И да овај Реален07 ти па ич не си интересен со отварање на овакви теми!На пример имињата да беа заменети по редоследов Гвујо со Бранко и Фрле со Иванов ,,,,темава до сега ќе беше на high risk само од плуканици,предавници,соросоиди,комуњари,црвени кмери,безкичмењаци,............
Јас само им давам шанса на многубројните патриоти на форумов, на дело да го покажат патриотизмот кој го читав во нивните постови година наназад, или евентуално да докажат дека се слепи партиски послушници кои освен празните зборови на нивниот лидер, друго и неможат да чујат.
Во Македонија ја имаме таа несреќа да имаме избор од само 2 партии.
ВМРО којашто се профилира десно, но по своите методи на делување во последниве години се грижи многу и за социјалниот момент.
СДС партија којашто нема идеологија, партија што не го слуша народот, партија виновна за 90 посто од криминалната приватизација.
Секој патриот гласа за ВМРО не заради тоа што ВМРО е вистинска македонска десница туку само за да не дојдат на власт антимакедонците од СДС. Кога СДС ќе свати дека има повеќе луѓе што го мразат Бане од луѓе што го сакаат Грујо тогаш ќе им тргне.
Да да...почни сега со приватизација, национализација, денационализација... Пишувај за се, само за срамното ретерирање од двојната формула не
Аха и не заборавај да кажеш дека ти си социјалист по убедување и дека..........., ама.......
"reaslen_07", nemozev da go najdam boldiraniot del na linkovite shto si gi posochil, pa daj go celiot tekst. Kade shto stoi objasnuvanjeto okolu upotrebata na imeto so dvojnata formula i da vidime chija izjava e . Dali na Grujo ili na Ivanov.
Па како така ванчевтодор сакаш директно од нивна уста да ја слушнеш стратегијата која ја коваа три години.
Тоа е стратегија, опасна работа......не е заебанција.
Инаку доколку знаеш барем малку да читаш изјави меѓу редови, ќе дојдеш до болдираното кое го напишав.
Ај пластично:
Груевски му плаче на Рен дека не сме ние криви, бидејќи грците сакаат едно име за целосна употреба, што ќе значи дека црвената линија е поместена на едно име за домашна и едно за меѓународна употреба.
Иванов ја отфрла од игра толку-екпонираната двојна формула со која Груевски пола Македонија ја направи предавници, и неуморно повторува разумен компромис со кој би бил сочуван јазикот и идентитетот.
Појасно од ова.........здравје.
Сепак на крај твое е да веруваш во што ти душа сака