Прво ќе го кажам моето мислење па после ќе го анализирам вашето:
Бранко е ИСКУСЕН политичар и САМО политичар.Значи главна професија,окупација,амбиција и таканатаму му е ИСККЛУЧИВО политиката.Во 18 години самостојност на Македонија,Бранко е ЕДИНСТВЕНИОТ непобеден и непокорен политичар со номинална владетелска функција.Дали ќе го наречете економски гробар,дали ќе го наречете злото на Македонија,дали ќе го наречете БРАНКО БИТАНГА,тоа е ваше право и никој тоа нема ни да го спори,ни да го побива ни да го докажува спротивното.Значи во овие 18 години секој си створил сопствена слика и профил за Бранко.
За мене лично,Бранко претставува КЛАСА на политичар од типот на Тони Блер,Меркел,Ширак,Шредер,Путин..........
А зошто? Затоа што на ваков или таков начин,Бранко мнооогу пати ја добил довербата кај овците (народот) со својата харизматичност,став,фаца,директен и фајтерски израз - ова фајтерски е кажано во негов стил
и други способности што до сега ги нема покажано НИТУ ЕДЕН друг политичар во Македонија.
Значи,сето што го напишав погоре е евидентно и докажано,не измислувам приказни за мали деца туку ги согледувам фактите од изминатите 18 години.
До Вас,тие што сметате дека Бранко е педер,гнасен,свиња,копиле,гробар,копук,арамија...........
ВИЕ сте на власт моментално.Што не го уапсите и го теретите за криминални дела,превари,тешки проневери и страдања на Македонскиот народ. Зошто? Ајде сторете го тоа,сега ја имате максималната власт во оваа држава,повеќе од ова - здравје.Влада - ваша,парламент - ваш,претседател на држава - ваш,судство - ваше,органи на прогон - ваши.Е уште баба ми покојна да ја станете од гроб и таа да биде на ваша страна - Бог да и душа прости.
Заклучок: Кога веќе го сметате за таков каков што го кажувате,превземете нешто и докажете.Доста е само зборување на празно без ниеден факт,аргумент и доказ за неговата политичко/криминална кариера.
Совет: Ако планирате повеќе да не го гледате како лице инволвирано во политика и ако сметате дека можите да му ставите печат и крај еднаш за секогаш,сторете го тоа СЕГА и тоа што е можно побрзо,значи ОДМА!!! Апсете го,тепајте го,линчувајте го.......
Не се заебавам,сватете ме како сакате,ама по фацата му се познава дека е навистина жеден за реванш и докажување пред се на своите владеачки,предводнички,интелектуални и политички способности.
Памтете ми го муабетов да не речите дека не сум Ви кажал.
Се што напишав е мое лично мислење и представа за моменталната психофизичка состојба на Бранко.
Кај нас велат: Прво си ја ебал мамата,па се родил!!!
П.С. провокација за да го напишам постов ми беше секојдневното читање на постови од типот на: Бранко ваков,Бранко онаков....аман веќе,зарем не гледате дека чоекот мува не го лази и си ги тера неговите понатамошни амбиции во својата политичка кариера.Зарем не гледате дека се враќа на голема врата жеден за нова битка и нова победа.
НАПИШАВ ЕВИДЕНТНИ ФАКТИ,НИШТО ПОВЕЌЕ ОД ТОА!!!
:smir: