур килограми експерти веднаш најдоа причина и оправдување зашто Гвујо се сопнал. Скалите не биле рамни.

А од друга страна пак, во позадина иде една тивка мелодија, горчлива за некои, слатка за други...

Сега, барем јас, лично ќе се ситам од коментари на членови кои што слепо ќе го бранат Гвујо.

Да, Бранко е предавник. Неговото време помина. Сега е време на Гвујо, сега е време на негови акции и реакции. Тој е на потег. Тој треба да се коментира. Секое поврзување на изјавата со СДС е само слепо оправдување на ВМРО, ништо повеќе.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47

Црвенковски и таборот од сдс имаа исти изјави. Испаднаа предавници. Сега ВМРО испаѓа со вакви изјави, и веднаш да се оправда зашто е тоа така :)

Муабетот ме потсети на сопнувањето на Гвујо кај крстот на Водно. Еден тон и кусур килограми експерти веднаш најдоа причина и оправдување зашто Гвујо се сопнал. Скалите не биле рамни.

А од друга страна пак, во позадина иде една тивка мелодија, горчлива за некои, слатка за други...

Сега, барем јас, лично ќе се ситам од коментари на членови кои што слепо ќе го бранат Гвујо.

Да, Бранко е предавник. Неговото време помина. Сега е време на Гвујо, сега е време на негови акции и реакции. Тој е на потег. Тој треба да се коментира. Секое поврзување на изјавата со СДС е само слепо оправдување на ВМРО, ништо повеќе.
ajde sega pogore pisav deka nekoj svrsija predvreme, nemoj sega i ti, rano e, ne moze grujo sam da resi.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42

Добро, му верувам на Груевски ко впрочем што му верува 35 посто народ. Не сум член на ВМРО ама мислам дека Македонија немала подобар премиер.

Али ти кажувам во моментот кога ќе проба да промени име јас ќе бидам од другата страна. Искрено се надевам дека ВМРО само глуми преговори. Иванов за советници ги зема Мирчев и Шкаричќ кои се големи евроскептици и се надевам дека нема да им биде ЕУ побитна од Македонија.

Мораш да разбереш: СДС знам што ќе направат пошто се кичмовиткачи, а во ВМРО останува да се надевам. Не ми останува ништо друго.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Sve e vo racete na narodot, toj treba da resi a kako sve zavisi od nego a ne od nekoj funkcioneri.
Evo jas sum licno protiv, a me interesira sto sakaat da kazat ovie sega sto plukaat vladava, deka sega se srekni
sto ovie popustat ili sega tie ke go branat imeto?
На кој народ бе?На Албанскиот,Турскиот,Српскиот,Бугарскиот,Ромскиот?
Или мислиш на оној другиот народ што ќе биде преименуван како ни еден друг народ во историјата на народите?Ова ти е пример без преседан кога еден цел народ мора да се преименува за да се оствари целта на другите народи окулу него.:toe:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
На кој народ бе?На Албанскиот,Турскиот,Српскиот,Бугарскиот,Ромскиот?
Или мислиш на оној другиот народ што ќе биде преименуван како ни еден друг народ во историјата на народите?Ова ти е пример без преседан кога еден цел народ мора да се преименува за да се оствари целта на другите народи окулу него.:toe:
Pa da, na toj narod mislam sto nema da bide preimenuvan.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Па како така ванчевтодор сакаш директно од нивна уста да ја слушнеш стратегијата која ја коваа три години.

Тоа е стратегија, опасна работа......не е заебанција.

Инаку доколку знаеш барем малку да читаш изјави меѓу редови, ќе дојдеш до болдираното кое го напишав.

Ај пластично:

Груевски му плаче на Рен дека не сме ние криви, бидејќи грците сакаат едно име за целосна употреба, што ќе значи дека црвената линија е поместена на едно име за домашна и едно за меѓународна употреба.

Иванов ја отфрла од игра толку-екпонираната двојна формула со која Груевски пола Македонија ја направи предавници, и неуморно повторува разумен компромис со кој би бил сочуван јазикот и идентитетот.

Појасно од ова.........здравје.

Сепак на крај твое е да веруваш во што ти душа сака :toe:
Jas veruvam vo onaa za shto ima dokaz. Zatoa pobarav od tebe da mi posochish kade i koj go izjavil :

..... зачувано име за домашна, и сложено за меѓународна употреба ......
No ti namesto link, mi sovetuvash: барем малку да читам изјави меѓу редови. Chitanje medju redovi beshe specijalitet na edna sluzba, chii naslednici se so sedishte na ulica Bihakjka. Taka najlesno se apsea i osuduvaa ludje. Sekogash soopshtenijata zapochnuvaa so: "on je time hteo da kaze"....
A okolu strategijata, tvoite od dovadjanjeto na Tempo-"najmiliot brat"- pa do deneska, se obiduvaat da ja sprovedat vo delo zadachata za koja se plateni, da NE POSTOI MAKEDONIJA I MAKEDONCI pa gledash ne uspeavaat. A ti sega ne plashish so Grujo koj podgotvuval strategija samo tri godini.

Kajgana Shop

На врв Bottom