Македонски Рокенрол

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Солиден прв впечаток. Да ми легнат на слух ќе пишам повеќе. Еј да не ги заборавам Мугер Фугер. Абе Никеја постојат уште, знае некој? А за Трачери ноу комент, ептен ми се по ќејф. Паркети, ама не сега своевремено

Имаше мислам еден Кумановски бенд Ту Сајдс и со нив не знам што се случи знам дека маваа моќен панк.

Еј Д Далтонс бре

Треба повеќе ала Плагијат свирки дефинитивно.

Имаше мислам еден Кумановски бенд Ту Сајдс и со нив не знам што се случи знам дека маваа моќен панк.

Скопски е и не мавале никогаш моќен панк, туку лигав калифорниски панк!

Солиден прв впечаток. Да ми легнат на слух ќе пишам повеќе. Еј да не ги заборавам Мугер Фугер. Абе Никеја постојат уште, знае некој? А за Трачери ноу комент, ептен ми се по ќејф. Паркети, ама не сега своевремено

.

Би ги додал тука и Санс кој имаа голем потенцијал само највероватно заради мултитаскингот на одредени членови на бендот не го дадоа својот максимум.
Од Ласт Експедишн првиот албум беше револуционерен и толку замреа сите останати им беа далеку послаби исто така очекував многу повеќе од нив.
Паркети се добро уиграна постава која е долго на сцена ама се сељачаана.

High control се најшупарски бенд во МК после Некст Тајм! И свират некое Fall Out Boy гејско срање!
High Control да.свират Fallout Boy стил..али продукцијата им е најдобра за еден бенд од Македонија..За музиката не им коментирам
Второ:
Eye cue се тезгари..што е сасвим ок според мене.. а за бенд што ствара музика само ќе кажам дека "магија" им е добра песна..оваа cherry lips има лоша дикција..ако веќе снимаш песна на англиски треба и да звучиш така нели?

Suns се добар бенд,ги гледав на школка тогаш и им го имам цдето"овој сон е само мој"..Влијание од хускер ду се чувствува,ама и текстуално ми се допаѓаат.
А,трачери...бендот од младоста =)Мене само првиот албум ми се допаѓа,клати и тркалај.

Трачери се ок, мене и ,,купи ме,, ми се свиѓа а ако веќе зборуваме за комерцијален рок мислам дека не треба да се изостави Ареа.Нема нешто ново од нив подолго време ама не треба да се заборават

Suns се добар бенд,ги гледав на школка тогаш и им го имам цдето"овој сон е само мој"..Влијание од хускер ду се чувствува,ама и текстуално ми се допаѓаат.

Рила и Бендот иако се малце понови ептен се добри,првпат ги глеав на плагиј.ат трнс 1 на школка
http://www.plagij.at/admin/marko/videoteka/pipsi_i_rila_kastro/rila_ficho_dete.wmv
http://www.plagij.at/admin/marko/videoteka/pipsi_i_rila_kastro/rila_stop_i_dali_e.wmv

иам неколку песни од него во акустична верзија ако сака некој нека ми пише ќе му даам линк

Еве непристрасно кажи ми што е потешко да се направи - рок или рап песна? Значи целосно музика, текст, да се отсвири, аранжман и се. Јас ке кажам дека е рокот потешко да се направи. Некако како додаток на мода, музика за богаташи, смена на вкусови може да се додаде и креативноста и мрзливоста на новите генерации. Едноставно полесно е да се направи лесна рап песна на компјутер отколку да се помачиш малце за рок песна со се музика со различни инструменти во живо отсвирени и нивно вклопување во целата симфонија на песната...
Ne treba da se gleda moda, rok e tesko za svirene i komponirane dodeka za rap mozes i da nemas vrska od muzika i ke zboris neso...kolku se glupi site rap e zivoten stil na crncite od getoto i od zatvorite kako moze da se identifikuvaat so rapot? ne mi e jasno

Сега ги погледнав видеата од Санс една забелешка само за втората песна ево го оригиналот

Ни старо ни ново, но добро, за да се се реактивира темава. Ме интересира по 1 година дали има промени на темава за дискусија?
(читај прва страница)

Темава ми е со цел да се постираат песни од многуте скоро заборавени Македонски рок бендови од шеесетите па наваму, да слушнеме што музика имало во времето на нашите бабо,дедовци,родители...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom